14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

“Η θέση των νεοναζί δολοφόνων είναι βαθιά στη φυλακή”: Μεγάλη συγκέντρωση και στα Χανιά τη μέρα έκδοσης της απόφασης για τη Χρυσή Αυγή

Ημερομηνία:

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στα Χανιά, η ΕΛΜΕ Χανίων, ο ΣΕΠΕ Χανίων, η κατάληψη Rosa Nera αλλά και η περιφερειακή παράταξη της “Ανυπόταχτης Κρήτης”, το ΚΚΕ (μ-λ), το ΜέΡΑ 25 και η Πρωτοβουλια Αλληλεγγύης Αποκόρωνα με κείμενα που έδωσαν στη δημοσιότητα καλούν τους πολίτες να συμμετάσχουν μαζικά στην αντιφασιστική συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς, την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου, ημέρα κατά την οποία θα ανακοινωθεί η απόφαση στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Πιο αναλυτικά στις ανακοινώσεις τους οι φορείς και οι συλλογικότητες αναφέρουν τα εξής:

Σύλλογος Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στα Χανιά: “Ήρθε η ώρα επιτέλους να καταδικαστούν”

ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ – ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ

(ΑΠΟ ΤΙΣ 10.30 Π.Μ. ΕΩΣ ΤΙΣ 1.30 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ)

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΙΣ 10.30 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Το Δ.Σ. του  ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΌΜΕΝΩΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ ομόφωνα αποφάσισε και καλεί τα μέλη του να συμμετέχουν στη Στάση Εργασίας που έχει προκηρύξει για την ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020, ημέρα κατά την οποία το Δικαστήριο  θα ανακοινώσει την απόφασή του για τους δολοφόνους της Χρυσής Αυγής.

Οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν και μαζί όλη η εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής που έδινε εντολή να βγουν στους δρόμους τα τάγματα εφόδου για να τρομοκρατήσουν και να ασκήσουν βία σε βάρος μεταναστών, συνδικαλιστών και αγωνιστών ήρθε η ώρα επιτέλους να καταδικαστούν.

Το εργατικό κίνημα και τα συνδικάτα, μεταξύ των οποίων και η Π.Ο.Ε.- Ο.Τ.Α., βρέθηκαν και βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της σύγκρουσης με τους φασίστες και έχουν στις βασικές τους προτεραιότητες την υπεράσπιση της ενότητας των εργαζόμενων ενάντια στις ρατσιστικές πολιτικές που έχουν στόχο να διασπάσουν και να αποπροσανατολίσουν τους εργαζόμενους και τη νεολαία.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΙΣ 10.30 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΕΛΜΕ Χανίων: “Η θέση των νεοναζί δολοφόνων είναι βαθιά στη φυλακή”

Απαιτούμε την παραδειγματική καταδίκη των δολοφόνων νεοναζί της Χρυσής Αυγής!

"google ad"

Καλούμε σε συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση και στο συλλαλητήριο την Τετάρτη 7/10/2020, 10πμ Πλ. Αγοράς, μέρα της απόφασης του δικαστηρίου

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ, προκειμένου να συμμετάσχουν οι εκπαιδευτικοί στις Συγκεντρώσεις Διαμαρτυρίας έχει κηρύξει διευκολυντική στάση εργασίας στις 8-11πμ και η ΕΛΜΕ Χανίων προκηρύσσει στάση εργασίας από τις 11:00πμ έως τις 2:00μμ για τις 7/10/20

