14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Υπόθεση βρέφους-ροτβάιλερ: Τι πρέπει να γνωρίζετε αν έχετε παιδί

Ημερομηνία:

Το χτεσινό τραγικό περιστατικό με την επίθεση του Ροτβάιλερ σε ένα κοριτσάκι μόλις τριών μηνών μέσα στο ίδιο του σπίτι βύθισε στη θλίψη την ελληνική κοινωνία. Στο άκουσμα της είδησης και στις λεπτομέρειες που είδαν το φως της δημοσιότητας, ουδείς φανταζόταν ότι τελικά θα είχε τέτοια τραγική κατάληξη, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών που η ίδια του η μητέρα μετέφερε.

Παρόλαυτά όλοι οι ειδικοί είναι ξεκάθαροι σε ότι αφορά τη συμβίωση με τα κατοικίδια. “”Αν είναι ισορροπημένο το ζώο, δεν μπορεί να εκδηλώσει τέτοια συμπεριφορά, οποιοδήποτε σκυλί δεν μπορεί να εκδηλώσει τέτοια συμπεριφορά”.

Όπως εξηγούν το Ροτβάιλερ είναι σκύλος ανθρωποκεντρικός. Θα δώσει τα πάντα για την οικογένεια, θέλει να είναι μέσα στην οικογένεια. Δεν είναι αυτό που νομίζει ο κόσμος, οτι πρέπει να είναι αλυσοδεμένο και να φυλάει μάντρες, κοτέτσια και στάβλους.

“Απο τη φύση του το Ροτβάιλερ είναι μια ράτσα που δένεται πολύ με την οικογένεια” λέει ο εκπαιδευτής σκύλων Γεράσιμος Μπατιστάτος και προσθέτει ότι “καλό θα είναι τα σκυλιά να εκπαιδεύονται από μικρή ηλικία έτσι ώστε να εκπαιδεύεται και ο ιδιοκτήτης κατάλληλα”.

“Αυτό μπορεί να συμβεί με οποιοδήποτε σκύλο, που ο ιδιοκτήτης δεν έχει μεριμνήσει στο να το εκπαιδεύσει σωστά και δεν το έχει αφομοιώσει σαν μέλος της οικογένειας με σωστούς κανόνες”, εξηγεί από την πλευρά της η εκπαιδεύτρια και εκτροφέας Ροτβάιλερ, Δήμητρα Βατού.

Τι πρέπει να προσέχουμε όταν έχουμε παιδιά

Το περιστατικό στα Γλυκά Νερά δεν είναι το πρώτο. Πριν από 3 χρόνια ένας 5χρονος δέχθηκε επίθεση από δυο Ροτβάιλερ με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή τους.

Σύμφωνα με τους ειδικούς για να συνυπάρξουν ένα παιδί με έναν σκύλο στο ίδιο σπίτι πρέπει να υπάρξει ειδική εκπαίδευση.

Όσα πρέπει να ξέρουμε και να προσέχουμε είναι τα εξής:

-Τα σκυλιά δεν είναι δολοφόνοι

-Έχουν το ένστικτο να κυνηγάνε και εκεί μπορεί να προκαλέσει βλάβες σε ένα παιδί.

-Τα Ροτβαίλερ έχουν ένστικτα φύλακα – τσοπανόσκυλου

-Το σκυλί που δεν έχει εκπαιδευτεί βλέπει το παιδί ως ένα ζώο. Και μάλιστα μικρό.

-Οι αντιδράσεις του παιδιού, ακόμη και το γέλιο του ή το κούνημα των χεριών μπορεί να είναι πρόκληση για το σκυλί και λόγοι επίθεσης.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