16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Χανιά: Έσωσε την περιουσία του ζευγάρι ηλικιωμένων

Ημερομηνία:

Δικαιώθηκε ζευγάρι ηλικιωμένων αφού με απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων έσωσε όλα του τα περιουσιακά στοιχεία, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης.

Αναλυτικά επί του περιεχομένου της απόφασης:

Πρόκειται για συνταξιούχους,  συζύγους, συνοφειλέτες σε  στεγαστικό δάνειο,  ποσού 40.000 ευρώ περίπου, ηλικίας 72 και 71 αντίστοιχα, με πολλά προβλήματα υγείας.

Εισοδήματα που διαθέτουν:  890 ευρώ .από την σύνταξη αμφοτέρων.

Περιουσιακά στοιχεία 

Μία  δυόροφη μονοκατοικία, κατά 50% έκαστος, 93,32 τ.μ. επί οικοπέδου 62,33 ε τ.μ.εντός της πόλεως των Χανίων .Ο σύζυγος κατέχει και δεύτερη κατοικία 120 τ.μ σε χωριό Δήμου Πλατανιά Χανίων. και άλλα ακίνητα

Σύμφωνα με την απόφαση το Δικαστήριο  των Χανίων , αποφάσισε:

-Δέχεται,   την αίτηση,

-Εξαιρεί,από  την εκποίηση τα αναφερόμενα στο σκεπτικό της παρούσας, περιουσιακά στοιχεία των  συνταξιούχων και κυρίως το σπίτι τους, μία  διώροφη μονοκατοικία 93,32 τ.μ. επί οικοπέδου 62,33 ε τ.μ.εντός της πόλεως των Χανίων Ο σύζυγος κατέχει και δεύτερη κατοικία 120 τ.μ ,σε χωριό Δήμου Πλατανιά Χανίων και άλλα ακίνητα
-Ορίζει, μηδενικές καταβολές, για τον σύζυγο, για τη ρύθμιση των οφειλών της αιτούσας ,κατ άρθρο 8 παρ.5 ν.3869/2010.

-Ορίζει καταβολές, για 36 μήνες των 30 ευρώ , για την σύζυγο.

-Ορίζει , για τον σύζυγο , καταβολές επί 180 μήνες, των 144,96 ευρώ, για την διάσωση της κύριας κατοικία  του.

– Τέλος, ως πιστοποιημένη Ένωση Προστασίας  Καταναλωτών Κρήτης, καλούμε τους καταναλωτές, που αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην εξυπηρέτηση των δανείων τους και επιθυμούν ρύθμιση, εξωδικαστικά ,ή με τον ν.4605/2019( ηλεκτρονική  πλατφόρμα), είτε να επισκεφθούν τα γραφεία της ΄Ένωσης,  καθημερινά ,από Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 09.00 – 13.00,  ή να επικοινωνήσουν μαζί μας.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Μας ταΐζει σανό ο Μητσοτάκης!»

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων, ο...

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το...