Η δίκη της Χρυσής Αυγής που κατηγορείται ως εγκληματική οργάνωση υπεύθυνη για τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα πριν από 7 χρόνια, για τις επιθέσεις στους Αιγύπτιους ψαράδες και στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ από τα τάγματα θανάτου της νεοναζιστικής οργάνωσης έφτασε στο τέλος της ακροαματικής διαδικασίας την Παρασκευή 4/9/2020. Η ώρα της απόφασης στη  δίκη των νεοναζί της Χρυσής Αυγής έχει πλέον φτάσει! Τα συνδικάτα δώσαμε σκληρές μάχες για να σταματήσουμε τους νεοναζί και τα τάγματα εφόδου. Δεν ξεχνάμε ότι οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής είναι γνήσιοι νοσταλγοί του Χίτλερ και των στρατοπέδων εξόντωσης του Άουσβιτς. Οι κατηγορίες αποτελούν μόνο ένα μέρος από τη δράση της εγκληματικής συμμορίας, αφού είναι υπεύθυνοι επίσης για τη δολοφονία του Λουκμάν, την επίθεση σε φοιτητές και καθηγήτρια μέσα στον πανεπιστημιακό χώρο και μια σειρά άλλες δολοφονικές επιθέσεις σε πρόσφυγες, μετανάστες, αντιφασίστες, συνδικαλιστές και αγωνιστές των κινημάτων. Η δίκη ολοκληρώθηκε μετά από 5,5 χρόνια και 450 συνεδριάσεις και η ημερομηνία έκδοσης της απόφασης για τη ναζιστική οργάνωση ορίστηκε η 7η Οκτωβρίου 2020 στις 11.00 π.μ.

Το πολιτικό-οικονομικό-κοινωνικό σύστημα, που τρέφει το φασισμό και καλύπτει τις τραμπούκικες εγκληματικές δράσεις  της συμμορίας, επιζητά οι φασίστες να πέσουν στα μαλακά.

Αλλά, οι ναζιστές δεν είναι αθώοι και η παραδειγματική τιμωρία τους είναι επιβεβλημένη για όλα τα καταγεγραμμένα και μη εγκλήματα της Χ.Α.. Είναι επιβεβλημένη για να αποδοθεί δικαιοσύνη, να καταδικαστούν παραδειγματικά και να απονομιμοποιηθούν οι δολοφονικές, εγκληματικές ρατσιστικές ενέργειες και οι σκοταδιστικές, μισαλλόδοξες, ξενοφοβικές αντιλήψεις της. Για να απομονωθούν οι διάφορες φασιστικές ομάδες που ξεφυτρώνουν και όπως και η Χ.Α. συγκροτούν σύγχρονα τάγματα εφόδου για κρυφές και φανερές επιθέσεις. Που στήνουν δήθεν αυθόρμητες συγκεντρώσεις αγανακτισμένων κατοίκων ενάντια σε πρόσφυγες με πυρπόληση δομών και ξενοδοχείων και οργανώνουν κτυπήματα σε δημοσιογράφους που αποκαλύπτουν τις δολοφονικές δράσεις.  Για να αποθαρρύνονται οι δολοφονικές δράσεις ενάντια σε αγωνιστές της αριστεράς, σε μετανάστες, σε αντιφασίστες και σε κάθε διαφορετικό άνθρωπο που ξεφεύγει από τα δήθεν πρότυπα της άριας ή ελληνικής φυλής και των δήθεν ιδεωδών του ελληνοχριστιανικού γένους και πολιτισμού.

Απαιτείται το δικαστήριο  να αποφασίσει ότι η Χ.Α. είναι εγκληματική οργάνωση σύμφωνα με το κατηγορητήριο και γιατί οργάνωσε τις δολοφονίες και τις επιθέσεις και γιατί ο ναζισμός, ο φασισμός και η ιδεολογία τους μίσους περιλαμβάνει την εξόντωση όσων θεωρούν αντίπαλους. Απαιτείται όχι μόνο για να μην λάβουν αναδρομικά όλη την κρατική χρηματοδότηση ως κόμμα του προηγούμενου κοινοβουλίου, αλλά και γιατί χρειάζεται να μπει ένα τέλος. Να σταματήσει η δράση των άλλων νεοφασιστικών συμμοριών. Να τερματιστεί η στήριξη των ακροδεξιών επιθέσεων από θύλακες στα σώματα ασφαλείας, στο στρατό, από κυκλώματα του κράτους, λέσχες εφέδρων, τον υπόκοσμο και μεγιστάνες.

