19.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Φάιμαν: Tα σύνορα της Ελλάδας θα διασφαλιστούν από κοινού

Ημερομηνία:

«Συμφωνήσαμε ότι τα μήκους 14.000 χιλιομέτρων σύνορα ακτών προς την Ελλάδα θα διασφαλιστούν από κοινού», επισήμανε ο καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν.

Ο κ. Φαίμαν, ενημερώνοντας σήμερα για τα αποτελέσματα της Συνόδου, το αυστριακό υπουργικό συμβούλιο επεσήμανε ότι η προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ γίνεται σίγουρα απλούστερη σε συνεργασία με τους γείτονες, ανέφερε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως εκτός τούτου θα υπάρξουν επενδύσεις στις υποδομές των κέντρων υποδοχής στην Τουρκία.

Σύμφωνα με τον Αυστριακό καγκελάριο, εάν είναι δυνατόν θα πρέπει να παραμείνουν όλοι οι πρόσφυγες στην περιοχή(ενν. την Τουρκία), ώστε να τους παρασχεθεί πλησίον της πατρίδας τους, μια στέγη, επαρκής διατροφή, όπως επίσης σχολεία και μέριμνα.

Όπως επισήμανε ο ίδιος, στόχος είναι να δημιουργηθούν εκεί καλύτερες συνθήκες επιβίωσης, ώστε να μειωθεί ο αριθμός των προσφύγων οι οποίοι πρέπει να συνεχίσουν τη φυγή τους προς την Ευρώπη και προς τούτο η ΕΕ θα διαθέσει τρία δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ πρόκειται σύντομα να κάνει τις σχετικές προτάσεις ως προς ποια ποσά θα προέρχονται από τον κοινοτικό προϋπολογισμό και ποια από τους εθνικούς προϋπολογισμούς.

newpost.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

38 χρόνια μετά το πυρηνικό ατύχημα του Τσέρνομπιλ

Του Φώτη Ποντικάκη* 38 χρόνια μετά το πυρηνικό ατύχημα στο...

Γ.Α.Δ.Π. Κρήτης: Πώς να προστατευτείτε από περιστατικά εξαπάτησης

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση  Κρήτης, στοχεύοντας στην ενημέρωση...

Ρέθυμνο: 500 ευρώ γιατί έκαιγε υπολείμματα καλλιεργειών

Διαδοχικά είναι τα πρόστιμα στην Κρήτη για πυρκαγιάς που...