13.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Φεστιβάλ ΚΝΕ – ΟΔΗΓΗΤΗ: Προφεστιβαλική εκδήλωση αύριο στο Καστέλι

Ημερομηνία:

Οι εκδηλώσεις του 41ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στο Νομό Χανίων, συνεχίζονται στο Καστέλι Κισσάμου αύριο Δευτέρα 24/8 στις 20:30 στην Κάτω Πλατεία (Μουσείο)

Στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ που πέρασαν όλη την περίοδο του καλοκαιριού από γειτονίες και χωριά του νομού μας αναδεικνύεται η πρόταση του ΚΚΕ , η μόνη ρεαλιστική διέξοδος για τον λαό και την νεολαία των λαϊκών στρωμάτων.

Στην προ φεστιβαλική εκδήλωση στο Καστέλι θα γίνει προσπάθεια να αναδειχτούν τα προβλήματα της νεολαίας της Κισσάμου. Μια νεολαία που στις μέρες μας έρχεται αντιμέτωπη καθημερινά με την ανεργία, τις τραγικές ελλείψεις σε αθλητικές εγκαταστάσεις, την εμπορευματοποίηση του αθλητισμού και του πολιτισμού, την υπο- χρηματοδότηση της παιδείας.

Η ΚΝΕ καλεί μέσα από το Φεστιβάλ της, την νεολαία των λαϊκών στρωμάτων να σηκώσει το ανάστημά της, να πάρει την κατάσταση στα χέρια της, να διεκδικήσει μια ζωή χωρίς μνημόνια, φτώχεια μια εκμετάλλευση. Σήμερα υπάρχουν όλες οι δυνατότητες να ζήσουμε μια ζωή που να ικανοποιούνται οι σύγχρονες ανάγκες μας.

Το χρέος της νέας γενιάς είναι να αγωνιστεί για το μέλλον που της αξίζει, για ένα σχολείο που θα μορφώνει ολόπλευρα, Ενιαίο, δωδεκάχρονο και δωρεάν για όλα τα παιδιά. Για δουλειά με δικαιώματα, για δωρεάν πρόσβαση στον αθλητισμό και στον πολιτισμό για όλους. Με μεγαλύτερη ορμή πρέπει να ανοίξει ο δρόμος για την τελική νίκη, για την κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας, της ζωής με δικαιώματα, τον σοσιαλισμό-κομμουνισμό.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης στο Καστέλι θα περιλαμβάνει:

  • Κρητικό γλέντι από τους Κ.Παχάκη, Χ.Βλαστάκη
  • Προβολή ταινιών μικρού μήκους
  • Ομιλία από στέλεχος της ΚΝΕ

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη, στο χώρο θα λειτουργεί ταβέρνα και βιβλιοπωλείο

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