20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Η ΑΔΕΔΥ και πολλοί φορείς και οργανώσεις του νομού Χανίων εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στους 9 διωκόμενους Χανιώτες – Συγκέντρωση την Παρασκευή 18.30 στην Πλατεία Αγοράς

Ημερομηνία:

Με ανακοινώσεις τους μία σειρά φορέων και οργανώσεων του νομού εκφράζουν την αλληλεγγύη και την ενεργή συμπαράστασή τους προς τους 9 διωκόμενους των γεγονότων του Φλεβάρη του 2012.

Να σημειώσουμε ότι για την Παρασκευή έχει αποφασισθεί η πραγματοποίηση συλλαλητηρίου στις 18.30 με σημείο έναρξης την Πλατεία Αγοράς. Υπενθυμίζουμε ότι η δίκη είναι προγραμματισμένη για τις 10 Μαρτίου.

Σήμερα, ψηφίσματα και ανακοινώσεις δώσανε στη δημοσιότητα, η ΑΔΕΔΥ, ο ΣΥΡΙΖΑ ν. Χανίων, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η κατάληψη Rosa Nera, το Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών αλλά και ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων ν. Χανίων

Ακολουθούν τα κείμενα των ανακοινώσεων:

Η ΑΔΕΔΥ

Την Τρίτη, 10 Μαρτίου 2015, γίνεται στα Χανιά μια ακόμη δίκη αγωνιστών.Εννέα αγωνιστές κατηγορούνται για συμμετοχή στην κατάληψη του κτηρίου της Αντιπεριφέρειας Χανίων που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της 48ωρης Γενικής Απεργίας 10-11 Φλεβάρη 2012. Η Γενική Απεργία είχε προκηρυχθεί για να αποτραπεί η ψήφιση του 3ου μνημονίου και στις κινητοποιήσεις συμμετείχαν 10.000 άτομα στα Χανιά και εκατοντάδες χιλιάδες σε όλη την Ελλάδα. Στα Χανιά ασκήθηκαν αναδρομικά διώξεις σε 9 άτομα για τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις της 10-11 Φλεβάρη 2012, σε 3 διαδηλωτές που συμμετείχαν στην πορεία που έγινε την 25η Μαρτίου, σε 11 αγωνιστές για τις κινητοποιήσεις της 28η Οκτωβρίου του 2011, ενώ πρόσφατα «ενημερώθηκαν» για τις διώξεις τους άλλοι 8 για την κινητοποίηση της 28 Ιουνίου 2011! Είναι σαφές ότι υπάρχει «βιομηχανία» πολιτικών διώξεων που αποτελούν ποινικοποίηση των συνδικαλιστικών και κοινωνικών αγώνων.

Στη δίκη της 10 Μάρτη, κατηγορούμενοι είναι μέλη του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Νομού Χανίων, η Γραμματέας του Δ. Συμβουλίου του Δήμου Χανίων, ο πρώην Πρόεδρος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων, φοιτητές, εκπαιδευτικοί, αγωνιστές των κινημάτων.

Είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε τη συνέχιση αυτής της πρακτικής, της ποινικοποίησης της πολιτικοσυνδικαλιστικής δράσης και των μορφών πάλης και της τρομοκράτησης όλων όσων επιλέγουν το δρόμο της αντίστασης στη βαρβαρότητα.

Απαιτούμε: 

• Να σταματήσει η πολιτική δίωξη και ομηρία των εννέα αγωνιστών.
• Να μπει οριστικό τέλος, εδώ και τώρα, στις διώξεις που σέρνουν στα δικαστήρια τους αγωνιστές των κινημάτων. Απαιτούμε την αθώωση των εννέα αγωνιστών, καθώς και την παύση κάθε παρόμοιας δίωξης.
Υπερασπιζόμαστε το δίκιο, τους αγώνες, την ελευθερία, τα πολιτικά, κοινωνικά και συνδικαλιστικά δικαιώματά μας.
Καλούμε τα Σωματεία και τις Ομοσπονδίες – μέλη μας να συμμετάσχουν ενεργά στην υπεράσπιση των συναδέλφων και των άλλων διωκόμενων με ψηφίσματα, παρεμβάσεις και με τη συμμετοχή των μελών τους στη δίκη.

Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών

Μέσα από μια σειρά πολιτικών διώξεων στα Χανιά, αλλά και σε όλη τη χώρα, γινόμαστε μάρτυρες της προσπάθειας καταστολής και ποινικοποίησης των δίκαιων λαϊκών αγώνων, τρομοκράτησης της κοινωνίας με στόχο τη φίμωση των αντιστάσεων.

Θυμίζουμε πως οι διώξεις αγωνιστών, απ’ όλες τις τάσεις του κινήματος στα Χανιά, αφορούν μαζικότατες λαϊκές κινητοποιήσεις των τελευταίων χρόνων ενάντια στη φτώχεια, την εξαθλίωση, την ανελευθερία, τον εκφασισμό της δημόσιας ζωής. Κάθε δίωξη συνοδεύεται από ένα στημένο κατηγορητήριο με μάρτυρες κατηγορίας «όργανα» της ασφάλειας Χανίων. Μάλιστα κάποιοι δείχνουν υπερβάλλοντα ζήλο και υπερασπιζόμενοι με απόλυτη συνέπεια τον αυταρχισμό εμφανίζονται ξανά και ξανά σε διάφορες δικογραφίες.

Οι περισσότερες από τις παραπάνω υποθέσεις έχουν περάσει το στάδιο της προανακριτικής διαδικασίας και τώρα ήρθε η ώρα των δικαστηρίων. Ήδη την περασμένη Τετάρτη 18 Φλεβάρη πραγματοποιήθηκε δικαστήριο σε βάρος δυο αγωνιστών, οι οποίοι συμμετείχαν σε διαδήλωση διαμαρτυρίας για τον τραγικό θάνατο νεαρού μαθητή στα Χανιά, έπειτα από αστυνομική καταδίωξη. Δυστυχώς η δίκη αυτή κατέληξε με την ποινή 16  και 12 μηνών φυλάκισης με αναστολή.

Στις 10 Μάρτη έπεται η δίκη των 9 αγωνιστών, ανάμεσα τους σύντροφοι της συλλογικότητάς μας, οι οποίοι διώκονται για τη συμμετοχή τους  στις κινητοποιήσεις και την κατάληψη της αντιπεριφέρειας το Φλεβάρη του 2012, όταν χιλιάδες διαδηλωτές στην πόλη μας απεργούσαν και αντιστεκόταν στην ψήφιση του δεύτερου μνημονίου.

"google ad"

Στη δίκη αυτή θα μπορούσε να είναι η καθεμιά και ο καθένας μας.

Δεν υπήρξαν συλλήψεις, αλλά κατά τη συνήθη τακτική της ασφάλειας, ένα χρόνο μετά, ήρθαν κλήσεις σε αγωνιστές συλλογικοτήτων, σωματείων και πολιτικών οργανώσεων. Έτσι επέβαλε το δόγμα  “νόμος και τάξη”, προκειμένου να κάμψει το κίνημα στα Χανιά και κάθε ζωντανό κομμάτι του, που αντιδρά. Η πρακτική κατάθεσης συνεχών μηνύσεων που έχει υιοθετήσει η ασφάλεια Χανιών, ενδεικτικό του τρόπου με τον οποίο αντιλαμβάνεται τη δημοκρατία, την ελεύθερη έκφραση των αντίθετων στη δική της άποψη, όχι μόνο δεν μας φοβίζει, αλλά μας κάνει περισσότερο αποφασισμένους να αντιπαλέψουμε μαζικά το φόβο που μάταια προσπαθεί να σπείρει, να διεκδικήσουμε ως πολίτες των Χανιών τα δικαιώματα που μας ανήκουν.

·      Υπερασπιζόμαστε το δίκιο, τους αγώνες, την ελευθερία και τα δικαιώματά μας .

