20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Φοίβος Δεληβοριάς: “Είμαστε όλοι επαγγελματίες ομοφυλόφιλοι από χτες. Άνοιξε ο ΚΑΔ, κολλούνται και ένσημα από ό,τι μαθαίνω”

Ημερομηνία:

Στις δηλώσεις του Αλέξη Κούγια για τους “επαγγελματίες ομοφυλόφιλους” αναφέρθηκε ο Φοίβος Δεληβοριάς, μιλώντας στην εκπομπή “Πρωινό”, τονίζοντας αφενός ότι μπερδεύει την ομοφυλοφιλία με την παιδεραστία και αφετέρου ότι τα λεγόμενα αυτά αντικατοπτρίζουν τις απόψεις του Δημήτρη Λιγνάδη.

“Ο κάθε δικηγόρος είναι αυτά που πιστεύει ο πελάτης του. Αυτά που είπε χτες ο κύριος Κούγιας είναι απόψεις του κ.Λιγνάδη. Τι μας είπε; Ότι η ομοφυλοφιλία είναι επάγγελμα, ένας ομοφυλόφιλος δεν μπορεί να πάει στο δικαστήριο να μαρτυρήσει.

Ο κ. Λιγνάδης επιτρέπει να βγαίνει και να λέει τέτοια πράγματα. Ο δικηγόρος του -ο κύριος Λιγνάδης δηλαδή- μπερδεύει την ομοφυλοφιλία με την παιδεραστία, που είναι ένα ειδεχθές έγκλημα και με τον βιασμό που είναι ένα αποτρόπαιο έγκλημα.

Υπάρχει ένα μεγάλο σκάνδαλο. Ο άνθρωπος που επελέγη από την κυβέρνηση να εκπροσωπεί το ελληνικό θέατρο έχει αυτές τις απόψεις. Δεν ξέρουμε τι έχει κάνει ο κ. Λιγνάδης αλλά αυτό που έγινε χθες είναι ένα έγκλημα. Είναι ένας βιασμός της πραγματικότητας και των θυμάτων και των ανθρώπων που είναι να μιλήσουν.

Ξέρουμε πολύ καλά γιατί επελέγη ο κ. Κούγιας και γιατί βγαίνει στα κανάλια. Το κάνει για να φοβηθούν οι άνθρωποι που μίλησαν κι αυτοί που ήθελαν να μιλήσουν, γιατί βλέπουν την εικόνα της κοινωνίας που εκπροσωπεί ο κ. Κούγιας. Μιας κοινωνίας που φτάνει να πει ότι η ομοφυλοφιλία είναι επάγγελμα.

Ένα άλλο σκανδαλώδες θέμα είναι ότι ο κ. Λιγνάδης πολιτικοποιεί ο ίδιος την υπόθεση του. Δηλαδή λέει ότι είμαι εδώ επειδή υπάρχει μια σκευωρία εναντίον της κυβέρνησης. Αυτό είναι μεγάλο σκάνδαλο. Δεν είδα ακόμη κυβερνητικό στέλεχος να βγει να διαμαρτυρηθεί για αυτά που είπε ο κύριος Κούγιας και που πιστεύει προφανώς ο κύριος Λιγνάδης».

Ήθελα πάρα πολύ να πω εκ μέρους των φίλων μου ότι το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας είναι μαζί με τους ανθρώπους που θέλουν να μιλήσουν με μεγάλο σεβασμό. Είμαστε το πλευρό των θυμάτων, των ανθρώπων που κακοποιούνται εδώ και χρόνια.” είπε χαρακτηριστικά, κλείνοντας με αιχμηρό χιούμορ αναφέροντας τα εξής:

“Μέχρι να τελειώσει αυτή η δίκη, εγώ θα δηλώνω επαγγελματικά ομοφυλόφιλος για να συμπαρασταθώ στα θύματα. Είμαστε όλοι επαγγελματίες ομοφυλόφιλοι από χτες. Άνοιξε ο ΚΑΔ, κολλούνται και ένσημα από ό,τι μαθαίνω, θα βοηθήσουμε να βολέψουμε πολλά παιδιά στο επάγγελμα”.

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...