19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Φωτιές, σκόνη και φθορές σε πλοίο έφερε ο Νοτιάς

Ημερομηνία:

Δουλειά έπιασαν νωρίς χθες το πρωί τα συνεργεία για την αποκατάσταση της φθοράς που προκλήθηκε στο πλοίο Φαιστός των Μινωικών Γραμμών στον προβλήτα του λιμανιού του Ηρακλείου. Και ενώ οι επιβάτες θεώρησαν ότι το δύσκολο τους ταξίδι τελείωσε λόγω των ανέμων, λίγο πριν κατεβούν από το πλοίο αναστατώθηκαν από την πρόσκρουση στην προσπάθεια του καπετάνιου να δέσει το πλοίο. Όμως η ψυχραιμία και η εμπειρία του καπετάνιου έληξε την αγωνία τους σε λίγα λεπτά όταν και ολοκληρώθηκε η διαδικασία. Στο πλοίο έμειναν κάποιες φθορές αλλά οι επιβάτες αποβιβάστηκαν κανονικά.

Εν τω μεταξύ, ο ισχυρός αέρας δεν προκάλεσε προβλήματα μόνο στη θάλασσα αλλά και στην ξηρά. Στην περιοχή Πέτρα Σελί κοντά στις ανεμογεννήτριες στον Δήμο Πλατανιά ξέσπασε χθες στις 6 το απόγευμα φωτιά με αποτέλεσμα να καούν περισσότερα από 200 στρέμματα δασικής έκτασης.

Στο σημείο έσπευσαν 7 οχήματα με 20 άντρες και λόγω των ισχυρότατων ανέμων και του δύσβατου της περιοχής η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα. Στο σημείο παραμένουν οχήματα και είναι σε επιφυλακή για τυχόν αναζοπύρωση.

Η φετινή χρονιά χαρακτηρίζεται δύσκολη στο νομό Χανίων καθώς ήδη έχουν ξεσπάσει πολλές και μεγάλες πυρκαγιές. Ήδη από τον Ιανουάριο υπολογίζονται στις 80, ενώ 6 άτομα έχουν περάσει από αυτόφωρο με την κατηγορία του εμπρησμού.

Ο Διοικητής Π.Υ. Χανίων Γιάννης Μαραγκάκης, ανέφερε πως υπάρχουν προφορικές δεσμεύσεις από το Αρχηγείο ότι  το ελικόπτερο να έρθει στα Χανιά εγκαίρως, μόλις εγκριθεί η χηματοδότηση για τα εναέρια μέσα  και να μην γίνουμε για μια ακόμη χρονιά του ίδιου έργου θεατές της καθυστέρησης της άφιξης. Αναμένονται και για φέτος δύο ελικόπτερα, ένα στα Χανιά και ένα στο Ηράκλειο.

Τέλος ο αέρας έφερε και σκόνη, δυσκολεύοντας τη ζωή των αλλεργικών αλλά και γεμίζοντας με λάσπη τα πάντα. Μερικά λεπτά βροχής ήταν ικανά να σκονίσουν το τοπίο και αρκετοί περιμένουν να περάσουν αυτές οι ημέρες για να πλύνουν το αυτοκίνητο τους.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...