·      Άμεση παύση των πολιτικών  διώξεων, με αναδρομικά κατηγορητήρια της ασφάλειας Χανίων και  την άμεση απαλλαγή των κατηγορουμένων απ’ όλες τις κατηγορίες

·      Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο ενάντια στην ποινικοποίηση των αγώνων την Παρασκευή 6 Μάρτη στις 18:30 στη Δημοτική Αγορά και στη συγκέντρωση αλληλεγγύης την Τριτη 10 Μαρτίου στις 11:00 στα Δικαστήρια

H ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Στις 10 Μάρτη δικάζονται 9 αγωνιστές οι οποίοι μαζί με χιλιάδες συμπολίτες μας συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις ενάντια στην ψήφιση του 2ου μνημονίου και στην κατάληψη της Αντιπεριφέρειας Χανίων τον Φλεβάρη του 2012 . Το αδίκημα τους γνωστό: αγώνας και αντίσταση ενάντια στο καθεστώς των μνημονίων της εξαθλίωσης και της φτωχοποίησης του ελληνικού λαού. Η ειρωνεία είναι ότι αν συμμετείχαν σε σκάνδαλα τύπου SIEMENS, εξοπλιστικά προγράμματα, ξυλοδαρμούς μεταναστών το αδίκημα τους θα είχε παραγραφεί. Δεν επιλέχθηκαν τυχαία, άλλωστε είναι γνωστή τακτική η προσπάθεια τρομοκράτησης και στοχοποίησης αγωνιστών των κινημάτων στα Χανιά είτε με συλλήψεις στο σωρό είτε με κλήσεις μήνες μετά σε αγωνιστές (που επιλέχθηκαν με κλήρο άραγε από την ασφάλεια;).

Τους προειδοποιούμε ότι οποιαδήποτε προσπάθεια τρομοκράτησης και ποινικοποίησης των αγώνων θα μείνει στο κενό.

Άμεση παύση των πολιτικών  διώξεων, με αναδρομικά κατηγορητήρια της ασφάλειας Χανίων και  την άμεση απαλλαγή των κατηγορουμένων απ’ όλες τις κατηγορίες.

Άμεση αθώωση των εννιά αγωνιστών και παύση όλων  των αντίστοιχων πολιτικων διώξεων που εκκρεμουν

·      Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο ενάντια στην ποινικοποίηση των αγώνων την Παρασκευή 6 Μάρτη στις 18:30 στη Δημοτική Αγορά και στη συγκέντρωση αλληλεγγύης την Τριτη 10 Μαρτίου στις 11:00 στα Δικαστήρια

ΣΥΡΙΖΑ ν. Χανίων

Ο απόηχος της μνημονιακής εποχής δεν εκδηλώνεται μόνο με τις υπονομευτικές κινήσεις υπό αποστρατεία στρατηγών της Αστυνομίας ή το οικονομικό σαμποτάζ έως σήμερα διορισμένων διοικήσεων δημοσίων οργανισμών. Ενεργοί πολίτες που είχαν κατηγορηθεί για τη συμμετοχή τους σε αντιμνημονιακές κινητοποιήσεις, καλούνται να δικαστούν και στα Χανιά στις 10 του Μάρτη, κατηγορούμενοι για συμμετοχή στην κατάληψη του κτιρίου της Αντιπεριφέρειας Χανίων κατά τη διάρκεια της 48ωρης γενικής απεργίας στις 10-11 Φλεβάρη 2012.

Η απεργία είχε προκηρυχθεί για να αποτραπεί η ψήφιση του δεύτερου μνημονίου και στις κινητοποιήσεις συμμετείχαν δεκάδες φορείς και χιλιάδες Χανιώτες.

Θεωρούμε αυτονόητη τη συμπαράσταση που πρέπει να επιδειχθεί σ’ αυτήν και σε όσες άλλες δίκες ακολουθήσουν, επισημαίνοντας ότι ο ελληνικός Λαός άφησε οριστικά πίσω του το μνημονιακό καθεστώς των υποτελών Κυβερνήσεων, που έπεσαν κάτω από το βάρος των ανομημάτων τους και με την ενεργή κινητοποίηση αγωνιστών ενάντια στη φτώχεια, την εξαθλίωση και τον εκφασισμό της δημόσιας ζωής.

