21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης: Η ιθαγένεια είναι δικαίωμα για όλα τα παιδιά (τουλάχιστον)

Ημερομηνία:

Τη στιγμή που η απόφαση του Σ.Τ.Ε. για την αντισυνταγματικότητα του νόμου 3838/2010 γνωστού και ως νόμου Ραγκούση, αποτελεί πλέον και επίσημα πραγματικότητα και κάθε διαδικασία σε σχέση με την απόδοση της ελληνικής ιθαγένειας σε μετανάστες έχει ανασταλεί εδώ και καιρό, αναλογιζόμαστε πόσο χειρότερη μπορεί να γίνει η κατάσταση για μας.

Μήπως τα 900 ευρώ που χρειαζόμαστε σε παράβολα (πέραν των ενσήμων κλπ) για να καταθέσουμε τα χαρτιά μας δεν τα χρειάζεται το ελληνικό κράτος, προτιμώντας να μας κρατήσει αόρατους και έρμαιο του κάθε εκμεταλλευτή;

Μήπως τα παιδιά μας – εκ των οποίων μεγάλο ποσοστό αριστούχοι μαθητές- δεν είναι χρήσιμα πουθενά σε μια χώρα που μαστίζεται και από την υπογεννητικότητα; Είναι άραγε δυνατόν αυτά τα παιδιά να μην έχουν καμιά νομική υπόσταση σε σχέση με το κράτος έως τα 18 τους και μετά τα 18 να γίνονται παράνομοι;

Μάλλον είναι, όσο δυνατόν είναι και τέτοιας σημασίας νόμοι (και δυστυχώς όχι μόνον αυτοί) να διαμορφώνονται υπό την πίεση ακροδεξιών συμβούλων και νεοναζιστικών κομμάτων που δυστυχώς καθορίζουν την πολιτική πραγματικότητα στην Ελλάδα του 2013.

Και μιλάμε για την κατάργηση ενός νόμου ο οποίος ψηφίστηκε το 2010 και δεν ήταν ούτως ή άλλως αντίστοιχος με αυτούς άλλων κρατών. Όταν στην Ιταλία για παράδειγμα νομιμοποιήθηκαν όσοι μετανάστες διέθεταν ένα ποσό σχεδόν ίσο με το παράβολο στην Ελλάδα χωρίς καμιά άλλη προϋπόθεση, εδώ τελικά φαίνεται πως τίποτα δεν είναι αρκετό.

Και δεν μπορούμε να μην σκεφτούμε τι θα γινόταν, αν κάθε έλληνας μετανάστης 2ης γενιάς σε μια μέρα έχανε κάθε νομικό και πολιτικό δικαίωμα έχοντας στερηθεί την ιθαγένεια που του αποδόθηκε την ημέρα που γεννήθηκε, σε τι κατάσταση θα βρίσκονταν αυτή την στιγμή τα εκατομμύρια των ελλήνων του εξωτερικού, ανθρώπων που λείπουν από την χώρα τους τόσα χρόνια. Στην κατάσταση που μάλλον βρισκόμαστε και εμείς, χωρίς πατρίδα δηλαδή, ξένοι εδώ ξένοι και στον τόπο μας μετά από τόσα χρόνια στην ξενιτιά.

ΦΟΡΟΥΜ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλιεύτηκε τόνος βάρους 485 κιλών – 25 ευρώ το κιλό στην αγορά

Μια απίστευτη ψαριά έκανε ένας ψαράς στον Αστακό, καθώς στα δίχτυα...

Βιβλιοπαρουσίαση στα Χανιά: Κωνσταντίνα Μπαλωμενάκη – Στον καιρό του Λυμεώνα

Οι Εκδόσεις Ραδάμανθυς παρουσιάζουν τη νουβέλα επιστημονικής φαντασίας της...

Χαρούπι: Ο διατροφικός θησαυρός της κρητικής γης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Η αγροδιατροφική παράδοση του χαρουπιού της Κρήτης βρίσκεται στον...

Αλλαγή ώρας 2024: Πότε οι δείκτες του ρολογιού θα πάνε μια ώρα μπροστά

Με το δεύτερο 10ημερο του Μαρτίου να ολοκληρώνεται, οδεύουμε...