13.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Υπόθεση Γιακουμάκη: «Yπάρχει μια γενική άρνηση των κατηγορούμενων. Υπέφερε πολύ ο Βαγγέλης στη σχολή»

Ημερομηνία:

Τον ερχόµενο Φεβρουάριο αρχίζει η δίκη για την πολύκροτη υπόθεση του φοιτητή της Γαλακτοκοµικής Σχολής Ιωαννίνων Βαγγέλη Γιακουµάκη, ο οποίος είχε πέσει θύµα bullying από συµφοιτητές του.

Τέσσερα χρόνια µετά τον θάνατο του άτυχου 20χρονου από το Σέλι Ρεθύµνου, στο εδώλιο του κατηγορουµένου θα καθίσουν εννιά πρώην φοιτητές της σχολής µε καταγωγή από την Κρήτη, οι οποίοι κατηγορούνται για τα αδικήµατα της πρόκλησης σωµατικών βλαβών και της παράνοµης βίας.

Ο δρόµος για τον προσδιορισµό της δίκης άνοιξε την περασµένη εβδοµάδα, όταν τα εννιά άτοµα κλήθηκαν να καταθέσουν στον ανακριτή Ιωαννίνων.

Ο ένας από τους εννιά πρώην φοιτητές µίλησε «ανοιχτά», αναφέροντας ότι ο Βαγγέλης υπέφερε κατά τη διάρκεια της φοίτησής του στη σχολή.

Το συγκεκριµένο άτοµο έβγαλε τον εαυτό του από το κάδρο των ευθυνών, αλλά παραδέχθηκε ότι η κατάσταση για τον Γιακουµάκη ήταν ανυπόφορη.

Δικαστικές πηγές αναφέρουν ότι κανείς από τους εννιά δεν οµολόγησε κάποιο από τα αδικήµατα που τους καταλογίζονται.

Ενας εξ αυτών εµφανιζόταν στη δικογραφία ως «πρωταγωνιστής» των τραµπουκισµών σε βάρος του Βαγγέλη.

Στην κατάθεσή του, ωστόσο, ο «σκληρός» της σχολής ανέφερε ότι δεν γνωρίζει τίποτα για περιστατικά bullying.

Κατά την παρουσία των πρώην φοιτητών στον ανακριτή, ξεχώρισε η αναφορά κατηγορουµένου στο πιο σκληρό από τα αναγραφόµενα στη δικογραφία συµβάν ψυχολογικής βίας σε βάρος του Γιακουµάκη, το οποίο ερµηνεύτηκε από τον φερόµενο ως δράστη ως µια «συνήθεια» της παρέας των Κρητικών.

«Υπήρχε µια γενική άρνηση για τις κατηγορίες, ωστόσο καταλάβαινες από κάποιες καταθέσεις ότι ο Βαγγέλης βασανιζόταν και ότι αυτό ήταν γνωστό σε πολλούς.

Εκτιµάται ότι όταν ξεκινήσει η δίκη θα ανοίξουν στόµατα. Υπάρχουν συµφοιτητές του Γιακουµάκη που θα θελήσουν να µιλήσουν για άτοµα που έκαναν συστηµατικά bullying και άγριους τραµπουκισµούς σε βάρος του.

Σε δίκη που είχε γίνει για τις ευθύνες της διοίκησης της σχολής, είχε καταδικαστεί – σε πρώτο βαθµό – σε δύο χρόνια φυλάκιση µε τριετή αναστολή ο διευθυντής της Γαλακτοκοµικής Σχολής για παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση.

Αθώοι είχαν κριθεί οι υπεύθυνοι της εστίας και ο πρώην βουλευτής Χρήστος Μαρκογιαννάκης, που είχε κατηγορηθεί για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος.

topontiki.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρωσία: Ο Πούτιν ξανά πρόεδρος με 88% των ψήφων – Εξασφάλισε πέμπτη θητεία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συγκέντρωσε το 87,97% των ψήφων στην εκλογική διαδικασία...

«Τσουνάμι» στο Μαξίμου από το «Newsletter Gate» – Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου

Χιονοστιβάδα εξελίξεων έρχεται για την κυβέρνηση μετά τη «θυσία» του...