24.8 C
Chania
Tuesday, April 16, 2024

Χαθηκε ο Βαγγέλης, ο γιος κι ο αδελφός όλων μας

Ημερομηνία:

Γράφει η Ζωή Αλεξαντωνάκη

Σαν κεραυνός έπεσε η είδηση του χαμού σου. «Βρέθηκε νεκρός ο Βαγγέλης Γιακουμάκης».

Νεκρός ο Βαγγέλης μας. Το παιδί όλων των γονιών, ο αδερφός όλων των παιδιών, ο φίλος της καρδιάς μας… Κι έτσι, μέσα σε λίγα λεπτά, η ελπίδα πέθανε.

Ένα μήνα τώρα σενάρια επί σεναρίων, υποθέσεις επί υποθέσεων, αλλά πάντα η ελπίδα εκεί, δίπλα, μέσα στις ψυχές μας, στο τέλος κάθε μας πρότασης, κάθε ευχής, κάθε προσευχής. Τώρα έφυγε κι αυτή Βαγγέλη. Μαζί με εσένα, έφυγε και η ελπίδα μας. Η πίστη πως είσαι καλά και θα γυρίσεις, πως θέλεις να σκεφτείς, να ηρεμήσεις, να απομονωθείς για λίγο μόνο. Και μετά να επιστρέψεις έχοντας πάρει τις αποφάσεις σου.

Τώρα η ελπίδα πέθανε, εκεί, δίπλα σου, δίπλα στο άψυχο κορμάκι σου, το ταλαιπωρημένο. Τώρα Βαγγέλη τίποτα πια δεν έχει σημασία. Ούτε σενάρια, ούτε υποθέσεις. Ό,τι έμεινε είναι ένας πόνος μοναχά, ένα σφίξιμο, ένα μούδιασμα. Μια κραυγή, που αν και βουβή, παντού θα αντιλαλήσει… Η οργή θα έρθει αργότερα. Σαν επουλώσει την πληγή ο πανδαμάτωρ χρόνος. Όταν περάσει το μούδιασμα του πρώτου καιρού, όταν κρυώσει λίγο το τραύμα, τότε θα ψάχνουμε δικαίωση.

Έτσι γίνεται πάντα. Μούδιασμα, πόνος, συνειδητοποίηση, οργή, δικαίωση. Προς το παρόν μονάχα πόνος. Και δάκρυα για όλα αυτά που δεν προλάβαμε να σου πούμε. Για όσα δεν έζησες, γι” αυτά που δεν θα ζήσεις. Σήμερα η Κρήτη, η Ελλάδα ολόκληρη, πενθεί για τα νιάτα της. Για την ομορφιά που έχασε. Πενθεί για την ανθρωπιά «εκείνων» που δεν ξέρουν, δεν είδαν, μια πλάκα έκαναν… Και για όσους συγκαλύπτουν. Μα η ψυχή σου δεν γυρίζει πίσω. Η αγάπη μας δεν είναι ικανή να σε φέρει ξανά στη ζωή. Τόση αγάπη δεν είναι ικανή…

Καλό Παράδεισο Βαγγέλη. Τώρα μπορείς να βρεις την ηρεμία που πάσχιζες να βρεις. Μόνο από εκεί ψηλά που θα είσαι βλέπε τους δικούς σου. Δίνε τους κουράγιο και δύναμη να συνεχίσουν τη ζωή τους. Κι εμείς θα προσευχόμαστε γι” αυτούς. Γιατί πια οι δικοί σου έγιναν και δικοί μας

Καλό ταξίδι Βαγγέλη.

aixmi.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ίλον Μασκ ανησυχεί για την Ελλάδα: Tο πρώτο έθνος που θα υποστεί “πληθυσμιακή κατάρρευση

Την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα σχολιάζει σε ανάρτησή του ο Ίλον...

Ιεράπετρα: Δολοφονία ο θάνατος 65χρονου Γερμανού

Θρίλερ με τον θάνατο του 65χρονου Γερμανού που διέμενε...

Μιχάλης Βιρβιδάκης: “Γιατί να μην υπάρχει στην Κρήτη ένα Κρατικό Θέατρο Νοτίου Ελλάδος;”

Ο Μιχάλης Βιρβιδάκης είναι η ψυχή του θεάτρου Κυδωνία στα Χανιά. Οι περισσότεροι...

Στη Βουλή η ξενοδοχοποπιηση στο Λόφο Καστέλι από τον Μ. Συντυχάκη

Επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη κατάθεσε...