15.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Υπόμνημα κατέθεσαν στον ανακριτή οι 10 από τους 11 διωκόμενους Χανιώτες

Ημερομηνία:

Υπό την έντονη παρουσία αλληλέγγυων | Χθες Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου κλήθηκαν οι 11 ύποπτοι για την τέλεση του “αδικήματος” της συμμετοχής σε πορεία διαμαρτυρίας κατά τη διάρκεια της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου το 2011. Όπως γράψαμε ξανά γι’ αυτή την περίπτωση, οι κατηγορούμενοι διαλέχτηκαν από δύο αστυνομικούς ανάμεσα σε 500 διαδηλωτές και 15 μήνες μετά τους εστάλη από την εισαγγελία κλήση για προανακριτική εξέταση. Μετά την εξέταση αυτή θα κρίνει ο εισαγγελέας αν υφίσταται αδίκημα ή όχι.

Περίπου 100 άτομα είχαν συγκεντρωθεί σήμερα έξω από τα δικαστήρια φωνάζοντας συνθήματα και υπογράφοντας κείμενο με τίτλο “Ήμουν κι εγώ εκεί” προκειμένου να στηρίξουν τους διωκόμενους και να δηλώσουν την αντίθεσή τους στις πολιτικές διώξεις που γίνονται στη χώρα μας, και στα Χανιά ειδικότερα. Σε όλη τη διάρκεια της προανακριτικής διαδικασίας ήταν εκεί, καθώς οι κληθέντες (οι 10 εξ αυτών) κατέθεσαν υπόμνημα στον ανακριτή που έλεγε:

“Προς Πταισματοδίκη Χανίων

Την 28η Οκτώβρη του 2011 η μαζικότατη διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε μετά το τέλος της παρέλασης ενάντια στα οικονομικά μέτρα που εξαθλιώνουν τις ζωές μας, χτυπήθηκε από ένστολους με γκλοπς. Υπόλογοι δεν είμαστε εμείς, αλλά οι αστυνομικοί που για άλλη μια φορά σε συγχρονισμό με παρακρατικούς νεοναζί επιχείρησαν να διαλύσουν την πορεία.

Σχετικά με την προανακριτική εξέταση που διενεργείτε δεν αποδέχομαι την κατηγορία. Θεωρώ ότι η απόπειρα απόδοσης τέτοιου είδους κατηγοριών αποτελεί διαδικασία ποινικοποίησης του πολιτικού φρονήματος και των πολιτικών αγώνων. Στη συγκεκριμένη περίπτωση κακώς αποδόθηκαν κατηγορίες εις βάρος μου και στους υπόλοιπους και δε θα πρέπει να ασκηθεί δίωξη εναντίον μας για τις διερευνούμενες πράξεις.

Χανιά, Πέμπτη 7/2/2013”.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Νέλλη Ψαρρού
Η Νέλλη Ψαρρού είναι διδάκτορας πολιτικών επιστημών, πρώην πανεπιστημιακός, συγγραφέας και ερευνήτρια. Έχει διδάξει στο τμήμα Κοινωνιολογίας του Ρεθύμνου (Παν. Κρήτης) και στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, είναι συγγραφέας των βιβλίων Εθνική Ταυτότητα στην Εποχή της Παγκοσμιοποίησης (Gutenberg, 2005) και Ταξίδι στη Σαμοθράκη: ένα πολιτικό ημερολόγιο. Η Νέλλη Ψαρρού έγινε ευρύτερα γνωστή στο Κρητικό κοινό μέσα από το τελευταίο της βιβλίο (…ένα πολιτικό ημερολόγιο) αλλά και τα ντοκιμαντέρ της Golfland? και Σταγώνες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