Η ανοχή, η απάθεια και αδιαφορία απέναντι στην εξάπλωση των φασιστικών επιθέσεων και στην ακροδεξιά ρητορική του εθνικισμού, της ξενοφοβίας, του ρατσισμού δεν είναι μόνο οπισθοδρόμηση και σκοταδισμός, είναι καταστροφική.

Η κυβέρνηση και όλα τα στηρίγματα του συστήματος  που συστηματικά με την πολιτική τους στρώνουν το χαλί για την καλλιέργεια και διάδοση των φασιστικών απόψεων είναι υπόλογοι. Ευθύνονται γιατί  με την ένταση των οικονομικών ανισοτήτων, τη φτώχεια, την περιθωριοποίηση της κοινωνικής πλειοψηφίας, με τη διάδοση των εθνικιστικών ιδεών, τη στοχοποίηση, εξαθλίωση και γκετοποίηση των προσφύγων, τις επιχειρήσεις στον Έβρο και τα νησιά, καλλιεργούν τον εμφύλιο των φτωχών.  Ευθύνονται γιατί καλλιεργούν το έδαφος «να σφάζονται οι λαοί για του αφέντη το ψωμί», για να πλουτίζουν οι πολυεθνικές των όπλων, οι τράπεζες, οι κεφαλαιοκράτες. Γιατί συγκαλύπτουν το ακροδεξιό κόμμα του Βελόπουλου που κραυγάζει άναρθρα για νέα Μακρόνησο και Γυάρο,  τη δράση άλλων νεοναζιστικών οργανώσεων, το νέο κόμμα του Κασιδιάρη. Γιατί χαϊδεύουν και συνδιοργανώνουν με ακροδεξιές περιφερειακές και τοπικές αρχές φασιστικές συγκεντρώσεις και ρατσιστικές επιθέσεις.

Οι εργαζόμενοι μαζί με τα συνδικάτα τους, την μέρα που θα ανακοινώνεται η απόφαση του δικαστηρίου, χρειάζεται να είμαστε στο δρόμο για να διατρανώσουμε ότι η θέση των νεοναζί δολοφόνων είναι βαθιά στη φυλακή!

Απαιτούμε :

– Το χαρακτηρισμό της Χ.Α. ως εγκληματικής οργάνωσης.

– Την παραδειγματική τιμωρία των δολοφόνων – Οι Ναζί στη φυλακή.

– Να σταματήσει κάθε ξενοφοβική-ρατσιστική ρητορεία και η προβολή της από τα ΜΜΕ.

Καλούμε σε συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση και στο συλλαλητήριο την Τετάρτη 7/10/2020, 10πμ Πλ. Αγοράς και εν συνεχεία πορεία στα Δικαστήρια

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ, προκειμένου να συμμετάσχουν οι εκπαιδευτικοί στις Συγκεντρώσεις Διαμαρτυρίας έχει κηρύξει διευκολυντική στάση εργασίας στις 8-11πμ και  η ΕΛΜΕ Χανίων προκηρύσσει στάση εργασίας από τις 11:00πμ έως τις 2:00μμ για τις 7/10/20.

ΣΕΠΕ Χανίων: “Δεν ξεχνάμε ότι οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής είναι γνήσιοι νοσταλγοί του Χίτλερ και των στρατοπέδων εξόντωσης του Άουσβιτς”

Απαιτούμε την παραδειγματική καταδίκη  των δολοφόνων νεοναζί της Χρυσής Αυγής!

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 10πμ Πλατεία Δημοτικής ΑγοράςΧανίων

Η ώρα της απόφασης στη δίκη των νεοναζί της Χρυσής Αυγής έχει πλέον φτάσει! Τα συνδικάτα δώσαμε σκληρές μάχες για να σταματήσουμε τους νεοναζί και τα τάγματα εφόδου. Να υπερασπιστούμε ενωμένοι, συνδικαλιστές, πρόσφυγες και μετανάστες, ενάντια στην δολοφονική δράση τους.

