15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Χαιρετισμός του Μανώλη Γλέζου στις εκδηλώσεις μνήμης του μαρτυρικού Τυμπακίου με μήνυμα προς τη Γερμανίδα Αντιπροέδρου Claudia Roth

Ημερομηνία:

Ιδιαίτερα σημαντικός ο χαιρετισμός του Μανώλη Γλέζου, που ανέγνωση ο Αριστομένης Συγγελάκης κατά την έναρξη της εξαιρετικά επιτυχημένης Α’ ετήσιας εκδήλωσης ανάδειξης και διατήρησης της ιστορικής μνήμης των γεγονότων της περιόδου της Γερμανικής Κατοχής (1941-1944), στην περιφέρεια του Τυμπακίου.

Στο χαιρετισμό του, που  απέσπασε το θερμό χειροκρότημα των συμμετεχόντων οι οποίοι είχαν κατακλύσει την αίθουσα της εκδήλωσης, μη εξαιρουμένης της Αντιπροέδρου του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου της Γερμανίας κας Claudia Roth,  ο Μανώλης Γλέζος αναφέρεται και στην ανιδιοτελή συμμετοχή στον αγώνα μας πολλών Γερμανών δημοκρατών και καλεί τη Γερμανίδα Αντιπρόεδρο να ακολουθήσει το παράδειγμά τους και να να στηρίξει την δίκαιη υπόθεση της απόδοσης στην Ελλάδα των οφειλόμενων από τη Γερμανία αποζημιώσεων και επανορθώσεων.

Χαιρετισμός του Μανώλη Γλέζου στις εκδηλώσεις μνήμης του μαρτυρικού Τυμπακίου (10 &11.2.2018)

Αγαπητοί φίλοι και συναγωνιστές του Τυμπακίου και της Κρήτης

Με μεγάλη χαρά απευθύνω έναν σύντομο χαιρετισμό στην Α’ ετήσια εκδήλωση ανάδειξης και διατήρησης της ιστορικής μνήμης των γεγονότων της περιόδου της Γερμανικής Κατοχής (1941-1944), στην περιφέρεια του Τυμπακίου.

Και η χαρά μου είναι μεγάλη γιατί η εκδήλωση αυτή, 76 ολόκληρα χρόνια μετά την ισοπέδωση του Τυμπακίου από τα Γερμανικά Στρατεύματα Κατοχής, αποδεικνύει ότι εσείς, ο Λαός του Τυμπακίου και οι εκπρόσωποι σας στο Δήμο Φαιστού αρνείστε να ξεχάσετε, αρνείστε να παραδοθείτε στη λήθη, αντιστέκεστε στην παραχάραξη της ιστορίας,  αγωνίζεστε και διεκδικείτε Δικαιοσύνη!

Ο Λαός του Τυμπακίου και ολόκληρος ο ελληνικός Λαός διεκδικεί Δικαιοσύνη! Απαιτεί έμπρακτη αναγνώριση της μεγαλειώδους Αντίστασης και Θυσίας του, που είχε ως αποτέλεσμα να απελευθερωθεί η Ελλάδα, η Ευρώπη αλλά και η ίδια η Γερμανία από τον χιτλερικό ζυγό, κάτι που η σύγχρονη Γερμανία οφείλει να μη λησμονεί!

Ποιος μπορεί να αρνηθεί ότι ο παλλαϊκός ξεσηκωμός της Μάχης της Κρήτης και η Εθνική μας Αντίσταση πυροδότησαν την γέννηση της Ευρωπαϊκής Λαϊκής Αντίστασης, η οποία μαζί με τον αγώνα των Συμμάχων συνέτριψαν τον φασισμό;

Αλλά και ποιος μπορεί να αρνηθεί την κτηνώδη συμπεριφορά της ναζιστικής Γερμανίας εις βάρος του Λαού μας; Την ολοσχερή καταστροφή των υποδομών, τη διάλυση της Εθνικής μας Οικονομίας, το κατοχικό δάνειο, τη συστηματική κλοπή και λεηλασία όλων των πόρων της χώρας μας, αλίμονο, και των πολιτιστικών μας θησαυρών; Ποιος μπορεί να αρνηθεί την καταναγκαστική εργασία και την πείνα που θέρισε τον ελληνικό πληθυσμό;

Και, πάνω απ’ όλα, ποιος μπορεί να αρνηθεί τα Ολοκαυτώματα και τις σφαγές του άμαχου πληθυσμού, που βύθισαν σε πένθος το λαό μας και σημάδεψε ανεξίτηλα την πορεία της χώρας μας; Μετά το τέλος του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου, μεταξύ όλων των ευρωπαϊκών χωρών, μόνο η Ελλάδα είδε τον πληθυσμό της να μειώνεται, σε σημαντικό βαθμό μάλιστα, ως αποτέλεσμα της πείνας, των ασθενειών, των βασανιστηρίων, της καταναγκαστικής εργασίας, των εκτελέσεων.

Αλλά και ποιος μπορεί να δώσει λογική εξήγηση για την υπεροπτική, αδιάλλακτη και μεροληπτική εις βάρος της Ελλάδας στάση που επιδεικνύουν επί δεκαετίες οι γερμανικές κυβερνήσεις απέναντι στις δίκαιες και ισχυρά θεμελιωμένες ελληνικές αξιώσεις; Μία στάση, που δεν τιμά τη δημοκρατική Γερμανία.

Ας το έχουν όλοι υπόψη τους και ιδίως η Αντιπρόεδρος του Γερμανικού Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου κυρία Claudia Roth, που είναι σήμερα μαζί σας, ότι η σύγχρονη, δημοκρατική Γερμανία θα μπορέσει να απαλλαγεί από το άγος των εγκλημάτων του Γ΄ Ράιχ μόνο αναλαμβάνοντας πλήρως την ευθύνη των εγκλημάτων αυτών και αποδίδοντας στην Ελλάδα τις γερμανικές οφειλές!

Φίλες και φίλοι

Το Τυμπάκι με την ολοσχερή καταστροφή του, την καταναγκαστική εργασία στην οποία υποβλήθηκαν οι κάτοικοί του, τα μαρτύρια τα οποία υπέφεραν, την Αντίστασή τους στον κατακτητή αποτελεί σύμβολο Αντίστασης και Αγώνα. Σύμβολο εθνικό, ευρωπαϊκό, οικουμενικό!

"google ad"

Στον δύσκολο αλλά ωραίο αυτό αγώνα για την έμπρακτη αναγνώριση της Θυσίας του ελληνικού Λαού και την απόδοση των γερμανικών οφειλών στην Ελλάδα έχουμε μαζί μας ως συναγωνιστές πολλούς Γερμανούς  δημοκράτες, των οποίων ο ανιδιοτελής αγώνας μας συγκινεί.

Ας ελπίσουμε Claudia Roth ότι θα έχουμε και τη δική σου στήριξη!

Εμείς πάντως δεν θα υποχωρήσουμε μέχρι να δικαιωθούμε!

Να είστε όλοι καλά!

Μανώλης Γλέζος

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

1 ΣΧΟΛΙΟ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...