15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Χάλκινο μετάλλιο για τα κορίτσια της Α.Λ.Ξ. Χανίων στο Πανελλήνιο Πρωτάθληµα Εφήβων – Νεανίδων 2015 στο ομαδικό του Ξίφους Ασκήσεως

Ημερομηνία:

Το Πανελλήνιο Πρωτάθληµα Εφήβων-Νεανίδων στο Ξίφος Ασκήσεως και τη Σπάθη έλαβε χώρα το Σαββατοκύριακο 14-15 Φεβρουαρίου, στην Αίθουσα Ξιφασκίας του ΟΑΚΑ . Η Α.Λ.Ξ. Χανίων συμμετείχε στους αγώνες με 5 αθλητές και 7 αθλήτριες. Την αποστολή αποτελούσαν οι:

  1. Τσιτσιρίδης Ιωάννης
  2. Παπαντωνίου Θεμιστοκλής
  3. Γαβριλίδης Σάββας
  4. Τζαμπαζάκης Ιωάννης
  5. Τζανάκης Αναστάσιος
  1. Μαρκαντωνάκη Μαρία
  2. Μπομπολάκη Αικατερίνη
  3. Μανουδάκη Χρυσηίδα
  4. Παπαδουλάκη Αικατερίνη
  5. Σημαντηράκη Βασιλική
  6. Δραμηλαράκη Ευαγγελία
  7. Τσεπέτη Μαρία

Αρχηγός της αποστολής ο Προπονητής του Ξίφους Ασκήσεως Άρης Ματσατσίνης , ενώ την αποστολή συνόδευσε η κα Χριστίνα Κωνσταντοπούλου.

Το Σάββατο στο ατομικό των εφήβων, ο Βασίλης Στάντσιος (Αθηναϊκός) ήταν ο μεγάλος νικητής. Στον τελικό θριάμβευσε απέναντι στον Ραφαήλ Σούλιο (ΑΟΞ Αιγάλεω) κι επιβλήθηκε με 15-4. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκαν οι :Δημήτρης Φατούρος (ΠΓΣ) και Στέργιος Χριστόπουλος (Μέγας Αλέξανδρος Κορδελιού).Τα αγόρια της Α.Λ.Ξ.Χανίων δεν ήταν στην καλύτερή τους μέρα καθώς κανείς δεν κατάφερε να μπει στη δεκαεξάδα. Αναλυτικότερα στους πενηνταέξη συμμετέχοντες ο Τσιτσιρίδης κατετάγη 28ος , ο Παπαντωνίου 35ος, και ο Τζανάκης 41ος ενώ οι Τζαμπαζάκης και Γαβριλίδης δεν κατάφεραν να περάσουν την προκριματική φάση και περιορίστηκαν στην 48η και 49η θέση αντίστοιχα.

Στις Νεανίδες η Μαρία Χαλδαίου (ΑΟΞ Αιγάλεω) επιβεβαίωσε το ρόλο του φαβορί στην κατηγορία της και κέρδισε στον τελικό την Μαρία Πλιώτα (ΑΟΞ Αιγάλεω) με 15-5. Την Τρίτη θέση μοιράστηκαν οι Μαρία Δεσύλλα (ΛΟ Αιγάλεω) και Ευαγγελία Χαϊτογλου (ΑΟΞ Αιγάλεω). Συμμετείχαν συνολικά σαράντα τρία κορίτσια.

Η Παπαδουλάκη έδωσε σκληρή μάχη και κατάφερε να φτάσει στην 11ην θέση αφού σκόνταψε στον αγώνα για την οκτάδα. Η Μαρκαντωνάκη κατάφερε να μπεί στη δεκαεξάδα. Τα υπόλοιπα κορίτσια η Μανουδάκη κατέλαβε την 25η θέση η Τσεπέτη την 26η στην πρώτη της συμμετοχή στην κατηγορία , καθως προέρχεται από τις Παγκορασίδες, και η Μπομπολάκη την 32η . Οι Σημαντηράκη και Δραμηλαράκη δεν κατάφεραν να περάσουν την προκριματική φάση και κατέλαβαν την 39η και 42η θέση αντιστοιχα.

Την Κυριακή, στο Ομαδικό, ο ΑΟΞ Αιγάλεω (Ανδριόπουλος, Σούλιος, Μαυρίδης, Γιαννός) σε έναν συναρπαστικό τελικό επιβλήθηκε του Αθηναϊκού (Αργυρόπουλος, Στάντσιος, Δ. Κίβαρης, Πισκοτάκης) με 45-37. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Πανελλήνιος (Κρητίδης, Παναγόπουλος, Φατούρος, Κονδύλης).

Τα αγόρια της Α.Λ.Ξ.Χ. ξεκίνησαν από την έβδομη θέση στην αρχική κατάταξη και βρέθηκαν αντιμέτωποι με τον ισχυρό Αθηναικό που δεν τους άφησε να προχωρήσουν περισσότερο.

Στα κορίτσια ο ΑΟΞ Αιγάλεω (Χαΐτογλου, Χαλδαίου, Πλιώτα, Μ. Παντελή) κέρδισε το χρυσο ενώ το ασημένιο πήγε στο Λ.Ο. Αιγάλεω (Μαρκαντονάκη, Δεσύλλα, Ελ. Παντελή, Παναγιωτοπούλου). Η ομάδα νεανίδων της Α.Λ.Ξ. Χανίων (Παπαδουλάκη, Μαρκαντωνάκη, Μπομπολάκη, Μανουδάκη) ξεκίνησε από την πέμπτη θέση στην αρχική κατάταξη. Αντιμετώπισε νικηφόρα την Α.Λ.Μεσσαράς για μια θέση στην τετράδα. Στη συνέχεια βρέθηκε μπροστά στην ομάδα του Α.Ο.Ξ.Αιγάλεω για μια θέση στον τελικό. Σε μια κίνηση τακτικής τα κορίτσια μας κράτησαν τις δυνάμεις τους για να συμμετάσχουν στο μικρό τελικό για το Χάλκινο μετάλλιο. Αντιμετώπισαν νικηφόρα τον Ο.Ξι.Φλώρινας και πήραν την Τρίτη θέση και το χάλκονο μετάλιο με σκορ 41 – 30.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