16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

«Υπό διάλυση» τα ΤΑΕ στην Κρήτη, χωρίς το απαιτούμενο προσωπικό, χωρίς υλικά και εκπαίδευση

Ημερομηνία:

Του Μανούσου Κλάδου

Στην καλή θέληση και την ευσυνειδησία των ανδρών, που στελεχώνουν τις κατά τόπους υπηρεσίες, έχει αφεθεί η λειτουργία των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων στην Κρήτη. Μετά την κατάργηση της ΥΠΑΣΕΚ και την ένταξη των τμημάτων στις κατά νομό Αστυνομικές Διευθύνσεις, η λειτουργία τους γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη, με αποτέλεσμα να διαφαίνονται αρνητικές προθέσεις, που αφήνουν υπόνοιες για εφαρμογή πολιτικών έως και κατάργησης των ιδιαίτερα νευραλγικών αυτών επιχειρησιακών αστυνομικών μονάδων, οι οποίες εδώ και αρκετά χρόνια έχουν αναλάβει τις πιο δύσκολες και σημαντικές αποστολές, ειδικά στην Κρήτη.

«Οι περισσότερες υπηρεσίες ΤΑΕ στην Κρήτη δυσλειτουργούν» δηλώνει στην εφημερίδα μας ο Πρόεδρος της Ένωση Ειδικών Φρουρών Κρήτης κ. Χρήστος Τσαναξίδης για να συμπληρώσει «Ειδικά στο Ρέθυμνο έχουμε σοβαρή μείωση προσωπικού. Είχαμε 55 άτομα και τώρα έχουμε 40. Εκ των πραγμάτων δεν βγαίνουν οι υπηρεσίες όπως πριν. Γενικότερα, σε ολόκληρο το νησί το προσωπικό των ΤΑΕ μειώθηκε διότι ιδρύθηκαν νέες υπηρεσίες χωρίς να αποσταλούν νέοι αστυνομικοί στο νησί αλλά μεταφορά προσωπικού από τη μία υπηρεσία στην άλλη. Έγινε αναδιάρθρωση χωρίς να λυθούν προβλήματα στελέχωσης υπηρεσιών. Δημιούργησαν πρόβλημα, σε υπηρεσίες που δεν είχαν κανένα πρόβλημα. Δηλαδή, έκαμαν μια τρύπα στο νερό. Το πρόβλημα του προσωπικού είναι τεράστιο και δεν λύνεται με 500 παιδιά που παίρνουν από τις Πανελλήνιες Εξετάσεις.»

Ο ίδιος τόνισε, ότι «Από την στιγμή που καταργήθηκε η ΥΠΑΣΕΚ αλλά όχι τα ΤΑΕ, καταλάβαμε ότι θα λειτουργήσουμε ως «δεξαμενή» για τις άλλες υπηρεσίες. Αυτό γίνεται τώρα. Ως ένα σημείο αυτό είναι λογικό όταν υπάρχει πρόβλημα. Όμως δεν πρέπει να συνεχιστεί αυτό γιατί είναι σε βάρος των περιπολιών που βγαίνουν στον δρόμο. Δεν μπορούμε πια να λειτουργήσουμε σωστά για τον σκοπό που έχουμε ιδρυθεί. Δεν γίνεται μια περιπολία ή μια ενέδρα με 4 άτομα όταν πριν ήμασταν 10 ή 15 άνδρες.»

Συνεχίζοντας ο κ. Τσαναξίδης, σημείωσε, ότι «Έχουμε σοβαρό ζήτημα με τα υλικά. Στερούμαστε από αξιόπιστα Αυτοκίνητα, αλεξίσφαιρα γιλέκα, εξοπλισμό, ιματισμό ακόμα και αρβύλες. Το πιο σοβαρό από όλα είναι η εκπαίδευση. Σαν ειδικές υπηρεσίες θα έπρεπε να γίνεται συντήρηση του οπλισμού και εκπαίδευση κάθε δύο μήνες. Αυτό δεν γίνεται. Την μια δεν υπάρχουν χρήματα για τις σφαίρες, την άλλη δεν έχουν χρόνο, την άλλη υπάρχουν κάποια ειδικά μέτρα, για όλα βρίσκονται προσκόμματα. Όμως η εκπαίδευση είναι αναγκαίο και εμείς δεν έχουμε την δυνατότητα συνεχώς να πληρώνουμε από την τσέπη μας για όλα αυτά που απαιτούνται και έχουν να κάνουν με την προστασία της ίδιας μας της ζωής. Στο Ρέθυμνο ας πούμε δεν έχει καν σκοπευτήριο για να εξασκούμαστε. Για δε τα αλεξίσφαιρα γιλέκα, έχουν να μας δώσουν από το 2002! Το 2012 έδωσαν κάποια λίγα και οι περισσότεροι έχουμε πάρει δικά μας.»

Σύμφωνα με τον κ. Τσαναξίδη, οι περισσότερες υπηρεσίες ως προς την γραφική ύλη ή την συντήρηση των αυτοκινήτων γίνεται από τους κατά τόπους δήμους ενώ του οπλισμού και του ιματισμού γίνεται από τους ίδιους τους ειδικούς φρουρούς. «Αυτά είναι αποτελέσματα της εποχής των μνημονίων» δηλώνει ο Πρόεδρος της Ένωσης Ειδικών Φρουρών Κρήτης για να συμπληρώσει «Είναι εποχή τρέλας. Απαιτούν να είμαστε σε όλα εντάξει απέναντι στις υπηρεσίες και την πολιτεία αλλά εκείνοι απέναντι μας δεν κάνουν τίποτα. Έχουμε επανειλημμένως διαμαρτυρηθεί, μας λένε ότι εξετάζονται τα αιτήματα μας, μας υπόσχονται ότι θα ανταποκριθούν αλλά τίποτα απολύτως δεν γίνεται.»

Ολοκληρώνοντας τόνισε, ότι «Θα πρέπει να γίνει αντιληπτό, ότι δεν φτάνει το φιλότιμο του αστυνομικού από μόνο του. Είμαστε σε μια εποχή που όση προσπάθεια και να κάνει ο αστυνομικός, δεσμεύεται από αυτά που του παρέχει η πολιτεία. Και δεν αναφέρομαι στον μισθό. Έχουμε αποδεχθεί πως δεν πρόκειται να πληρωθούμε ποτέ πλουσιοπάροχα. Όμως δεν γίνεται να διαθέτουμε το μεγαλύτερο μέρος από αυτόν στην υπηρεσία μας. Δεν γίνεται να συνεχίσουμε εμείς να αγοράζουμε τα αλεξίσφαιρα γιλέκα μας, τις στολές μας, τα πάντα. Δεν μπορεί να βγάζεις προσωπικό στις φυτείες λέγοντας τους βγάλε παλιά ρούχα και παπούτσια. Είναι στοιχειώδη θέματα αυτά για μας. Ειλικρινά απευθύνουμε έκκληση σε όσους μπορούν να βοηθήσουν τις υπηρεσίες μας με υλικά. Δεν γίνεται να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Όποιος επιθυμεί και μπορεί σας βοηθήσει με οποιοδήποτε τρόπο.»

rethemnosnews.gr

 

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...