20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Υπ. Παιδείας: «Παράθυρο» στην ιδιωτική τριτοβάθμια εκπαίδευση – Νέα κόντρα Φίλη – Γαβρόγλου

Ημερομηνία:

Διαστάσεις προσωπικής βεντέτας λαμβάνει η κόντρα του Νίκου Φίλη με τον Κώστα Γαβρόγλου, του πρώην και του νυν Υπουργού Παιδείας αντίστοιχα δηλαδή. Αφορμή στάθηκε ένα άρθρο του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας που αφήνει ανοιχτό το «παράθυρο» για την ιδιωτικοποίηση της ανώτατης εκπαίδευση και τη δημιουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Ο Νίκος Φίλης κατηγόρησε τον Κώστα Γαβρόγλου ότι το «επίμαχο» άρθρο 19 ανοίγει τον δρόμο για την ίδρυση ιδιωτικού πανεπιστημίου στην Ελλάδα, παρακάμπτοντας το  άρθρο 16.

Ο πρώην υπουργός σχολιάζοντας τη διάταξη που αναφέρει πως «οι τίτλοι σπουδών Ανώτατης Εκπαίδευσης Διεθνών Οργανισμών, στους οποίους μετέχει η Ελληνική Δημοκρατία είναι ισότιμοι με τους τίτλους σπουδών των ελληνικών δημόσιων Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, χωρίς να απαιτείται η έκδοση πράξης αναγνώρισης», σημείωσε πως αυτή αφορά τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Δημοσίου Δικαίου, ο οποίος συστήθηκε με συμφωνία που υπογράφηκε στην Αθήνα στις 27/10/2004 από την Ιταλία, την Κύπρο, την Εσθονία, τη Μολδαβία, την Σερβία και το Μαυροβούνιο και σύμφωνα με τον κ. Φίλη κάνει μεθοδικές προσπάθειες να αναγνωριστεί ως Πανεπιστήμιο.

«Το έχω χειριστεί ως υπουργός, κύριε υπουργέ. Το ξέρω καλά το θέμα και γνωρίζω το παρασκήνιο» και συνέχισε σε άλλο σημείο: «Λοιπόν, αναγνωρίζουμε κολέγια στην Ελλάδα; Για την Ελλάδα μιλάμε. Άρα σε λίγο θα έχουμε πολλά κολέγια… Εύχομαι να κάνω λάθος εγώ, αλλά θα είναι αργά αν δεν κάνω λάθος εγώ», είπε ο Νίκος Φίλης.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...