15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Φοιτητικοί Σύλλογοι Πολυτεχνείου Κρήτης: Καλούν σε συμμετοχή σε συλλαλητήριο την Παρασκευή 6 Δεκέμβρη

Ημερομηνία:

Με ανακοίνωσή τους οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Μηχανικών Περιβάλλοντος και Μηχανικών Ορυκτών Πόρων Πολυτεχνείου Κρήτης καλούν σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο της 6ης Δεκέμβρη στις 2 το μεσημέρι στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς.

Στο κάλεσμα αναφέρονται τα εξής:

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση της ΝΔ που έστειλε τα ΜΑΤ να υποδεχτούν τους φοιτητές σαν να είναι εγκληματίες, την ισχυρή παρουσία δυνάμεων των ΜΑΤ που εξαπέλυσαν επίθεση με ρήψη χημικών και γκλομπς προκειμένου να εμποδίσουν τους φοιτητικούς συλλόγους και τους φοιτητές να μεταφέρουν τα δίκαια αιτήματα τους στη Σύνοδο Πρυτάνεων.

Η βίαιη επίθεση είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τεσσάρων φοιτητών, τρεις από τους οποίους μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Δεν κατάφερε όμως να τρομοκρατήσει τους συγκεντρωμένους φοιτητές και φοιτητικούς συλλόγους.

Καταγγέλλουμε τη στάση των πρυτάνεων, που αντί να ακούσουν τους φοιτητές και τους συλλόγους, τα αιτήματα που μετέφεραν με αποφάσεις των Γενικών τους Συνελεύσεων, κεκλεισμένων των θυρών συζητούν την ενίσχυση της κατηγοριοποίησης τίτλων και πτυχίων, της επιχειρηματικής λειτουργίας των σχολών, της εμπορευματοποίηση της φοιτητικής μέριμνας. Μακριά δηλαδή από τους φοιτητές και τις διεκδικήσεις τους παίρνουν αποφάσεις για το μέλλον τους και σαν να μη φτάνει αυτό, στήνουν κλούβες, προχωρούν σε λοκ άουτ σχολών! Μάλιστα εκπρόσωπος της συνόδου των πρυτάνεων αρνήθηκε να καταδικάσει τα γεγονότα και την παρουσία των ΜΑΤ μπροστά στους συγκεντρωμένους φοιτητικούς συλλόγους και τα ΜΜΕ.

Η βία και η καταστολή είναι η μόνη απάντηση που έχουμε πάρει οι φοιτητές όλο το διάστημα που κινητοποιούμαστε. Η επίθεση της κυβέρνησης στα δικαιώματα μας προχωράει χέρι – χέρι με την ένταση της καταστολής προκειμένου να εξασφαλίσει την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής της. Τους τρομάζει ο αγώνας μας για να μην κατατεθεί ο νόμος – πλαίσιο που έρχεται να τσακίσει και άλλο τις σπουδές και το μέλλον μας, για να αυξηθεί η κρατική χρηματοδότηση των ιδρυμάτων για να καλυφτούν οι ανάγκες μας, για πραγματικά σύγχρονες σπουδές. Γι’ αυτό και οι προκλητικές δηλώσεις της κυβέρνησης και του υπουργού για νέους Γρηγορόπουλους λίγες μέρες πριν τη συμπλήρωση 11 χρόνων από τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή από τον Κορκονέα, την ίδια στιγμή που κυκλοφορεί ελεύθερος.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Ότι και να κάνουν δεν θα καταφέρουν να σταματήσουμε τον αγώνα για τα δικαιώματά μας. Συνεχίζουμε ακόμα πιο μαχητικά! Βγαίνουμε στο δρόμο μαζί με το λαό, τους εργαζόμενους ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης ΝΔ – ΕΕ, το νέο νόμο – πλαίσιο, διεκδικούμε τα σύγχρονα δικαιώματά μας για μόρφωση – σπουδές – δουλειά – ζωή – ελευθερίες!

Συμμετέχουμε μαζικά στο συλλαλητήριο στις 6/12 στις 14:00 στην πλ. Δημοτικής Αγοράς.

Φοιτητικοί Σύλλογοι Μηχανικών Περιβάλλοντος και Μηχανικών Ορυκτών Πόρων Πολυτεχνείου Κρήτης

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...