16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Υπόθεση Κουφοντίνα: Ελπίδες για αποκλιμάκωση

Ημερομηνία:

Στο Πρωτοδικείο της Λαμίας είναι στραμμένα σήμερα τα βλέμματα όσων ενδιαφέρονται για την υπόθεση Δημήτρη Κουφοντίνα και αυτό γιατί σήμερα αναμένεται να συζητηθεί το αίτημα, το οποίο υπέβαλε το απόγευμα της Πέμπτης η συνήγορός του, για αναστολή της ποινής του.

Με το συγκεκριμένο αίτημα ουσιαστικά ζητούν τη μεταφορά του απεργού πείνας σε ένα άλλο νοσοκομείο, όπου είναι δυνατή η πληρέστερη ιατρική παρακολούθησή του, κάτι που για πολλούς μπορεί να συμβεί μόνο σε ένα νοσοκομείο των Αθηνών ή ακόμα και στο νοσοκομείο των Φυλακών Κορυδαλλού. Ζητούν, λοιπόν, να διακοπεί προσωρινά η ποινή του, ώστε να σωθεί η ζωή του και να μην υποστεί κάποια ανήκεστο βλάβη.

Οι νομικοί συμπαραστάτες του χρησιμοποιούν δύο άρθρα του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και ευελπιστούν σε μία θετική απάντηση από την Εισαγγελία της Λαμίας.

Σε μία τέτοια περίπτωση, αστυνομικοί και νομικοί κύκλοι επιμένουν ότι θα έχουμε μία αποκλιμάκωση της κατάστασης και λήξη της απεργίας πείνας, που ξεκίνησε ο Δημήτρης Κουφοντίνας στις 8 Ιανουαρίου, με αποτέλεσμα να νοσηλεύεται πλέον στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Λαμίας.

Από τη μία πλευρά, ο καταδικασμένος σε 11 φορές ισόβια θα έχει επιτύχει τη μεταφορά του στην Αθήνα, πιθανά και στον Κορυδαλλό, που είναι και το βασικό αίτημά του.

Από την άλλη, η Κυβέρνηση δεν φαίνεται να υποχωρεί, καθώς δεν θα έχουμε μεταγωγή του στον Σωφρονιστικό Κατάστημα του Κορυδαλλού, αλλά στο νοσοκομείο.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ ανέφεραν ότι αυτή η μέση λύση θα φέρει αποκλιμάκωση και στην ένταση, που επικρατεί το τελευταίο διάστημα, με επιθέσεις ακόμα και εναντίον αστυνομικών και θα υπάρξει για ένα διάστημα μία εκεχειρία, την οποία -τουλάχιστον σε αυτή τη φάση- φαίνεται πως όλοι επιθυμούν.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