Κατάληψη Rosa Nera

Ποιων η δικαιοσύνη το δίκιο θα δικάσει;

Στις 10 Μάρτη στα Χανιά δικάζονται 9 αγωνιστές και αγωνίστριες της πόλης, για την Κατάληψη της Περιφέρειας το Φεβρουάριο του 2012. Η κατάληψη ήταν  αποτέλεσμα μαζικών κινητοποιήσεων των κινημάτων, των σωματείων και της νεολαίας της πόλης ενάντια στα μέτρα υποτίμησης και απαξίωσης της ζωής και της εργασίας όλων μας. Τα δικαστήρια εντάσσονται στο πλαίσιο μιας «βιομηχανίας διώξεων» στα Χανιά ενάντια σε αγωνιζόμενους ανθρώπους από ψευδομάρτυρες και λακέδες του πολιτικού προσωπικού των αφεντικών και της ασφάλειας Χανίων.  Θυμίζουμε απόσπασμα από κοινή δήλωση της Πρωτοβουλίας Διωκόμενων για τη Διαδήλωση στις 28/10/11 και την Κατάληψη της Περιφέρειας το Φλεβάρη του 2012:

«…Από την άλλη πλευρά βρίσκεται ο κόσμος του αγώνα. Συλλογικότητες, οργανώσεις, πρωτοβάθμια σωματεία, αυτό-οργανωμένα εγχειρήματα, δομές αλληλεγγύης και υποστήριξης σε όποιον το έχει ανάγκη, καθώς και μεμονωμένοι αγωνιστές.  Ένα σύνολο, το οποίο δεν αρκείται στο να μένει απαθές, αλλά επιλέγει να δρα (…) ο αγώνας ενάντια σε αυτό το σύστημα είναι πια μονόδρομος, αν θέλουμε να μιλάμε για μία ουσιαστική αλλαγή στις ζωές μας. Ο καθένας παλεύει με τον δικό του τρόπο για μια κοινωνία ελευθερίας, ισότητας και αλληλεγγύης. Κύτταρο αυτού κόσμου είμαστε κι εμείς… Ενημερωνόμαστε πως σε βάρος μας έχουν σχηματιστεί αναδρομικά δικογραφίες από την ασφάλεια Χανίων στοχοποιώντας συγκεκριμένους κοινωνικοπολιτικούς και συνδικαλιστικούς χώρους. Οι διώξεις αυτές δεν είναι κάτι το μεμονωμένο. Εντάσσονται σε ένα ευρύτερο σχέδιο που εξελίσσεται πανελλαδικά…»

Τα κατηγορητήρια ενάντια στους διαδηλωτές είναι μνημεία αστυνομικής γελοιότητας. Το παρεάκι που μαγείρεψε τις διώξεις, παραδέχεται πως οι διωκόμενοι συμμετείχαν σε μαζικές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας και καταλήψεις με μαζική συμμετοχή και στην συνέχεια επιλέγει μέσα από ένα «ποτ πουρί» όποιον και όποια είναι «γνωστοί στην υπηρεσία» (από τα κινήματα της πόλης, τα πρωτοβάθμια σωματεία και τους φοιτητικούς συλλόγους) ώστε να στήσει τις δίκες.

Οι διώξεις που στήνουν ασφάλεια και πρόθυμοι εισαγγελείς, ενάντια στους αγωνιζόμενους ανθρώπους στα Χανιά, εντάσσονται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο ποινικοποίησης των κινημάτων, της συλλογικής δράσης και των μορφών της εργατικής/ κοινωνικής διαμαρτυρίας στην πόλη, όπως ήταν οι διώξεις σε βάρος μαθητών την 28ηΟκτώβρη του 2010, αγωνιστριών/στων που στήριξαν την απεργία πείνας των 300 μεταναστών τον Φλεβάρη του 2011, κατοίκων του Αποπηγαδιού που αγωνίζονται για τη σωτηρία του βουνού από μεγάλες εταιρίες, αγωνιστών/στριών που συμμετείχαν στην ανακατάληψης του κτιρίου Παπαδοπέτρου.

