15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Φθορές και πλιάτσικο στο κτήριο της ΓΣΕΕ μετά την κατάληψη – Στόχος και τα γραφεία του ΠΑΜΕ

Ημερομηνία:

Φθορές στα γραφεία της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ), στο Πεδίον του Άρεως, προκάλεσαν οι καταληψίες κατά την εξαήμερη παραμονή στο κτίριο.

Αρκετά γραφεία έχουν παραβιαστεί, έγινε προσπάθεια να ανοιχτεί το χρηματοκιβώτιο του λογιστηρίου, έχουν αφαιρεθεί πολλά προσωπικά αντικείμενα των εργαζομένων στη ΓΣΕΕ, σκληροί δίσκοι υπολογιστών, γραφική ύλη και καταστράφηκαν φωτοτυπικά μηχανήματα.

«Οι φθορές και οι κλοπές δεν αιτιολογούνται και δεν επενδύονται με τον μανδύα της πολιτικής πράξης γιατί δεν συνιστούν πολιτική πράξη» αναφέρει η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ, με την οποία καταγγέλλει τη συμπεριφορά των καταληψιών, που αποχώρησαν από το κτίριο αργά το βράδυ της Τετάρτης.

Επίσης, σημειώνει ότι «δεν ζήτησε την επέμβαση της αστυνομίας, δεν το έκανε στο παρελθόν, δεν θα το κάνει και σήμερα» και προσθέτει ότι «ο καθένας είναι υπόλογος για τις πράξεις του στην ελληνική κοινωνία και κρίνεται για αυτές από τον κόσμο της μισθωτής εργασίας».

Στο στόχαστρο και το ΠΑΜΕ

Στόχος έγινε και το γραφείο της παράταξης της ΔΑΣ (ΠΑΜΕ). Όπως διαπιστώθηκε η «δράση» όσων και όποιων είχαν στον έλεγχό τους για έξι μέρες το κτίριο της ΓΣΕΕ στόχευσε ειδικά το γραφείο της ΔΑΣ, αφού εκτός των άλλων γραφείων, ήταν το μοναδικό γραφείο συνδικαλιστικής παράταξης που παραβιάστηκε.

Από το γραφείο της ΔΑΣ αφαίρεσαν σκληρό δίσκο με αρχεία, έκλεψαν κομπιούτερ και άνοιξαν συρτάρια και φοριαμούς. Υπενθυμίζεται ότι αυτό, σύμφωνα με τον 902.gr, δεν γίνεται πρώτη φορά, καθώς τα γραφεία της ΔΑΣ, παραβιάστηκαν και στην προηγούμενη κατάληψη που είχε γίνει από άτομα των ίδιων χώρων, στα γραφεία της ΓΣΕΕ.

Σε σχετική αναφορά στον 902.gr σημειώνεται ότι: “Η στοχοποίηση του ΠΑΜΕ και η συγκεκριμένη δράση σε βάρος του, δημιουργεί προφανή ερωτηματικά. Ερωτηματικά για την αφαίρεση αρχείων, για το πού αυτά θα καταλήξουν και πως θα αξιοποιηθούν. Σε κάθε περίπτωση αποκαλύπτει τον ρόλο διαφόρων δυνάμεων για τις οποίες οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα.”

in.gr, 902.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...