13.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Χάρισε ζωή με το θάνατό του 63χρονος Κρητικός

Ημερομηνία:

Οι δύο πρώτες μεταμοσχεύεις του 2021 πραγματοποιήθηκαν μέσα στην πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου στη Χειρουργική Κλινική Μεταμοσχεύσεων του ΑΠΘ στο Ιπποκράτειο, παρά το τη δραματική έλλειψη μοσχευμάτων και μεταμοσχεύσεων που παρατηρείται παγκοσμίως εν καιρώ πανδημίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το δώρο ζωής ήρθε από την Κρήτη. Χάρη στη δωρεά οργάνων 63χρονου, ο οποίος απεβίωσε στις 7 Ιανουαρίου από ισχαιμικό αγγειακό επεισόδιο στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο του Ηρακλείου, πραγματοποιήθηκε μεταμόσχευση ήπατος σε 66χρονη με κίρρωση ήπατος, η οποία βρισκόταν στη λίστα για 39 μήνες ενώ μεταμόσχευση νεφρού έγινε σε άντρα 41 ετών, ο οποίος υποβαλλόταν σε πρόγραμμα υποκατάστασης της νεφρικής λειτουργίας του για περισσότερα από δύο χρόνια.

«Οι μεταμοσχεύσεις αυτές ήταν οι πρώτες στο 2021, με την ελπίδα ότι θα αποτελέσουν συνέχεια του ιστορικού ρόλου του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης “Ιπποκράτειο”, αλλά και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, βασικό πυλώνα των μεταμοσχεύσεων στην Ελλάδα», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Διοίκησης του Νοσοκομείου, η οποία εκφράζει τις ευχαριστίες της στην οικογένεια του δότη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη Χειρουργική Κλινική Μεταμοσχεύσεων του ΑΠΘ, από την ίδρυσή της έχουν γίνει 1691 μεταμοσχεύσεις νεφρού σε ενήλικες. Επίσης, η Κλινική παραμένει το πιο ενεργό κέντρο στη μεταμόσχευση ήπατος (623 μεταμοσχεύσεις), στις παιδιατρικές νεφρικές μεταμοσχεύσεις (190 μεταμοσχεύσεις) και στη μεταμόσχευση παγκρέατος, στον ελληνικό χώρο.

Cretalive

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρωσία: Ο Πούτιν ξανά πρόεδρος με 88% των ψήφων – Εξασφάλισε πέμπτη θητεία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συγκέντρωσε το 87,97% των ψήφων στην εκλογική διαδικασία...

«Τσουνάμι» στο Μαξίμου από το «Newsletter Gate» – Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου

Χιονοστιβάδα εξελίξεων έρχεται για την κυβέρνηση μετά τη «θυσία» του...