Δεν ξεχνάμε ότι οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής είναι γνήσιοι νοσταλγοί του Χίτλερ και των στρατοπέδων εξόντωσης του Άουσβιτς. Είναι οι φονιάδες του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν. Είναι οι οργανωτές εκατοντάδων ρατσιστικών επιθέσεων και πογκρόμ κατά των μεταναστών και των προσφύγων. Έβαλαν στο στόχαστρο το εργατικό κίνημα και τα συνδικάτα, όπως φάνηκε και με τις επιθέσεις κατά των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα και των Αιγύπτιων αλιεργατών. Επιχείρησαν να σκορπίσουν τον φόβο, με επιθέσεις στα κινήματα αντίστασης, καταστρέφοντας γραφεία και στέκια οργανώσεων και συλλογικοτήτων, μαχαιρώνοντας δεκάδες αγωνιστές και αγωνίστριες. Παρά την απόπειρα τρομοκράτησης από τους νεοναζί ακόμα και μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου, έχει στοιχειοθετηθεί ατράνταχτα το κατηγορητήριο, για  την οργανωμένη από την ηγεσία της,  εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής

Δεκάδες μάρτυρες κατέθεσαν με θάρρος, έχοντας την στήριξη της μεγάλης πλειοψηφίας του δημοκρατικού κόσμου, των συνδικάτων και των μαζικών φορέων του εργατικού κινήματος και της νεολαίας, των ανθρώπων των Γραμμάτων και των Τεχνών. Η καταδίκη της Χρυσής Αυγής θα είναι χτύπημα σε κάθε προσπάθεια ανασυγκρότησης των φασιστικών μηχανισμών.

Οι εργαζόμενοι μαζί με τα συνδικάτα τους, την μέρα που θα ανακοινώνεται η απόφαση του δικαστηρίου, χρειάζεται να είμαστε στο δρόμο για να διατρανώσουμε ότι η θέση των νεοναζί δολοφόνων είναι βαθιά στη φυλακή!

Δηλώνουμε ότι δεν θα ανεχθούμε να πέσουν στα μαλακά οι νεοναζί δολοφόνοι.

Την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου το Εφετείο, μετά από 7 χρόνια, θα ανακοινώσει την απόφασή του για τη δίκη των μελών της Χρυσής Αυγής. Είναι χρέος του κόσμου της εκπαίδευσης προς το μέλλον να παρέμβει μέσα κι έξω από την τάξη. Να υπερασπιστεί τη ζωή και τη δημοκρατία ενάντια στον φασισμό και τον σκοταδισμό, να απαιτήσει την τιμωρία των δολοφόνων.

Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν στην πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση της Τετάρτης 7 Οκτωβρίου στις 10π.μ. στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς Χανίων.

Ενημερώνουμε ότι, το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. έχει κηρύξει 3ωρη διευκολυντική Στάση Εργασίας από ώρα 8:00 π.μ. έως 11:00 π.μ. ενώ η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ έχει κηρύξει διευκολυντική Στάση Εργασίας από τις 11:00πμ έως τη λήξη του ωραρίου.

Κατάληψη Rosa Nera: “Το κράτος συνεχίζει την εφαρμογή ενός μέρους της ατζέντας των νεοναζί”

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου, στις 10 : 30 , στην Πλατεία Αγοράς Χανίων.

Στις 7 Οκτώβρη το αντιφασιστικό κίνημα καλείται να δώσει ένα μήνυμα στον δρόμο: για τη δικαιοσύνη μέσα από τον αγώνα των ανθρώπων του εργατικού και του κοινωνικού κινήματος ενάντια στην ψευδό -δικαιοσύνη των αφεντικών. Ο αγώνας των τελευταίων 10 ετών σταμάτησε την προσπάθεια των ντόπιων φασιστών να εκφραστούν μέσα από ένα ισχυρό νεοναζιστικό κόμμα όπως και την προσπάθεια των πολιτικών εκπροσώπων των αφεντικών να χρησιμοποιήσουν τους νεοναζί στις διαδικασίες αποδημοκρατικοποίησης και υποτίμησης της ανθρώπινης ζωής και εργασίας.

