19.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Φώφη Γεννηματά από Χανιά: Καταθέτουμε νομοθετική ρύθμιση ώστε να περάσουν οι αρμοδιότητες για τον ΒΟΑΚ στην Περιφέρεια Κρήτης

Ημερομηνία:

Στα Χανιά βρίσκεται η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής κ. Φώφη Γεννηματά.

Η κ. Γεννηματά επισκέφθηκε το μνημείο της Μάχης της Κρήτης στον Αλικιανό ενώ ενημερώθηκε σχετικά με τις καταστροφές από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την Κρήτη.

Σε σχετική της δήλωση τόνισε τα εξής:

“Η μάχη της Κρήτης και η αντίσταση του Κρητικού λαού στο ναζισμό αποτελεί ένα ιστορικό γεγονός παγκόσμιας εμβέλειας.

Τιμούμε την μνήμη των αγωνιστών και παίρνουμε δύναμη από το παράδειγμά τους. Έχουμε επίγνωση της δική μας ευθύνης σήμερα και την αναλαμβάνουμε.

Εμείς σήμερα πρέπει να ξεφύγουμε από την αιχμαλωσία της επιτροπείας.

Μονάχα ενωμένοι οι Έλληνες μπορούμε να πάμε την Ελλάδα ψηλά”.

Να σημειώσουμε ότι νωρίτερα η κ. Γεννηματά επισκέφθηκε τη γέφυρα του Κερίτη με την ίδια να τονίζει ότι η Πολιτεία χρωστάει στην Κρήτη.

Η κ. Γεννηματά συμμετείχε κι σε σύσκεψη στην Αντιπεριφέρεια Χανίων παρουσία του Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρου Αρναουτάκη, του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Απόστολου Βουλγαράκη αλλά και των υποψήφιων ευρωβουλευτών Στέργιου Κωνσταντίνου και Λίτσας Κουρουπάκη αλλά και του Γραμματέο της Κ.Ο. του ΚΙΝΑΛ Βασίλη Κεγκέρογλου.

Το παρών έδωσε παρά τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει και ο πρώην Υπουργός Υγείας, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και δήμαρχος Χανίων κ. Μανώλης Σκουλάκης αλλά και ο πρώην Δήμαρχος Χανίων κ. Γιώργος Τζανακάκης και η πρώην Νομάρχης Χανίων κ. Αλέκα Μαρκογιαννάκη.

Σε δηλώσεις της με τον κ. Αρναουτάκη δίπλα της τόνισε την αναγκαιότητα να προχωρήσουν άμεσα οι αποζημιώσεις στους πληγέντες, ειδικά για τις καταστροφές σε σπίτια και αγροτικές περιουσίες τονίζοντας ότι καθυστερούν επειδή η κυβέρνηση δεν εμπιστεύεται την αυτοδιοίκηση. Ενημέρωσε επίσης ότι το ΚΙΝΑΛ, λόγω της τετραετούς καθυστέρησης στο να προχωρήσει το έργο του ΒΟΑΚ,  θα προχωρήσει σε κατάθεση νόμου όπου θα ζητείται να περάσουν οι αρμοδιότητες για την μελέτη, κατασκευή, λειτουργία και συντήρηση του συνολικού οδικού δικτύου στην Περιφέρεια Κρήτης.

Είπε πιο αναλυτικά:

“Από την πρώτη στιγμή κλιμάκιο της Κ.Ο του Κινήματος Αλλαγής, ήρθε εδώ στα Χανιά για να βρεθούμε στο πλευρό των ανθρώπων που επλήγησαν από τις καταστροφές, αλλά βεβαίως και των Δήμων και της Περιφέρειας. Είμαστε και πάλι σήμερα εδώ γιατί υπάρχουν σημαντικές καθυστερήσεις και θέλουμε να πιέσουμε για να λυθούν τα προβλήματα. Πριν απ’ όλα,  να προχωρήσουν οι αποζημιώσεις στους πληγέντες για τα σπίτια και την αγροτική παραγωγή, που καρκινοβατούν επειδή η κυβέρνηση δεν εμπιστεύεται την Αυτοδιοίκηση, αλλά να βγουν και οι αποφάσεις χρηματοδότησης των Δήμων και της Περιφέρειας που και αυτές καθυστερούν αδικαιολόγητα .

"google ad"

Εμείς θα ξαναπάρουμε νομοθετική πρωτοβουλία για να αντιμετωπιστούν τα γραφειοκρατικά εμπόδια, έτσι ώστε να προχωρήσουν και οι μελέτες και η υλοποίηση των αναγκαίων μέτρων από τους δήμους και από την Περιφέρεια.

Θέλω όμως να σταθώ και σε μια σημαντική πρωτοβουλία του Κινήματος Αλλαγής. Επειδή διαπιστώνουμε ότι υπήρξε πολύ μεγάλη καθυστέρηση σχεδόν 4 χρόνια για να προχωρήσει το σημαντικότατο έργο του ΒΟΑΚ, εμείς προτείνουμε και θα καταθέσουμε άμεσα νομοθετική ρύθμιση, ώστε όλες οι αρμοδιότητες για την μελέτη, την κατασκευή, τη λειτουργία και τη συντήρηση του συνολικού οδικού δικτυού να μεταφερθούν στην Περιφέρεια.

Θεωρούμε ότι η Περιφέρεια απέδειξε όλα αυτά τα χρόνια ότι μπορεί να αντέξει τα βάρη και είναι ο μόνος τρόπος να προχωρήσουμε σε αυτό το βήμα, για μην έχουμε μετά από λίγα χρόνια να λέμε  πάλι, τί θα μπορούμε να έχει γίνει σε αυτόν τον τόπο και δεν έγινε.

Εμείς λοιπόν λέμε όχι στην γραφειοκρατία, λέμε όχι στα εμπόδια που βάζει το κεντρικό κράτος στην Περιφέρεια, λέμε Ναι στην Περιφέρεια και εμπιστευόμαστε την Κρήτη.”

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Iσραήλ-Ιράν: Πώς το Πεντάγωνο κατασκεύασε έναν ψευτοπόλεμο

Φανταστείτε δύο από τους πιο ορκισμένους εχθρούς της κυβέρνησης...

«Η Εποχή των Εικόνων» – Αφιέρωμα στον Κρητικό καλλιτέχνη Στέλιο Φαϊτάκη

Η Εποχή των Εικόνων / Στέλιος Φαϊτάκης- Ένα Αφιέρωμα Κυριακή,...