21.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Φωνή απόγνωσης από τους κατοίκους της Παλιάς Πόλης Χανίων

Ημερομηνία:

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Μονίμων Κατοίκων Παλαιάς Πόλης Χανίων στην έκτακτη συνεδρίασή του, στις 30/8/2016 καταγράφει τα παρακάτω:

Οι διαμαρτυρίες μας και η αντίσταση σ’ αυτό που ζούμε με όλα τα δεινά δεν μπορεί να συνεχιστεί. Δεν θα επιτρέψουμε να ποδοπατείται η αξιοπρέπειά μας και να υποβαθμίζεται το περιβάλλον που ζούμε και κινούμαστε.

Οι μέχρι σήμερα δράσεις μας, είμαστε σίγουροι δεν θα πάνε χαμένες. Σωρευτικά θα δράσουν σαν καταλύτης στη λύση των χρονιζόντων προβλημάτων.

Δεν μπορούμε να πιστέψουμε βέβαια ότι υπάρχει σχέδιο να εκδιωχθούν από τις εστίες τους όσοι απέμειναν στην Παλαιά Πόλη. Όμως η φανερή αναποτελεσματικότητα των αρμόδιων Αρχών και Υπηρεσιών, μας θλίβει και μας εξοργίζει σφόδρα.

Καλούμε όλες τις εμπλεκόμενες Υπηρεσίες και Αρχές να αναλάβουν τις ευθύνες τους, τόσο για την τύχη του εξαιρετικού Μνημείου που λέγεται Παλιά Πόλη Χανίων, όσο και τη μη περαιτέρω διατάραξη του κοινωνικού ιστού της.

Και πρώτα απευθυνόμαστε στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων.

Ο Νόμος 3028/02 «Για την προστασία αρχαιοτήτων» και η από το έτος 2011 κήρυξη της Παλιάς Πόλης ως αρχαιολογικού χώρους, σας αναθέτει την ευθύνη της προστασίας και διαχείρισης.

Όμως εσείς περιορίζεστε στη μορφολογική προστασία της και στη μη διαχείριση του ταλαίπωρου αρχαιολογικού χώρου.

Καλώς βέβαια δεν επιτρέψατε τη λειτουργία του Αγροτικού Αύγουστου στα όρια της Παλιάς Πόλης γιατί δεν συνάδει με το Μνημείο.

Πώς όμως συνάδουν τόσο το «καρεκλομάνι» και η άγρια μουσική και άλλη ηχορύπανση με το Μνημείο; Και βέβαια απάδουν και προσβάλλουν και το Μνημείο αλλά και την αξιοπρέπεια των κατοίκων του Μνημείου.

Η Δημοτική Αρχή έχει υποχρέωση να φροντίζει για τους σε ανάγκη δημότες της, γιατί η ανάγκη για ύπνο δεν είναι παντεσπάνι. Και τελικά η Παλιά Πόλη έχει παύσει να είναι ελκυστική για κατοίκηση για 10+1 λόγους.

Η ΕΛΑΣ δεν μπορεί ή δεν θέλει να διορθώσει τα λάθη των «άλλων»;

Η οφθαλμοφανής ανομία και αταξία έχει εμπεδωθεί ως κανονικότητα και το αίσθημα ασφάλειας είναι στο ναδίρ.

Η Δ/νση Δημόσιας Υγείας και Περιβαλλοντικής Υγιεινής του Νομού από τους ελέγχους που διενεργεί (κυρίως κατόπιν καταγγελίας) διαπιστώνει στην Παλιά Πόλη ανεκτά όρια νομιμότητας;

"google ad"

Αν όλα όσα συμβαίνουν με ραγδαίους ρυθμούς στην Παλιά Πόλη οφείλονται στη δήθεν ανάπτυξη, θα υπενθυμίσουμε τη δημόσια εκφρασμένη άποψη, για την εκρηκτική ανάπτυξη καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, του συμπολίτη μας Υπουργού Οικονομίας κ. Σταθάκη, στην εκπομπή «90 λεπτά) T.V. Κύδων (12-1-16), ότι “το φαινόμενο αυτό είναι αδιέξοδο”.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με τιμές στα Χανιά η Ολυμπιακή Φλόγα | Φωτορεπορτάζ

Οι Χανιώτες συγκεντρώθηκαν στη συμβολή της Σκαλίδη με τη...

Απογευματινά χειρουργεία: 30 Ιατρικοί Σύλλογοι μεταξύ αυτών και οι 4 της Κρήτης στο ΣτΕ για την ακύρωσή τους

Προσφυγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου και της κοινής υπουργικής απόφασης (ΚΥΑ) για...

Ο Κασσελάκης έθεσε τον Παπανώτα εκτός ευρωψηφοδελτίου

O Στέφανος Κασσελάκης εξαίρεσε την Πέμπτη τον Δημήτρη Παπανώτα...