13.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Χανιά: Υπό αστυνομικό κλοιό και με γιούχα και συνθήματα υποδέχτηκαν αγανακτισμένοι εργαζόμενοι τον Υπουργό Τουρισμό – Αισιοδοξία για πτήσεις από Σουηδία και Μεγάλη Βρετανία από 15 Ιουλίου | Φωτός

Ημερομηνία:

Παρουσία πλήθος αγανακτισμένων εργαζόμενων και υπό γιούχα και συνθήματα κατέφθασε ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων.

Η συμμετοχή των εργαζόμενων ήταν μαζικότατη ενώ τα συνθήματά τους επικεντρώθηκαν στην άθλια κατάσταση στην οποία βρίσκονται.

Σε δηλώσεις του ο Γιάννης Χαλακατεβάκης, Γ.Γ του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων ν. Χανίων είπε:

Γιάννης Χαλακατεβάκης, Γ.Γ του Σωματείου Επισιτισμού Χανίων

Ήρθαμε να διαμαρτυρηθούμε σήμερα ειρηνικά όμως απ’ ότι βλέπετε τα ΜΑΤ και η αστυνομία είναι πιο πολλοί από τους διαδηλωτές.

Εμείς είμαστε οικογενειάρχες, ήρθαμε να εκφράσουμε την αγανάκτηση μας που έχουμε να πάρουμε μισθους 3 μηνών. Δεν έχουμε να ζήσουμε τα παιδιά μας, τις οικογένειές μας. Μας αναγκάζουν να κάνουμε τι; Να κλέψουμε; Δεν το καταλαβαίνω.

Εμείς δε ζητούμε ούτε αυξήσεις, ούτε το ένα, ούτε το άλλο. Ζητάμε ένα μισθό να ζήσουμε! Να ζήσουμε τα παιδιά μας! Και η αντιμετώπιση είναι αυτή που βλέπετε… Μήπως να φύγουμε και εκτός πόλης να μην τους ενοχλούμε τη μόστρα; Δείτε εδώ πόσοι αστυνομικοί είναι εδώ. Στο 2020 είμαστε! Αν είναι δυνατόν!

Δε γίνεται άλλο, δε μπορούμε να ζήσουμε τις οικογένειές μας. Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα. Όλα τα μαγαζιά το χειμώνα θα πεινάσουνε. Ο κόσμος δε θα έχει λεφτά. Είναι αυτά αλυσίδα. Ρωτήστε τις οικογένειες πόσους έχουν και δουλεύουν στον τουρισμό. Τι θα γίνει;

Ο Μανώλης Μπαμιάκης, Πρόεδρος Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων ν. Χανίων είπε:

Ήρθαμε να διαμαρτυρηθούμε ειρηνικά αλλά βλέπουμε ΜΑΤ, βλέπουμε παντού αστυνομία. Εμείς δεν είμαστε εγκληματίες, είμαστε οικογενειάρχες. Ήρθαμε να ζητήσουμε να βοηθήσει το κράτος.

Δεν κουνιέται τίποτα. Βλέπουμε μια κοινωνική αναλγησία. Θα πάνε πάνω να κάνουν συσκέψεις. Όλο συσκέψεις, παραμύθια και ψέμματα.

"google ad"

Πρέπει το κράτος να βοηθήσει τον κόσμο. Υπάρχουν άνθρωποι που τους κάνουν εξώσεις, που δεν έχουν να πληρώσουν το ρεύμα, που δεν έχουν να πληρώσουν το νερό, δεν έχουν να ταϊσουν τα παιδιά τους και έχουμε αυτή την αντιμετώπιση; Έλεος πια!

Τα 534 ευρώ δε λύνουν το πρόβλημα αλλά και αυτό το πήρανε πίσω. Ήταν να ανοίξει 1 του μήνα το πήγανε 7 του μήνα και ποιος μας λέει ότι δε θα πάει πιο μετά;

Ο Σήφης Αποστολάκης, Πρόεδρος Σωματείου Επισιτισμού Χανίων είπε:

Ο Σήφης Αποστολάκης, Πρόεδρος Σωματείου Επισιτισμού Χανίων

Δεν ήρθαμε εδώ για να ζητήσουμε ελεημοσύνη από τον Υπουργό Τουρισμού. Ξέρουμε και θέλουμε να αναδείξουμε τις αντιφάσεις που υπάρχουν.

Αυτός ο άνθρωπος σε λίγο θα ανέβει πάνω με τη μεγαλοεργοδοσία να κουβεντιάσει, πόσο σωστά, πόσο όμορφα και πόσο εξακολουθητικά η κυβέρνηση τους στηρίζει, και εμείς είμαστε αναγκασμένοι να βρισκόμαστε εδώ κάτω, μαζί με τους συναδέλφους τους εποχικά εργαζόμενους να παλεύουμε έχοντας απέναντί μας τα ΜΑΤ και την αστυνομία.

Δε ζητιανεύουμε σε καμία περίπτωση και δε θα σταματήσουμε να φωνάζουμε όχι μόνο εδώ, μπροστά στις δυνάμεις της καταστολής, αλλά και στους χώρους της δουλειάς.

Ο επισιτισμός είναι σε ακόμα χειρότερη μοίρα από τους ξενοδοχοϋπαλλήλους. Δεν έχει τίποτα δυστυχώς για εμάς.

Δεν ήρθαμε εδώ για να ικετεύσουμε. Ξέρουμε ποια είναι η δουλειά του Υπουργού με τους αφεντικούς μου πάνω.

Και κάτι ακόμα. Πήραμε μια πρώτη εδώ από τις δυνάμεις της καταστολής. Ξέρουμε ότι το επόμενο διάστημα πρέπει να βρεθούμε στο δρόμο. Να ξέρουν ότι καμία κυβέρνηση δε θα μας σταματήσει.

Δεν ειμαστε παράνομοι εμείς, παράνομοι είναι αυτοί και οι  πολιτικές τους.

Να σημειώσουμε ότι ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης ανέβηκε πάνω και αρχικά πραγματοποίησε μία σύντομη σύσκεψη με εκπροσώπους των εργαζόμενων πριν προοδρεύσει σε σύσκεψη με τους φορείς του τόπου και του τουρισμού για τον τουρισμό εν μέσω της πανδημίας.

Πιο συγκεκριμένα, στη σύσκεψη συμμετείχαν οι βουλευτές Χανίων της Νέας Δημοκρατίας κ. Ντόρα Μπακογιάννη και κ. Μανούσος Βολουδάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Νίκος Καλογερής, ο πρόεδρος του ΕΒΕΧ κ. Αντώνης Ροκάκης, ο Γ.Γ. του ΕΟΤ κ. Δημήτρης Φραγκάκης.

Ο κ. Θεοχάρης μεταξύ άλλων έδωσε έμφαση στην ανάγκη όσοι έρθουν στην Ελλάδα για τουρισμού να γυρίσουν πίσω σπίτια τους υγιείς. Εξέφρασε επίσης την αισιοδοξία του ότι στις 15 του Ιούλη θα ξεκινήσουν πτήσεις και από τη Μεγάλη Βρετανία αλλά και τη Σουηδία.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρωσία: Ο Πούτιν ξανά πρόεδρος με 88% των ψήφων – Εξασφάλισε πέμπτη θητεία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συγκέντρωσε το 87,97% των ψήφων στην εκλογική διαδικασία...

«Τσουνάμι» στο Μαξίμου από το «Newsletter Gate» – Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου

Χιονοστιβάδα εξελίξεων έρχεται για την κυβέρνηση μετά τη «θυσία» του...