Ήταν ένας αγώνας δύσκολος, επίμονος, αλλά και τραγικός: για άλλη μια φορά χάσαμε πολύτιμους ανθρώπους της τάξης μας, όπως ο Παύλος Φύσσας και ο Σαχζάτ Λουκμάν. Δεν θα ξεχαστεί ποτέ η αντίσταση του Παύλου, απέναντι σε μια ολόκληρη τοπική οργάνωση των ναζί που δρούσε με την διακριτική παρακολούθηση της αστυνομίας. Ήταν ένα κομβικό γεγονός που θα εμπνεύσει και θα δώσει την τελική ώθηση στο αντιφασιστικό κίνημα για την οριστική κοινωνική ήττα της νεοναζιστικής οργάνωσης.

Ήταν ένας αγώνας που δόθηκε με διαφορετικούς τρόπους και από διαφορετικές συνθέσεις και συνεργασίες αντιφασιστικών πολιτικών χώρων στους δρόμους, στις γειτονιές, στα σχολεία, στα πανεπιστήμια, στους εργασιακούς χώρους και μέσα στα συνδικάτα.

Οι αναρχικές και αυτόνομες συλλογικότητες, συνομαδώσεις και οι καταλήψεις ήταν στην πρώτη γραμμή αυτού του αγώνα, και έπαιξαν τον κρίσιμο ρόλο στις πόλεις – συχνά μόνο με τις δικές τους δυνάμεις – ενάντια στην συνεργασία των νεοναζί με την αστυνομία. Ιδίως σε βίαιες και ρατσιστικές επιθέσεις εναντίον μεταναστών, αντιφασιστών, συνδικαλιστών, ΛΟΑΤΚΙ, γυναικών, προσφυγόπουλων και όποιον άλλο άνθρωπο θεωρούν οι φασίστες “περιττό”.

Η προσπάθεια από μερίδα του τύπου και των αφεντικών, να παρουσιαστούν ως δημοκρατικό και αντιναζιστικό τόξο οι πολιτικοί αρχηγοί και τα αυταρχικά πολιτικά πρόσωπα που έπαιξαν κεντρικό ρόλο στη διάδοση ρατσιστικών και εθνικιστικών ερμηνευτικών σχημάτων, που συναίνεσαν σε εγκλήματα κατά των προσφύγων, που χτύπησαν το εργατικό και το κοινωνικό κίνημα και που ακόμα και σήμερα αναπαράγουν την εθνικοσοσιαλιστική θεωρία των 30ς περί “δύο άκρων”, μόνο αηδία μας προκαλεί.

Στο σήμερα, λοιπόν, και περιμένοντας τις εξελίξεις γύρω από τη δίκη της Χιτλερική Αυγής, το κράτος συνεχίζει την εφαρμογή ενός μέρους της ατζέντας των νεοναζί: απαγάγοντας και φυλακίζοντας πρόσφυγες, καταστέλλοντας καταλήψεις, πουλώντας πολεμικά σενάρια, υποτιμώντας την ζωή και την εργασία, ετοιμάζοντας τη νέα επίθεση στα αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας.

Σε αυτό το πλαίσιο, πριν κάποιους μήνες, η εισαγγελική πρόταση στην Δίκη της Χρυσής Αυγής ουσιαστικά αθώωνε τα στελέχη της, εκφράζοντας προσδοκίες ρατσιστικών κομματιών της κοινωνίας, της αστικής τάξης και μερίδας του δικαστικού κόσμου. Αυτό άλλωστε δείχνει και η αναζωπύρωση ρατσιστικών επιθέσεων σε πολλές πόλεις της Ελλάδας. Το κράτος των αφεντικών καθοδηγεί πάλι τους φασίστες.

