13.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

“Φτάνει πια!”: Ξεσπαθώνει το ΠΑΜΕ Ηρακλείου με τις διακοπές ρεύματος από τη ΔΕΗ σε δεκάδες λαϊκά νοικοκυριά

Ημερομηνία:

Η Γραμματεία Ηρακλείου του Π.Α.ΜΕ καταγγέλλει τις δεκάδες διακοπές ρεύματος που κάνει η διοίκηση της ΔΕΗ καθημερινά στο Ν. Ηρακλείου, σε λαϊκά νοικοκυριά που βρίσκονται σε εξαθλίωση.

Σε σχετικό κείμενο αναφέρει:

Καθημερινά δεκάδες άνεργοι, εργαζόμενοι, άτομα με αναπηρία καταγγέλλουν στα ταξικά σωματεία που στηρίζονται από τις δυνάμεις του Π.Α.ΜΕ, ότι τους κόβεται το ρεύμα ή ότι δέχονται απειλές από την ΔΕΗ να πληρώσουν υπέρογκα ποσά για να μην τους το  κόψουν η για να τους το επανασυνδέσουν.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η περίπτωση άνεργης γυναίκας στο δήμο Χερσονήσου στη περιοχή Γούβες, όπου η ΔΕΗ της έκοψε το ρεύμα και της ζητάει για την επανασύνδεσή του 1.700 ευρώ, για χρέος 3.400 ευρώ, ενώ είχε μαζέψει το ποσό των 700 ευρώ με τη βοήθεια των ταξικών σωματείων, η ΔΕΗ αρνήθηκε να κάνει ρύθμιση. Η συναδέλφισσα εκτός ότι είναι άνεργη, έχει και τον σύζυγό της με τέσσερα εγκεφαλικά και αναπηρία στο γηροκομείο για το λόγο ότι χρειάζεται αυξημένη φροντίδα, με αποτέλεσμα το μοναδικό τους εισόδημα η σύνταξη του συζύγου να πηγαίνει ακέραιη εκεί.

Δεκάδες είναι οι περιπτώσεις με άτομα με αναπηρία, ανέργους κλπ. που καθημερινά ζουν κάτω από το φόβο των απειλών για διακοπή ρεύματος. Σημαντικός αριθμός φτωχών νοικοκυριών δεν μπορούν να κάνουν ρύθμιση χρεών, γιατί έχουν μπερδεμένα κληρονομικά ή νοικιάζουν σε ιδιοκτήτες που δεν έχουν ρολόι στο όνομα τους.

Η κατάσταση μάλιστα θα χειροτερέψει αφού κατόπιν καταγγελιών συνδικαλιστών της ΔΕΗ η διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ πιέζει τους εργαζόμενους τεχνικούς να αυξήσουν τις διακοπές ρεύματος κατά προτεραιότητα και εν συνεχεία να «ασχοληθούν» με βλάβες δικτύου, την στιγμή που η διοίκηση της ΔΕΗ αυξάνει για μια φορά ακόμα τα τιμολόγια κατανάλωσης.

Αυτή είναι η απόρροια της ταξικής πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων και της σημερινής που παρέδωσαν την ΔΕΗ φιλέτο σε επιχειρηματικούς ομίλους και τώρα μας λένε ότι το ρεύμα δεν είναι κοινωνικό αγαθό αλλά έτσι λειτουργεί μια επιχείρηση η οποία πρέπει να μείνει βιώσιμη!! Είναι η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται όλοι οι αστοί πολιτικοί – ανάπτυξη σε βάρος της εργατικής τάξης, των φτωχομεσαίων, των ανέργων κλπ

Το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό, παράγεται από το φυσικό πλούτο και πρέπει να παρέχεται σε όλους όσους παράγουν  το πλούτο σε αυτή την χώρα δηλαδή στους εργάτες.

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ:

Η Γραμματεία Ηρακλείου του Π.Α.ΜΕ απαιτεί από κυβέρνηση και ΔΕΗ:

–      Μείωση στα τιμολόγια της ΔΕΗ

–      Καμία διακοπή ρεύματος για οφειλές σε φτωχά λαϊκά νοικοκυριά, σε ανέργους, αναπήρους, εργαζόμενους με πενιχρούς μισθούς, σε μικρές επιχειρήσεις.

Όλες και όλοι στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 19:00 στην Πλατεία Λιονταριών

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρωσία: Ο Πούτιν ξανά πρόεδρος με 88% των ψήφων – Εξασφάλισε πέμπτη θητεία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συγκέντρωσε το 87,97% των ψήφων στην εκλογική διαδικασία...

«Τσουνάμι» στο Μαξίμου από το «Newsletter Gate» – Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου

Χιονοστιβάδα εξελίξεων έρχεται για την κυβέρνηση μετά τη «θυσία» του...