Τα μέσα της ταξικής πάλης και τα μέσα αγώνα των κινημάτων, οι απεργίες, οι επισχέσεις εργασίας, οι διαδηλώσεις, οι καταλήψεις στέγης, οι καταλήψεις εργασιακών χώρων, οι επανασυνδέσεις ρεύματος, οι πρακτικές παρεμπόδισης π.χ. μιας παράτας των αφεντικών ή μιας έλευσης απεργοσπαστών είναι κάποια από τα μίνιμουμ κατακτημένα,  με αγώνες και αίμα, μέσα αγώνα. Δεν θα τα χαρίσουμε σε κανένα !!!

Αντίθετα. Όχι μόνο υπερασπιζόμαστε τα στοιχειώδη πολιτικά μέσα της ταξικής πάλης αλλά θα πάρουμε πίσω όσα μας έκλεψαν και όσα μας χρωστάνε τα μεγάλα και μικρά αφεντικά από την υπεξαίρεση της εργασίας μας, από το χρόνιο πάγωμα και τις μειώσεις των μισθών μας, από τον εξαναγκασμό μας στην ανέχεια και την ανεργία. Θα κερδίσουμε τα στοιχειώδη που αφορούν τις υλικές μας ανάγκες: ότι αφορά τα συλλογικά δίκαια και τους καθημερινούς μας αγώνες στην εργασία, το μισθό, την ασφάλιση και τις συντάξεις, τη γενίκευση του ασύλου (τόσο για τους πρόσφυγες όσο και για την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών σε όλους τους κοινωνικούς χώρους). Αγωνιζόμαστε ενάντια στο εφήμερο και ιδιωτικό κέρδος των καταπιεστών και των πολεμοκάπηλων. Ούτε ένα βήμα πίσω λοιπόν στους αγώνες με όραμα το ξεπέρασμα της ταξικής κοινωνίας, για το πέρασμα σε ένα κόσμο ισότητας, κοινωνικής δικαιοσύνης και ελευθερίας, χωρίς εξουσιαστές και εξουσιαζόμενους.

Η μαχητική αλληλεγγύη μας στις διώξεις των διαδηλωτών είναι αυτονόητη. Κατηγορούμενοι για μας είναι τα αφεντικά για την υποτίμηση της ζωής μας, και συνένοχοι τους  είναι και τα «καλόπαιδα» της ασφάλειας Χανίων που δηλώνουν οπαδοί και ψηφοφόροι του νεοναζιστικού κόμματος, λάτρεις δηλαδή των πρακτικών του Ολοκαυτώματος και των ταγμάτων ασφαλείας, αυτοί που συνεργάστηκαν με τους φασίστες για να συγκαλύψουν τα ρατσιστικά χτυπήματα και για να χτυπήσουν τα εργατικά και τα κοινωνικά κινήματα της πόλης. Υπόλογοι στην κοινωνία είναι αυτοί που στήσανε τις διώξεις, οι νεοναζί ασφαλίτες/ αξιωματικοί της ασφάλειας Χανίων που έχουν βασανίσει και απειλήσει ανθρώπους των κινημάτων, και έκαναν πλάτες στους χρυσαυγίτες στις 7 Δεκέμβρη του 2009 και στις 25 Μάρτη του 2012, οι ασφαλίτες και οι αξιωματικοί που κακοποίησαν μαθήτριες και μαθητές στα Χανιά, μετά την πορεία στις 17 Νοέμβρη του 2015.

-Καμία δίωξη στους 9 για την κατάληψη της περιφέρειας το Φλεβάρη του 2012

– Καμία ειρήνη με τα αφεντικά, να διαδηλώνεις, να μιλάς, να γελάς, να κινδυνεύει η Ελ.Ας.

– Αγώνας ταξικός, αντιφασιστικός, να πάρουμε πίσω τις κλεμμένες μας ζωές!

Συγκέντρωση Αλληλεγγύης, Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015, 18:30, στην Πλατεία της Αγοράς.

Όλες και Όλοι την Τρίτη 10 Μαρτίου 2015, 10 το πρωί στα Δικαστήρια , όπου καλούνται να δικαστούν οι αγωνίστριες και οι αγωνιστές για την κατάληψη του 2012 στο κτίριο της περιφέρειας Χανίων.