Στα μέρη μας, ρατσιστικές επιθέσεις πάλι συντονίζονται από εργοδότες και μπράβους εναντίον μεταναστών εργατών στα Χανιά ή στο Τυμπάκι, με την συνεργασία μπάτσων. Στόχος των φασιστών, η υποτίμηση της μεταναστευτικής ζωής και εργασίας, αργότερα η απαξίωση της ζωής όλων μας. Στη Λέσβο καθημερινά, χτυπούν άστεγα προσφυγόπουλα και τις οικογένειες τους. Εκεί που 13.000 άνθρωποι βρέθηκαν σε ανάγκη στέγης και ασύλου αφού κάηκε το κολαστήριο της Μόρια, στο οποίο οι ντόπιοι άρχοντες τους είχαν στοιβαγμένους. Στις μέρες μας νέα στρατόπεδα εγκλεισμού χτίζονται για να γίνου αποθήκες ανθρώπων….Σε όλη την Ευρώπη ξεσπούν αντιρατσιστικές διαδηλώσεις ενάντια στη πόλεμο που έχει εξαπολύσει η ακροδεξιά ελληνική κυβέρνηση και οι όχλοι της εναντίον της προσφυγιάς, όμως οι παράνομες επαναπροωθήσεις, τα βασανιστήρια και οι εγκλεισμοί σε εσκεμμένα άθλιες συνθήκες των ζωών που κατά κανόνα χρίζουν προστασία συνεχίζεται, με συλλογική κοινωνική ευθύνη όλων μας.

Ο ρατσιστικός όχλος κινητοποιείται από τα ξεπουλημένα τομάρια στα μεγάλα ΜΜΕ που εξαπατούν, στάζουν ρατσιστικό δηλητήριο, ανορθολογισμό, ευχές για πογκρόμ και πολέμους. Ταυτόχρονα πολεμικά σενάρια και επενδύσεις στην πολεμική βιομηχανία μας φέρνουν ακόμα πιο κοντά στην βαρβαρότητα που ονειρεύονται μερίδες της αστικής τάξης και οι φασίστες : το ξεπέρασμα της κρίσης τους μέσα από διακρατικούς πολέμους και πτώματα. Να πεθάνουμε δηλαδή για πετρέλαια, ΑΟΖ και ότι άλλη μαλακία σκεφτούν για να πουλήσουνε τα όπλα τους στα κορόιδα όλων των εθνών.

Στην παρούσα συγκυρία λοιπόν, θεωρούμε την ημέρα απόφασης της δίκης των νεοναζί κεντρική προτεραιότητα. Πράγματι, είμαστε ενάντια στις φυλακές, είμαστε όμως και ενάντια στους φασίστες και δίπλα στους αντιφασίστες/αντιφασίστριες.

Για όλους αυτούς του λόγους, καλούμε σε αντιφασιστική πορεία και ενότητα: στην σημερινή καπιταλιστική βαρβαρότητα, το πολιτικό προσωπικό των αφεντικών παρουσιάζει μια ακροδεξιά ατζέντα αποδημοκρατικοποίησης και ένα πλάνο αυταρχικής διαχείρισης της κρίσης και του εσκεμμένου κρατικού χάους στην εργασία, την παιδεία, την υγεία και την ανθρώπινη μετακίνηση.

Όμως δεν παίζουν μόνοι τους, κάθε άλλο.

Αν οργανώσουμε τις αντιστάσεις μας, οι μέρες της αφθονίας τους είναι μετρημένες.

Αγώνες Ταξικοί Αντιφασιστικοί!

Αλληλεγγύη στην Προσφυγιά, Άσυλο και Χαρτιά,

Μέχρι την απελευθέρωση της ανθρώπινης μετακίνησης

Αντιφασιστική Πορεία

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου, στις 10 : 30 , στην Πλατεία Αγοράς Χανίων.

