20.8 C
Chania
Tuesday, April 16, 2024

Φλαμπουράρης: Δε μπορούν να δοθούν τα περιφερειακά αεροδρόμια σε μια εταιρεία που βασικός μέτοχος είναι κρατική εταιρεία της Γερμανίας

Ημερομηνία:

Κάλεσμα σε όλους τους πολιτικούς αλλά και τους πολίτες να «επαναπατρίσουν» τις καταθέσεις τους απηύθυνε ο υπ. Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης.

«Όλοι οι πολιτικοί και οι μη πολιτικοί πρέπει να φέρουν τα λεφτά τους στην Ελλάδα. Δίνουμε ένα αγώνα ύπαρξης και χρειάζεται και το 1 ευρώ αυτός ο αγώνας» είπε ο υπ. Επικρατείας, μιλώντας στον ANT1.

Αφήνοντας αιχμές για τον Γκίκα Χαρδούβελη σημείωσε: «άλλο να είσαι σύμβουλος πρωθυπουργού και να τα βγάζεις έξω για να μη σε πιάσουν και άλλο να τα έχεις στο εξωτερικό από το 2012».

Ερωτηθείς για τις ιδιωτικοποιήσεις ο Αλέκος Φλαμπουράρης τόνισε ότι «δεν ξεπουλάμε τα ασημικά… Βελτιώνουμε ό,τι μπορούμε σε συμβάσεις που έχουν προχωρήσει. Για τα αεροδρόμια διευκρίνισε πάντως ότι δεν έχει ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός, και ότι «δεν μπορούν να δοθούν πακέτο 14 αεροδρόμια σε μια εταιρεία που βασικός μέτοχος είναι κρατική εταιρεία της Γερμανίας». Για τη ΔΕΗ, δε, ξεκαθάρισε: «Όποιος θέλει να κάνει μονάδα να κάνει δικά του δίκτυα είναι ελεύθερος δεν μπορούμε να πωλήσουμε τη ΔΕΗ».

Όσον αφορά το Ελληνικό ο Αλέκος Φλαμπουράρης τόνισε ότι υπάρχει μελέτη του Πολυτεχνείου για αξιοποίησή του με ήπια ανάπτυξη. «Εγώ έχω μιλήσει για αξιοποίηση με συμμετοχή του ελληνικού δημόσιου, εμείς έχουμε το οικόπεδο οι άλλοι τα λεφτά, το παραχωρούμε με 50%-50% τα κέρδη, όπως κάναμε με την αντιπαροχή» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Με αφορμή δημοσίευμα της Καθημερινής για επαφές με κινεζικά funds ο Αλέκος Φλαμπουράρης σχολίασε: «είμαστε σίγουροι ότι θα προέλθει η χρηματοδότηση από τους συμμάχους μας, και το θέλουμε. Εμείς από κει και πέρα κάνουμε τα κουμάντα μας μην βρεθούμε προ αδιεξόδου (…) δεν θα μείνουμε με τα χέρια σταυρωμένα».

Υποστήριξε ακόμη ότι «μέτρα λιτότητας δεν πρόκειται να υπάρξουν, μόνο φόρος στα υψηλά εισοδήματα που δεν είναι φόρος λιτότητας ούτε έκτακτος φόρος». Όταν δε ρωτήθηκε αναφορικά με την πιθανότητα δημοψηφίσματος ή εκλογών υποστήριξε ότι δε βλέπει τίποτα από τα δυο: «Είμαστε υποχρεωμένοι να κυβερνήσουμε» είπε.

Για το Eurogroup

Ειδικά για τα αποτελέσματα του Eurogroup ο Αλέκος Φλαμπουράρης έκανε λόγο για «ανακωχή με βασικό χαρακτηριστικό ό,τι ψήφισε ο λαός», ενώ μίλησε για σχετική αναγνώριση μιας πραγματικότητας από τους θεσμούς. «Δεν γίνεται πια να παίζουμε με αυτή την ιστορία… Είναι υποχρεωμένοι να δουν ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν σε αυτή την πολιτική, νομίζω οτι αρχίζει να γίνεται κατανοητό, σταδιακά, δεν μπορούν να αλλάξουν ξαφνικά» υποστήριξε για τους εταίρους.

Τέλος αναφέρθηκε και στο ζήτημα που προέκυψε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη που ζήτησε την απομάκρυνση του υπ. Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, σημειώνοντας ότι είναι τραγικό να βγαίνει και να λέει κάτι τέτοιο την ώρα της διαπραγμάτευσης.

tvxs.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ίλον Μασκ ανησυχεί για την Ελλάδα: Tο πρώτο έθνος που θα υποστεί “πληθυσμιακή κατάρρευση

Την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα σχολιάζει σε ανάρτησή του ο Ίλον...

Ιεράπετρα: Δολοφονία ο θάνατος 65χρονου Γερμανού

Θρίλερ με τον θάνατο του 65χρονου Γερμανού που διέμενε...

Μιχάλης Βιρβιδάκης: “Γιατί να μην υπάρχει στην Κρήτη ένα Κρατικό Θέατρο Νοτίου Ελλάδος;”

Ο Μιχάλης Βιρβιδάκης είναι η ψυχή του θεάτρου Κυδωνία στα Χανιά. Οι περισσότεροι...

Στη Βουλή η ξενοδοχοποπιηση στο Λόφο Καστέλι από τον Μ. Συντυχάκη

Επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη κατάθεσε...