21.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Φοροκαταιγίδα έως το τέλος Ιανουαρίου

Ημερομηνία:

Το ένα ειδοποιητήριο μετά το άλλο παραλαμβάνουν ήδη εκατομμύρια φορολογούμενοι, για να εξοφλήσουν μέχρι το τέλος Ιανουαρίου δυσβάσταχτους φόρους. Ήδη μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Οικονομικών ενημερώνονται 1.640.000 πολίτες, για να εξοφλήσουν το «χαράτσι» μέσω της ΔΕΗ, που είχαν αφήσει απλήρωτο το 2012. Άλλοι 9.500 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων καλούνται και εκείνοι μέσα στον Ιανουάριο να καταβάλλουν τα τέλη κυκλοφορίας του 2013, που δεν εξόφλησαν.

Μέχρι το τέλος του μήνα θα πρέπει να καταβάλλουν και τον Φόρο Πολυτελείας περίπου 7.500 φορολογούμενοι. Έως τα τέλη Ιανουαρίου θα πρέπει να πληρωθούν και οι δόσεις του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας για το 2011, το 2012 και το 2013, ενώ θα πρέπει να εξοφληθούν και λογαριασμοί της ΔΕΗ που περιλαμβάνουν το «χαράτσι» του 2013.

Το 2014 κρύβει αρκετές δυσάρεστες εκπλήξεις στους φορολογούμενους. Για τους ελεύθερους επαγγελματίες αλλάζει η φορολόγηση τους με την επιβολή φόρου 26% από το πρώτο ευρώ.

Όμως έρχεται και ο νέος Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων, που θα επιβληθεί ακόμη και στα αγροτεμάχια, ενώ για μισθωτούς και συνταξιούχους καταργούνται εκπτώσεις φόρων, που αφορούν στους τόκους δανείων, τα δίδακτρα, τα ασφάλιστρα και τα ενοίκια. Επίσης επιβάλλεται αυτοτελής φόρος στα ενοίκια. Οι ριζικές ανατροπές που φέρνει το 2014 στην φορολογία, συμπαρασύρει και τα λεγόμενα «μπλοκάκια», που πλέον θα φορολογούνται ως… εταιρείες.

Θεοχάρης: Δώστε ότι μπορείτε

“Δώστε ό,τι μπορείτε” είναι το νέο δόγμα της Εφορίας για τους 1,8 εκατ. φορολογούμενους που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές έως 5.000 ευρώ.

“Εφόσον οι φορολογούμενοι δίνουν αυτό το άτυπο ‘έναντι’ κάθε μήνα μπορούν να προστατευθούν από ενδεχόμενες κατασχέσεις καταθέσεων εισοδημάτων και περιουσιακών στοιχείων τους”, δηλώνει στα “Νέα” ο γγ Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης.

Σύμφωνα με το “παραθυράκι” του Taxisnet, ο φορολογούμενος έχει τη δυνατότητα ανάλογα με το ύψος του χρέους του να δίνει ακόμα και 20 ευρώ τον μήνα και όταν έχει τη δυνατότητα να κάνει μεγαλύτερη καταβολή.

Οι φόροι έχουν πάψει να εξοφλούνται στις ΔΟΥ, αλλά πληρώνονται αποκλειστικά σε τράπεζες και ΕΛΤΑ με εκτύπωση της ταυτότητας οφειλής μέσω του συστήματος Taxis, ενώ το υπόλοιπο ποσό, το οποίο δεν καταβάλλει τοκίζεται με “τσουχτερό” τόκο.

Πηγή: alpha tv

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλέξης Χαρίτσης: Σκοτεινή υπόθεση η υποψηφιότητα Μπελέρη

Σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του ο Αλέξης...

Γκλέτσος κατά Κασσελάκη για τα… θαύματα: Τι απογοήτευση είναι αυτή

Για απογοήτευση προς το πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη έκανε λόγο ο Απόστολος...