15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

«Χάτσικο» της Κρήτης: Πέθανε το σκυλί που είχε συγκινήσει με την αφοσίωσή του

Ημερομηνία:

Επί οκτώ χρόνια έκανε καθημερινά την εμφάνισή του στην είσοδο ενός σούπερ μάρκετ στο Ηράκλειο της Κρήτης, περιμένοντας καρτερικά το αφεντικό του, που συνόδευε στα ψώνια. Μάταια όμως καθώς εκείνος είχε αφήσει την τελευταία του πνοή από ανακοπή μέσα στο κατάστημα.

Ο λόγος για ένα αξιαγάπητο σκυλί, τον «Χάτσικο» της Κρήτης, η ιστορία του οποίου είχε συγκινήσει το πανελλήνιο με την αφοσίωσή του, και πλέον δεν βρίσκεται ανάμεσά μας.

Η κατάσταση της υγείας του γέρικου σκυλιού είχε επιβαρυνθεί σημαντικά τον τελευταίο καιρό, με την ευθανασία να είναι πλέον μονόδρομος.

«Δεν ήθελε να «παραδώσει» το πνεύμα του. Περίμενε το αφεντικό του να βγει από το κατάστημα. «Ψυχορραγούσε». Οι δυνάμεις του, τον εγκατέλειπαν. Και όμως δεν ήθελε να πεθάνει», δήλωσε στη Νέα Κρήτη ο κ. Νίκος Γαρεφαλάκης, κάτοικος της περιοχής ο οποίος παράλληλα αναφέρθηκε στα παράσιτα, τα οποία όπως είπε είχαν τσακίσει το σκυλί, το οποίο δεν μπορούσε να αντιδράσει.

«Ο κτηνίατρος μάς είπε ότι έπρεπε να του κάνουμε ευθανασία. Μαζέψαμε ένα μικρό χρηματικό ποσό για να το λυτρώσουμε», επεσήμανε ο κ. Γαρεφαλάκης ο οποίος ήταν ένας από τους πρώτους γείτονες οι οποίοι έμαθαν την συγκλονιστική ιστορία του σκυλιού καθώς και το τραγικό συμβάν με το ηλικιωμένο ιδιοκτήτη του τετράποδου.

Δείτε το βίντεο από τη Νέα Κρήτη:

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