23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Φοιτητής στο Ηράκλειο έβγαλε μαχαίρι ενάντια στον ιδιοκτήτη της πολυκατοικίας λόγω του διαρκούς θορύβου

Ημερομηνία:

Το άγχος της εξεταστικής σε συνδυασμό με το γεγονός ότι δεν μπορούσε να βρει ησυχία στην πολυκατοικία που διέμενε… έστειλαν 18χρονο φοιτητή στο αυτόφωρο με τις κατηγορίες της απειλής και της παράνομης οπλοφορίας μαχαιριού.

Η περίπτωση του 18χρονου, ο οποίος κυριαρχημένος από το άγχος για τα μαθήματα και την κόπωση λόγω αυπνίας έφθασε σε ακραία συμπεριφορά, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ουσιαστικά αντικατοπτρίζει μία κατάσταση που βιώνουν δεκάδες φοιτητές και στην πόλη του Ηρακλείου, όπως αποκαλύπτουν ψυχολόγοι στους οποίους απευθυνθήκαμε.

Πριν και κατά τη διάρκεια της εξεταστικής περιόδου πολλοί φοιτητές (κυρίως της ιατρικής) παρουσιάζουν συμπτώματα αγχώδους διαταραχής. Μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις τα περιστατικά αυτά χαρακτηρίζονται κλινικά και χρήζουν φαρμακευτικής αγωγής.

Ο 18χρονος φοιτητής, ο οποίος δικάστηκε χθες στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου, περιγράφεται ως ένα ήσυχο παιδί, ευγενικό και αφοσιωμένο στις σπουδές του. Το τελευταίο χρονικό διάστημα λόγω εξεταστικής το άγχος του είχε κορυφωθεί. Σε αυτήν την αγωνία ήρθαν να προστεθούν οι…φασαριόζοι ένοικοι της πολυκατοικίας στην οποία διέμενε. Ο νεαρός αναγκάστηκε να απευθυνθεί στον ιδιοκτήτη, ζητώντας του να παρέμβει καθώς λόγω της φασαρίας δεν μπορούσε να συγκεντρωθεί στα μαθήματά του ούτε να κοιμηθεί.

Πριν από λίγες ημέρες βρέθηκε να χτυπάει την πόρτα του ιδιοκτήτη, κρατώντας ένα μαχαίρι από την κουζίνα του σπιτιού του, διαμαρτυρόμενος για τις συνεχείς οχλήσεις που είχαν «τσακίσει» το νευρικό του σύστημα.

Πολύ γρήγορα συνειδητοποιώντας ότι κρατούσε μαχαίρι ο 18χρονος το άφησε σε μία άκρη, ζητώντας συγνώμη από τον ιδιοκτήτη για τη συμπεριφορά του. Ισχυρίστηκε ότι καθάριζε ένα φρούτο, άκουσε πάλι φασαρία και σε μία «έκρηξη» κατέβηκε στο διαμέρισμα του ιδιοκτήτη χωρίς να αντιληφθεί ότι κρατούσε το μαχαίρι.

Ο νεαρός απαλλάχθηκε από την κατηγορία της απειλής μετά την κατάθεση του ιδιοκτήτη, ο οποίος υποστήριξε ότι δεν τον απείλησε, ωστόσο για την κατηγορία της παράνομης οπλοφορίας καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης έξι μηνών. Η εισαγγελέας έδρας πρότεινε να καταδικαστεί σε ποινή 10 ημερών, όμως η υπεράσπιση ζήτησε εφέσιμη ποινή.

«Δεν θα ήθελα να σας έχω γείτονα» είπε μάλλον αστειευόμενη η πρόεδρος στον 18χρονο, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, παρακολουθεί συνεδρίες για τη διαχείριση του άγχους.

Ψυχολόγοι που εργάζονται στο Ηράκλειο ανέφεραν στην «Π» ότι πράγματι καταγράφεται αύξηση των περιστατικών αγχώδους διαταραχής σε φοιτητές, κυρίως της Ιατρικής όπου οι απαιτήσεις είναι ακόμα μεγαλύτερες. «Είναι τόσο το άγχος που αδυνατούν να το διαχειριστούν και μπλοκάρουν. Φυσικά δεν είναι όλα τα περιστατικά κλινικά, υπάρχουν όμως και τέτοια που χρήζουν φαρμακευτικής αγωγής».

patris.gr 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...

Συγκέντρωση της Τομεακής Επιτροπής Χανίων του ΚΚΕ μπροστά στις Ευρωεκλογές του Ιούνη

Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ διοργανώνει συγκέντρωση την...