14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Υπ. Πολιτισμού: Σοβαρή η κατάσταση της τουρίστριας που χτυπήθηκε από κεραυνό στην Κνωσό

Ημερομηνία:

Σοβαρή είναι η κατάσταση της υγείας, της Ρωσίδας τουρίστριας στην οποία χρειάστηκε να γίνει ανάνηψη μετά την ανακοπή που της προκάλεσε το χτύπημα κεραυνού που έπληξε ομάδα Ρώσων τουριστών στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού το πρωί της Παρασκευής.

Το υπουργείο Πολιτισμού εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

“Άμεση ήταν η κινητοποίηση των υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού προκειμένου να διευκολυνθεί η παροχή πρώτων βοηθειών στους Ρώσους επισκέπτες που υπέστησαν τραυματισμούς και, στην περίπτωση μίας γυναίκας, καρδιακή ανακοπή, μετά την πτώση κεραυνού, στη διάρκεια ξαφνικής καταιγίδας, σήμερα, στη Δυτική Αυλή του ανακτόρου της Κνωσού και συγκεκριμένα στην αρχή του πομπικού διαδρόμου.

Στο σημείο έσπευσαν αμέσως οι αρχαιοφύλακες του χώρου, οι οποίοι παρείχαν τις πρώτες βοήθειες και έκαναν τις πρώτες προσπάθειες ανάνηψης της γυναίκας, ενώ ταυτόχρονα ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ. Μετά από λίγο κατέφθασε και η Προϊσταμένη της τοπικής Εφορείας, που έδωσε εντολή για την εκκένωση του αρχαιολογικού χώρου από τους επισκέπτες, καθώς και η Προϊσταμένη του Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων.

Οι περισσότεροι τραυματίες διεκομίσθησαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, ενώ η γυναίκα που υπέστη καρδιακή ανακοπή μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, που απέχει ελάχιστα από τον αρχαιολογικό χώρο. Εκεί μετέβη και η Εφορος κυρία Βασιλική Συθιακάκη, όπου ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας της τραυματισμένης επισκέπτριας, η οποία κρίνεται ιδιαιτέρως σοβαρή.

Μόλις πληροφορήθηκε το συμβάν, ο αν. Υπουργός Πολιτισμού κ. Νίκος Ξυδάκης ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας των επισκεπτών, ειδικά δε της νοσηλευόμενης στο Βενιζέλειο. Μίλησε με τον Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου κ. Ευθύμιο Καρακώστα και ζήτησε να ενημερώνεται για την εξέλιξη της υγείας της Ρωσίδας επισκέπτριας.

Προανάκριση για το συμβάν διενεργεί το Β’ Αστυνομικό Τμήμα Ηρακλείου, ενώ πραγματοποιήθηκε αυτοψία στο χώρο από το Εγκληματολογικό Τμήμα. Σημειώνεται ότι τα κτήρια κοινού (εκδοτήριο εισιτηρίων, πωλητήριο ΤΑΠΑ, αναψυκτήριο και το στέγαστρο των ακυρωτικών μηχανημάτων) διαθέτουν αντικεραυνική προστασία που έχει τοποθετηθεί από το ΤΑΠΑ.”

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλλαγή ώρας 2024: Πότε οι δείκτες του ρολογιού θα πάνε μια ώρα μπροστά

Με το δεύτερο 10ημερο του Μαρτίου να ολοκληρώνεται, οδεύουμε...

Ο τουρισμός “φωνάζει” για προσωπικό

Μετά από ένα τουριστικό έτος με περίπου 33 εκατομμύρια επισκέπτες από το εξωτερικό,...

Στο… περίμενε για την πληρωμή του Μεταφορικού Ισοδύναμου!

Εκατοντάδες αγρότες, κτηνοτρόφοι, επιχειρηματίες πρώιμων κηπευτικών αλλά και εξαγωγείς...

Ισχυρός σεισμός 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά της Ηλείας – Αισθητός και στα Χανιά

Δύο σεισμοί 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά των Φιλιατρών σημειώθηκαν το...