28.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Φέρνουν νόμο για ανοικτά καταστήματα και τις Κυριακές

Ημερομηνία:

Νομοσχέδιο για να είναι ανοικτά τις Κυριακές πολυκαταστήματα και μικρά καταστήματα, θα προωθήσει στη Βουλή η κυβέρνηση, όπως είπε στο “Πρώτο Πρόγραμμα” της ΕΡΑ ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς.

“Θα αφορά τις 52 Κυριακές για τα μικρά καταστήματα, κάτω των 250 τετραγωνικών και προαιρετικά. Όποιο κατάστημα θέλει, θα ανοίγει, δεν είναι υποχρεωτικό… Για τα μεγάλα πολυκαταστήματα, μιλάμε για επτά Κυριακές” είπε, χαρακτηριστικά, ο κ. Σκορδάς.

Αναφορικά με τις ρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια, είπε:

“Σήμερα, στη χώρα, έχουν δοθεί στεγαστικά δάνεια -αν μείνουμε μόνο σε αυτή τη κατηγορία δανείων- της τάξεως των 80 δισ. ευρώ. Εάν, επομένως, μπορούσαμε να πάμε σε ένα οριζόντιο, ας το πούμε έτσι, “κούρεμα” μόνο 20%, καταλαβαίνετε ότι θα προέκυπτε αμέσως η ανάγκη για πρόσθετα 16 δισεκατομμύρια σε ό,τι έχει να κάνει με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Για το “κούρεμα” των δανείων, θα απαιτούσε ισόποση πρόβλεψη από την πλευρά του συστήματος. Αντιλαμβάνεστε, ότι 16 δισεκατομμύρια, αυτήν τη στιγμή δεν μπορούν να βρεθούν…”, τόνισε.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

10 χρόνια κάθειρξη στον 43χρονο Ηρακλειώτη που σκότωσε την 31χρονη φίλη του

Σε θανατηφόρα σωματική βλάβη μετέτρεψε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης  την...