17.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Φωτογραφία από το λαβωμένο «Γαύδος» μετά τη σύγκρουση με τουρκικό πλοίο – Έντονο διάβημα στην Τουρκία για το επεισόδιο στα Ίμια

Ημερομηνία:

Φωτογραφία από το εσωτερικό του περιπολικού ανοιχτής θαλάσσης «Γαύδος» που έχει καταπλεύσει για επισκευές στη Λέρο, μετά τη σύγκρουση με τουρκικό σκάφος στα Ίμια, είδε το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες και πηγές που επικαλείται το militaire.gr, το τουρκικό σκάφος ήθελε να προκαλέσει σοβαρή ζημιά στη ελληνικό πλοίο ακόμη και τη βύθισή του.

Όπως αναφέρουν, το τουρκικό σκάφος Umut, είναι σχεδόν διπλάσιο από το ελληνικό και ο Τούρκος κυβερνήτης έπλεε με μεγάλη ταχύτητα προς το «Γαύδος» στοχεύοντας στη μέση.

Ο κυβερνήτης του ελληνικού σκάφους που ήταν ακίνητο ,αντιλήφθηκε τις προθέσεις του και λίγο πριν το μοιραίο έδωσε εντολή για πρόσω ολοταχώς.

Έτσι δέχτηκε το χτύπημα στη πρύμνη και αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

Έντονο διάβημα

Σε έντονο διάβημα διαμαρτυρίας προς τον Τούρκο ομόλογό του, σχετικά με το νέο επεισόδιο στα Ίμια, προχώρησε, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου, Πρέσβης Δημήτριος Παρασκευόπουλος.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από το ελληνικό ΥΠΕΞ, «σχετικά με το χθεσινό περιστατικό εμβολισμού Πλοίου Ανοικτής Θαλάσσης του Ελληνικού Λιμενικού Σώματος στην περιοχή των Ιμίων, από τουρκική ακταιωρό, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβης κ. Δημήτριος Παρασκευόπουλος, προέβη σήμερα σε έντονο διάβημα διαμαρτυρίας προς τον Τούρκο ομόλογό του.

Παράλληλα, κλήθηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών, από τον Γενικό Διευθυντή Πολιτικών Υποθέσεων, ο Τούρκος Πρέσβης στην Αθήνα. Επικίνδυνα συμβάντα σαν αυτό, τα οποία θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, είναι αποτέλεσμα της κλιμακούμενης και προκλητικής συμπεριφοράς που επιδεικνύει αυξημένα τις τελευταίες ημέρες η Τουρκία.

Η Τουρκία οφείλει να τερματίσει τις παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου και τις πράξεις που δεν συμβάλλουν στην ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Πράξεις που υπονομεύουν την περιφερειακή ασφάλεια και σταθερότητα, που η Ελλάδα προασπίζεται και θα συνεχίσει να προασπίζεται».

Τι ζητά η ΝΔ

Εντωμεταξύ, μετα το συμβάν στα Ιμια η ΝΔ με επιστολή της στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση καταθέτει αίτημα σύγκλησης της επιτροπής Εξωτερικών και Αμυνας της Βουλης κεκλεισμένων των θυρών παρουσία του Υπ. Εθνικής Αμυνας, Υπ. Εξωτερικών και Α/ΓΕΕΘΑ.

Παράλληλα με την επιστροφή του προέδρου της ΝΔ από την Εύβοια θα πραγματοποιηθεί συσκεψη αρμοδίων τομεαρχών και συμβούλων υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

topontiki.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