Σύλλογος Αρχιτεκτόνων ν. Χανίων

Ο αγώνας υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για ένα κοινωνικό κράτος αξιοκρατίας, σεβασμού και ισότητας, είναι διαρκής και αέναος. Πάνω από όλα είναι ανάγκη εξελικτική, ζωτική και πολιτισμική που θα βρει κάθε δυνατή διέξοδο για να εκφραστεί. Είναι πολιτισμικό αξίωμα και αναβάθμιση της ανθρώπινης υπόστασης, να εκφράζεται με ήπια ειρηνικά μέσα, με καρτερικότητα και υπομονή.

Οι διαδηλώσεις, τα συλλαλητήρια, οι συνδικαλιστικοί αγώνες, οι φωνές των σωματείων και των συλλόγων και οι μη λεκτικοί τρόποι διαμαρτυρίας – όπως η στάση εργασίας, η απεργία, η συμβολική κατάληψη ενός δημόσιου χώρου ή κτηρίου – και όλα τα συναφή… συνιστούν ειρηνική έκφραση και προβάλουν την υπομονή έναντι στην εμπάθεια και την αλόγιστη δράση.

Από πότε η υπομονή και η ανάγκη να λέγεσαι “άνθρωπος” διώκεται;

Στις 10 Μάρτiου γίνεται η δίκη εννέα (9) συμπολιτών μας (Βουτετάκη, Λάλος, Δ.Λ-Σ, Σιώκου, Ρίζος, Τζανέτος, Τσουρής και Τσουκάτος( μέλος του συλλόγου αρχιτεκτόνων Χανίων ), που διώκονται για συμμετοχή στην κατάληψη του κτηρίου της Αντιπεριφέρειας Χανίων που πραγματοποιήθηκε κατά τη 48ωρη Γενική Απεργία 10-11 Φεβρουαρίου 2012 , κατά των τότε εφαρμοζόμενων ,εξαθλιωτικών, πολιτικών επιλογών. Στις κινητοποιήσεις συμμετείχαν χιλιάδες άτομα τόσο στα Χανιά όσο και σε όλη την Ελλάδα.

Αναγκαζόμαστε λοιπόν, μετά από τρία χρόνια μετατροπής των κοινωνικών αγώνων σε ποινικά αδικήματα και ενώ εκκρεμεί ακόμα η δίκη της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, να υπερασπιστούμε ξανά το αυτονόητο. Η επιλεγμένη στοχοποίηση μεμονωμένων ατόμων με σαφείς και γνωστές πολιτικές, κοινωνικές και συνδικαλιστικές θέσεις, μέσα από μια μαζική κινητοποίηση, είναι προφανές ότι επιχειρεί να τρομοκρατήσει και να διαστρεβλώσει την εικόνα μιας μαζικής διαμαρτυρία. Επιπλέον διατάξεις με τις οποίες διώκονται πειθαρχικά και τίθονται σε άμεση διαθεσιμότητα οι δημόσιοι υπάλληλοι, ξεπερνάει τα όρια της προληπτικής καταστολής , και συνιστά ωμό εκβιασμό.

Ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Χανίων εκφράζει την έντονη αντίθεσή του απέναντι σε τέτοια φαινόμενα.

• Διεκδικούμε το δικαίωμα να εκφράζεσαι και να αγωνίζεσαι ,με κάθε θεμιτό τρόπο , υπέρ των
ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
• Ζητάμε την άμεση παύση των πολιτικών διώξεων των 9 συμπολιτών μας και την άμεση απαλλαγή των
κατηγορουμένων από όλες τις σχετικές κατηγορίες.
• Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο ενάντια στην ποινικοποίηση των αγώνων και ζητάμε την αθώωση των
διώκομενων συμπολιτών μας , την Παρασκευή 6/3 στις 6:30 στην πλατεία αγοράς.
• Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση συμπαράστασης την ημέρα της δίκης, Τρίτη 10/3 στις 11:00πμ στα
Δικαστήρια.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...