Ανυπόταχτη Κρήτη: Το πολιτικό-οικονομικό-κοινωνικό σύστημα, που τρέφει το φασισμό και καλύπτει τις τραμπούκικες εγκληματικές δράσεις  της συμμορίας, επιζητά οι φασίστες να πέσουν στα μαλακά

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ : ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ Η Χ.Α. – ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΝΑΖΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ

Η δίκη της Χρυσής Αυγής  που κατηγορείται ως εγκληματική οργάνωση για τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα πριν από 7 χρόνια, για τις επιθέσεις στους Αιγύπτιους ψαράδες και στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ από τα τάγματα θανάτου της νεοναζιστικής οργάνωσης έφτασε στο τέλος της την Παρασκευή 4/9/2020. Οι κατηγορίες αποτελούν μόνο ένα μέρος από τη δράση της εγκληματικής συμμορίας, αφού είναι υπεύθυνοι επίσης για τη δολοφονία του Λουκμάν, την επίθεση σε φοιτητές και καθηγήτρια μέσα στον πανεπιστημιακό χώρο και μια σειρά άλλες δολοφονικές επιθέσεις σε πρόσφυγες, μετανάστες, αντιφασίστες, συνδικαλιστές και αγωνιστές των κινημάτων. Η δίκη ολοκληρώθηκε μετά από 5,5 χρόνια και 450 συνεδριάσεις και η ημερομηνία έκδοσης της απόφασης για τη ναζιστική οργάνωση ορίστηκε η 7η Οκτωβρίου 2020.

Το πολιτικό-οικονομικό-κοινωνικό σύστημα, που τρέφει το φασισμό και καλύπτει τις τραμπούκικες εγκληματικές δράσεις  της συμμορίας, επιζητά οι φασίστες να πέσουν στα μαλακά.

Αλλά, οι ναζιστές δεν είναι αθώοι και η παραδειγματική τιμωρία τους είναι επιβεβλημένη για όλα τα καταγεγραμμένα και μη εγκλήματα της Χ.Α.. Είναι επιβεβλημένη για να αποδοθεί δικαιοσύνη, να καταδικαστούν παραδειγματικά και να απονομιμοποιηθούν οι δολοφονικές, εγκληματικές ρατσιστικές ενέργειες και οι σκοταδιστικές, μισαλλόδοξες, ξενοφοβικές αντιλήψεις της. Για να απομονωθούν οι διάφορες φασιστικές ομάδες που ξεφυτρώνουν και δρουν όπως η Χ.Α. Που συγκροτούν σύγχρονα τάγματα εφόδου για κρυφές και φανερές επιθέσεις. Που στήνουν δήθεν αυθόρμητες συγκεντρώσεις αγανακτισμένων κατοίκων ενάντια σε πρόσφυγες με πυρπόληση δομών και ξενοδοχείων και οργανώνουν κτυπήματα σε δημοσιογράφους που αποκαλύπτουν τις δολοφονικές δράσεις.  Για να αποθαρρύνονται οι δολοφονικές δράσεις ενάντια σε αγωνιστές της αριστεράς, σε μετανάστες, σε αντιφασίστες και σε κάθε διαφορετικό άνθρωπο που ξεφεύγει από τα δήθεν πρότυπα της αρίας ή ελληνικής φυλής και των δήθεν ιδεωδών του ελληνοχριστιανικού γένους και πολιτισμού.

Δυστυχώς έχουμε και στην Κρήτη τέτοια περιστατικά το τελευταίο διάστημα. Από τους ακροδεξιούς που συγκεντρώθηκαν ενάντια στην εγκατάσταση προσφύγων σε Χανιά και Ηράκλειο και κατέληξαν να επιτίθενται σε διαδηλωτές με πριόνια μέχρι και τους “αγανακτισμένους” που επιχείρησαν πογκρόμ απέναντί στους Πακιστανούς εργάτες γης στο Τυμπάκι. Η καταδίκη της Χ.Α. μαζί με τη δράση του κινήματος μπορεί και πρέπει να βάλει ένα τέλος στη δράση τους.

