15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

«Φρένο» στην υπόθεση Γιακουμάκη

Ημερομηνία:

Για ακόμα μια φορά καθυστερεί η κύρια ανάκριση για την πολύκροτη υπόθεση του θανάτου του Βαγγέλη Γιακουμάκη, αφού η νέα ανακρίτρια, η οποία είχε διοριστεί για να αντικαταστήσει την έγκυο ανακρίτρια που είχε αναλάβει αρχικά την υπόθεση, έμεινε κι αυτή… έγκυος!

Σε πέντε ημέρες συμπληρώνονται δύο χρόνια από τότε που ο 20χρονος Ρεθυμνιώτης σπουδαστής της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων βρέθηκε νεκρός σε κατάσταση προχωρημένης σήψης, με κομμένες τις φλέβες του δεξιού χεριού του. Ωστόσο, δεν υπάρχει ουσιαστική εξέλιξη μετά τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν το δικαστήριο έκρινε ένοχο για παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση τον πρώην διευθυντή της σχολής.

Μιλώντας στην «Espresso», ο δικηγόρος της οικογένειας Γιακουμάκη, γνωστός ποινικολόγος των Ιωαννίνων Δημήτρης Μπούκας, εξέφρασε για ακόμα μία φορά τον προβληματισμό του για την πορεία της ανάκρισης: «Πέραν του βασικού ανακριτή, ο οποίος έχει επιφορτιστεί με απίστευτη δουλειά, αφού ασχολείται με τις υποθέσεις ολόκληρης της Ηπείρου, όπως έχουμε ξαναπεί, είναι απαραίτητη η βοήθεια ενός ακόμα. Ομως, η ανακρίτρια που είχε διοριστεί για να τρέξει τις υποθέσεις, μεταξύ των οποίων και εκείνη του Βαγγέλη, έμεινε κι αυτή έγκυος! Αυτό σημαίνει αυτόματα ότι η υπόθεση θα μείνει στάσιμη, καθώς ο αξιόλογος ανακριτής θα μείνει πάλι μόνος και αντιμέτωπος με έναν τρομερό όγκο υποθέσεων»!

Από το μηδέν

Ετσι, θα δοκιμαστούν για ακόμη μια φορά οι αντοχές των γονιών του Βαγγέλη Γιακουμάκη, Ανδρέα και Μαρίας, και των αδερφών του Ελένης και Πέτρου, αφού, εφόσον οριστεί νέος δικαστικός λειτουργός, θα πρέπει να ενημερωθεί εξαρχής από την προκάτοχό του και φυσικά να μελετήσει από το μηδέν την ογκωδέστατη δικογραφία με τις αμέτρητες πτυχές της!

Ο 20χρονος σπουδαστής είχε βρεθεί νεκρός το πρωί της 15ης Μαρτίου 2015 μέσα σε χωράφι με βάτα, 37 μέρες αφότου είχαν χαθεί τα ίχνη του. Φορούσε το γνωστό από τις φωτογραφίες φούτερ με την κουκούλα και τη χαρακτηριστική στάμπα ITALIA, ενώ το σώμα και κυρίως το πρόσωπό του είχαν παραμορφωθεί από τις επιθέσεις ζώων που είχε δεχτεί το πτώμα του τις ημέρες της εξαφάνισής του.

espressonews.gr

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...