14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Χαλέπι: Νέοι κυβερνητικοί βομβαρδισμοί πλήττουν κλινικές | Βίντεο

Ημερομηνία:

Κυβερνητικοί βομβαρδισμοί έπληξαν 3 κλινικές σε περιοχές του Χαλεπίου που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των ανταρτών, σύμφωνα με διασώστες και πηγές από την πόλη.

Μία επίθεση στη γειτονιά Al-Marja τραυμάτισε πολλούς ανθρώπους, περιλαμβανομένης και τουλάχιστον μίας νοσοκόμας, δήλωσε η πολιτοφυλακή, γνωστή ως Λευκά Κράνη.

Άλλες ιατρικές υπηρεσίες καταστράφηκαν  στην Bustan Qaser και στην Al-Qoba.

Δεν αναφέρθηκαν θάνατοι μετά τις επιθέσεις, αλλά τουλάχιστον 10 πολίτες πέθαναν σε ξεχωριστές επιθέσεις στη γειτονιά Bustan Qaser.

Η κλινική Al-Marja παρείχε για 5 χρόνια οδοντιατρικές υπηρεσίες και θεραπεία για χρόνιες παθήσεις.

Ο Andrew Simmons του Al Jazeera, σε ρεπορτάζ από το συρο-τουρκικά σύνορα, είπε ότι η κλινική ουσιαστικά καταστράφηκε κατά την επίθεση.

«Είναι ένα ιατρικό κέντρο που αντιμετωπίζει χρόνιες παθήσεις και πραγματοποιεί οδοντιατρικές εγχειρήσεις», είπε. «Αλλά χρησιμοποιείται, προφανώς κάθε εγκατάσταση χρησιμοποιείται, για ιατρική θεραπεία στο Χαλέπι αυτήν τη στιγμή».

Η επίθεση συνέβη μετά από δήλωση του συριακού στρατού πως θα εγκαθιδρυόταν «καθεστώς ηρεμίας» σε τμήματα της Λαττάκειας και της Δαμασκού από τη 1 τα ξημερώματα, τοπική ώρα, στις 30 Απριλίου.

Θα διαρκέσει για 24 ώρες στην περιοχή Eastern Ghouta ανατολικά της Δαμασκού και στη Δαμασκό, και για 72 ώρες σε περιοχές της υπαίθρου της βόρειας Λαττάκειας, σύμφωνα με τη δήλωση του Γενικού Επιτελείου του Συριακού Στρατού. Δεν έγινε αναφορά στο Χαλέπι.

«Η βία εκτινάσσεται»

Νωρίτερα μέσα στη βδομάδα, τουλάχιστον 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν– ανάμεσά τους 2 γιατροί- όταν αεροπορικές επιδρομές έπληξαν το νοσοκομείο AlQuds και ένα γειτονικό συγκρότημα κατοικιών στη γειτονιά Sukkari, που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ανταρτών, σύμφωνα με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα.

Η επίθεση στο νοσοκομείο, που υποστηρίζεται από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, έχει καταδικαστεί από τους ηγέτες των κρατών, περιλαμβανομένου και του Τζον Κέρι, ο οποίος είπε ότι φαίνεται πως ήταν «σκόπιμο πλήγμα».

Περισσότεροι από 200 πολίτες έχουν σκοτωθεί στο Χαλέπι την τελευταία βδομάδα, καθώς οι αντάρτες σφυροκόπησαν γειτονιές ελεγχόμενες από την κυβέρνηση με πυραύλους και ριπές πυροβολικού, και η κυβέρνηση έπληξε ανταρτοκρατούμενες περιοχές με αεροπορικές επιδρομές.

Την Παρασκευή, οι αεροπορικές επιδρομές σε ανταρτοκρατούμενες περιοχές σκότωσαν 2 πολίτες, έναν από αυτούς παιδί, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

"google ad"

Στη Γενεύη, ο Ύπατος Αρμοστής για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα είπε ότι οι τελευταίες αναφορές για θανάτους πολιτών στη Συρία αποκάλυψαν «μια τερατώδη αδιαφορία για τις ζωές των πολιτών από όλες τις πλευρές που εμπλέκονται στη διαμάχη».

Σε δήλωσή του, που δημοσιοποιήθηκε την Παρασκευή, ο Zeid Ra’ad Al Hussein έκανε έκκληση σε όλες τις πλευρές να υπαναχωρήσουν από μια επιστροφή σε ένα γενικευμένο πόλεμο.

Ο αξιωματούχος του Ο.Η.Ε. είπε: «Η βία εκτινάσσεται στα επίπεδα που είδαμε πριν την παύση των εχθροπραξιών» στα τέλη Φεβρουαρίου και πρόσθεσε πως η στοχοποίηση ιατρικών εγκαταστάσεων και αγορών «ισοδυναμεί με εγκλήματα πολέμου».

Πηγή: http://www.aljazeera.com/news/2016/04/hospitalsyriahitairstrikereports-160429103454466.html

Μετάφραση: Γιάννης Κοντός

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=DPEWWlrS4cM”]

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=w2MlGHMOu0A”]

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=-xHtq64OafA”]

hitandrun.gr

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