14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

“…χάνεις την πιθανότητα να γράψεις ιστορία”: Η μαντινάδα-προειδοποίηση που άκουσε στα Ανώγεια ο Τσίπρας – Τι είπε για γερμανικές οφειλές

Ημερομηνία:

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στα Ανώγεια ο Αλέξης Τσίπρας πέρα από τα κεράσματα από τσικουδιές έως παραδοσιακό “οφτό” κρέας, άκουσε και πολλές μαντινάδες. Κι αν πολλές ήταν ευχάριστες στα αυτιά του πρώην πρωθυπουργού και σε όλους αυτούς που τον συνόδευσαν, υπήρχε και μία που ήχησε ως βαριά προειδοποίηση.

Λίγο πριν ξεκινήσει την ομιλία του, σύμφωνα με το cretalive.gr ο Γιώργος Μπέρκης (Κατσούγκρης) είπε στον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα την εξής μαντινάδα προκαλώντας μια κάποια αμηχανία:

«Οπως και η πρώτη άμα χαθεί

η δεύτερη ευκαιρία

χάνεις την πιθανότητα

να γράψεις ιστορία!».

Να σημειώσουμε ότι ο κ. Τσίπρας από τα Ανώγεια έδωσε την υπόσχεση ότι θα πολεμήσει όχι για τις γερμανικές αποζημιώσεις, αλλά για τις γερμανικές οφειλές. Γιατί οφειλές είναι, όπως χαρακτηριστικά είπε από πλευράς της Γερμανίας προς μία χώρα που υπέστη την βαρβαρότητα και τις συνέπειες της Κατοχής.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...