19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Χαλάει ο καιρός και στην Κρήτη

Ημερομηνία:

Του μετεωρολόγου Μανώλη Λέκκα

Νέο Βαρομετρικό χαμηλό από τα δυτικά που κινείται από σήμερα Δευτέρα προς τη χώρα μας αλλάζει και πάλι το σκηνικό του καιρού δίνοντας περισσότερες πιθανότητες για βροχές, έστω και τοπικές, και στην Κρήτη. Ακολουθεί λοιπόν ένα διήμερο, για σήμερα Δευτέρα και αύριο Τρίτη, όπου αναμένεται να σημειωθούν τοπικές βροχές σε κάποιες περιοχές του νησιού, οι οποίες όμως θα έχουν ασθενή και παροδικό χαρακτήρα, με εξαίρεση τις νοτιοδυτικές περιοχές της Κρήτης όπου οι βροχές μπορεί να είναι περισσότερο σημαντικές. Οι Νότιοι άνεμοι της Δευτέρας, με πολύ πιο ήπιες εντάσεις από της περασμένης Παρασκευής, θα αντικατασταθούν από Βοριάδες για την Τρίτη χωρίς όμως και πάλι να σημειωθούν ιδιαίτερα μεγάλες εντάσεις σε ολόκληρη την Κρήτη.

Για σήμερα Δευτέρα αναμένεται γενικά καλός καιρός τις πρωινές ώρες με λίγες νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν κυρίως στα δυτικά της Κρήτης. Βροχές θα σημειωθούν σε δυτικές και νότιες περιοχές του νησιού οι οποίες όμως θα είναι ασθενείς και παροδικές, με εξαίρεση τις νοτιοδυτικές και νότιες περιοχές του Ν. Χανίων όπου οι βροχές πιθανά θα είναι περισσότερες. Τα φαινόμενα πάντως αναμένεται να εξασθενήσουν από τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΝοτιοΔυτικές διευθύνσεις στα δυτικά τμήματα της Κρήτης με εντάσεις στα 4 – 5 Μποφώρ, στο Ρέθυμνο και ανατολικότερα θα πνέουν από Νότιες διευθύνσεις με ένταση στα 4 – 5, τοπικά έως και τα 6 Μποφώρ, κυρίως τις μεσημβρινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε καλά για την εποχή επίπεδα με την μέγιστη να κορυφώνεται γύρω από τους 26 – 28 °C.

Την Τρίτη αναμένεται ένας άστατος καιρός Βορείου ρεύματος που ευνοεί περισσότερο τις βόρειες περιοχές του νησιού να εκδηλώσουν βροχές. Οι βροχές θα είναι και πάλι τοπικές, ασθενείς και παροδικές και αναμένεται να σημειωθούν σε αρκετές περιοχές της Κρήτης με τις δυτικές περιοχές να εμφανίζονται και πάλι περισσότερο ευνοημένες σε σημαντικότερα ύψη βροχής. Οι άνεμοι θα πνέουν από Βόρειες έως και ΒΑ διευθύνσεις με την ένταση τους να φθάνει τα 3 – 4 Μποφώρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση με την μέγιστη να φθάνει στους 24 – 26 °C.

Από την Τετάρτη αναμένεται περισσότερο βελτιωμένη η εικόνα του καιρού, με περισσότερη και πάλι ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις στα ορεινά, χωρίς όμως φαινόμενα. Οι άνεμοι διατηρούν τη Βόρεια τάση τους, χωρίς ιδιαίτερα μεγάλες εντάσεις , ενώ η θερμοκρασία θα ανέβει και πάλι σε λίγο υψηλότερα επίπεδα κατά τη διάρκεια της ημέρας ενώ το βράδυ θα υποχωρεί σε πιο φθινοπωρινά επίπεδα.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...