Απαιτείται το δικαστήριο να αποφασίσει ότι η Χ.Α. είναι εγκληματική οργάνωση σύμφωνα με το κατηγορητήριο και γιατί οργάνωσε τις δολοφονίες και τις επιθέσεις και γιατί ο ναζισμός, ο φασισμός και η ιδεολογία τους μίσους περιλαμβάνει την εξόντωση όσων θεωρούν αντίπαλους. Απαιτείται όχι μόνο για να μην λάβουν αναδρομικά όλη την κρατική χρηματοδότηση ως κόμμα του προηγούμενου κοινοβουλίου, αλλά και γιατί χρειάζεται να μπει ένα τέλος. Να σταματήσει η δράση των άλλων νεοφασιστικών συμμοριών. Να τερματιστεί η στήριξη των ακροδεξιών επιθέσεων από θύλακες στα σώματα ασφαλείας, στο στρατό, από κυκλώματα του κράτους, λέσχες εφέδρων, τον υπόκοσμο και μεγιστάνες.

Η ανοχή, η απάθεια και αδιαφορία απέναντι στην εξάπλωση των φασιστικών επιθέσεων και στην ακροδεξιά ρητορική του εθνικισμού, της ξενοφοβίας, του ρατσισμού δεν είναι μόνο οπισθοδρόμηση και σκοταδισμός, είναι καταστροφική.

Η κυβέρνηση και όλα τα στηρίγματα του καπιταλιστικού συστήματος συστηματικά με την πολιτική τους στρώνουν το χαλί για την καλλιέργεια και διάδοση των φασιστικών απόψεων. Ευθύνονται γιατί δημιουργούν ανεργία, εξαθλίωση, φτώχεια, περιθωριοποίηση της κοινωνικής πλειοψηφίας, ένταση των οικονομικών ανισοτήτων και σπρώχνουν σε εμφύλιο των φτωχών.  Γιατί προωθούν τον ανταγωνισμό, τη διαφθορά, τον ολοκληρωτισμό. Είναι υπόλογοι γιατί με τη διάδοση των εθνικιστικών ιδεών, τη στοχοποίηση, εξαθλίωση και γκετοποίηση των προσφύγων, τις επιχειρήσεις στον Έβρο και τα νησιά, καλλιεργούν το έδαφος «να σφάζονται οι λαοί για του αφέντη το ψωμί», για να πλουτίζουν οι πολυεθνικές των όπλων, οι τράπεζες, οι κεφαλαιοκράτες. Γιατί συγκαλύπτουν το ακροδεξιό κόμμα του Βελόπουλου που κραυγάζει άναρθρα για νέα Μακρόνησο και Γυάρο, τη δράση άλλων νεοναζιστικών οργανώσεων, το νέο κόμμα του Κασιδιάρη. Γιατί χαϊδεύουν και συνδιοργανώνουν με ακροδεξιές περιφερειακές και τοπικές αρχές φασιστικές συγκεντρώσεις και ρατσιστικές επιθέσεις.

Καλούμε σε συμμετοχή στα συλλαλητήρια που καλούνται σε όλες τις πόλεις τη Κρήτης:

  • Ηράκλειο: Τρίτη 6/10 19:00 Λιοντάρια & Τετάρτη 7/10 10:00 πλατεία Ελευθερίας
  • Ρέθυμνο: Τετάρτη 7/10 11:00 Δημαρχείο
  • Χανιά: Τετάρτη 7/10 10:00 πλατεία Αγοράς

Απαιτούμε :

– Το χαρακτηρισμό της Χ.Α. ως εγκληματικής οργάνωσης.

– Την παραδειγματική τιμωρία των δολοφόνων – Οι Ναζί στη φυλακή.

– Να σταματήσει κάθε ξενοφοβική-ρατσιστική ρητορεία και η προβολή της από τα ΜΜΕ.

Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών Χανίων: “Κρίνεται αν θα νομιμοποιηθεί μία εγκληματική οργάνωση με τάγματα εφόδου ως μέρος του ελληνικού πολιτικού συστήματος”

Αποφασίζουμε μαζί την καταδίκη των ναζί

Κάλεσμα για δημόσια τοποθέτηση & κινητοποίηση για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής στις 07/10

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...