21.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Φθινοπωρινός καιρός με λίγες βροχές, πτώση της θερμοκρασίας και βοριάδες

Ημερομηνία:

Ήπιος φθινοπωρινός καιρός με τοπικές ασθενείς παροδικές βροχές, κυρίως στα βόρεια τις επόμενες ημέρες σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Εμμανουήλ Λέκκα. Κατά τα άλλα σημαντική θα είναι η ενίσχυση των Βοριάδων απο αύριο Τρίτη καθώς και η πτώση της θερμοκρασίας. Μηνύματα αισιοδοξίας για περισσότερες βροχές απο το ΣαββατοΚύριακο.

Διαβάστε τι γράφει ο Εμμανουήλ Λέκκας:

Φθινοπωρινό αναμένεται να διατηρηθεί το σκηνικό του καιρού για την νέα εβδομάδα. Νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες με λίγες παροδικές βροχές κυρίως σε βόρειες περιοχές, ενίσχυση του βορείου ρεύματος  και περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για τα βόρεια τμήματα του νησιού. Λιγότερες νεφώσεις, πρόσκαιρα και μόνο κατά τόπους αυξημένες με μικρότερη πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές, ενίσχυση των Βορείων ανέμων και πτώση της θερμοκρασίας θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά για τις νότιες περιοχές της Κρήτης. Οι Βόρειοι άνεμοι αναμένεται να ενισχυθούν σταδιακά από τις πρωινές ώρες της Τρίτης με την ένταση τους να φθάνει στα 5 – 6, τοπικά έως και τα 7 Μποφώρ στα πελάγη αλλά και σε νότιες περιοχές , κυρίως στους Νομούς των Χανίων και του Ρεθύμνου. Την Τετάρτη οι Βόρειοι άνεμοι θα διατηρηθούν ενισχυμένοι καθόλη τη διάρκεια της ημέρας, η ένταση τους όμως, παρά τον υψηλό κυματισμό που θα προκαλεί στα πελάγη και ιδιαίτερα στα βόρεια παράκτια τμήματα της Κρήτης, δεν αναμένεται να δημιουργήσει προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες. Η ψυχρή αέρια μάζα που συνοδεύει το βόρειο αυτό ρεύμα θα προκαλέσει περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας η οποία όμως θα γίνει περισσότερο αισθητή από την Τετάρτη το πρωί.

Η μικρή εξασθένηση των Βοριάδων για την Πέμπτη θα περιορίσει την εμφάνιση φαινομένων βροχής στο νησί μας. Αναμένεται όμως σταδιακά περεταίρω πτώση της θερμοκρασίας. Για την Παρασκευή όμως, με αισθητό πλέον το τσουχτερό κρύο σε ολόκληρη την Κρήτη και ιδιαίτερα στην ενδοχώρα και τα ορεινά, θα επανέλθουν λίγο περισσότερο ενισχυμένοι οι Βοριάδες, στα 5 – 6 Μποφώρ, καθώς και οι βροχές οι οποίες αναμένεται και πάλι να είναι πιο σημαντικές σε βόρειες περιοχές του νησιού και πιθανά λιγότερες στα νότια.

Ιδιαίτερα ευχάριστα είναι τα μηνύματα των προγνωστικών μοντέλων στα τέλη της εβδομάδας, αν και μακροπρόθεσμα, μιας και εμφανίζουν επιτέλους μία διαταραχή από τα νότια, η οποία αναμένεται να αναπτυχθεί στις Βόρειες ακτές της Αφρικής από την Πέμπτη και να κινηθεί στη συνέχεια προς την Κρήτη το επόμενο ΣαββατοΚύριακο, επιφυλάσσοντας καλές και αποδοτικές βροχές για ολόκληρο το νησί.

Λέκκας Εμμανουήλ

Μετεωρολόγος, MSc

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καύσωνας μέσα στον Απρίλη – 36,6 βαθμούς στα Φαλάσαρνα!

Ταινία επιστημονικής φαντασίας θυμίζει από χθες το σκηνικό στη...

Κασσελάκης: Θα ξεπεράσουμε το 20% στις ευρωεκλογές – Διεκδικούμε την πρωτιά

Νέα επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε από την Αστυπάλαια...