14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Χανιά: Γερμανοί στρατιωτικοί στον Σταυρό κατέβασαν την Ελληνική σημαία και ανέβασαν την απαγορευμένη στη Γερμανία, Γερμανική σημαία με τον αετό

Ημερομηνία:

Μία περίεργη υπόθεση εξελίχθηκε χθες στα Χανιά.

Δύο 23χρονοι Γερμανοί στρατιωτικοί που υπηρετούν στο ΝΑΤΟϊκό Πεδίο Βολής Κρήτης κατέβασαν χθες την Ελληνική σημαία που βρίσκεται στην περιοχή του Σταυρού και στη θέση της ανέρτησαν την απαγορευμένη στη Γερμανία, Γερμανική σημαία με τον αετό.

Η συγκεκριμένη σημαία με τον αετό χρησιμοποιείται μόνο από την κυβέρνηση και τον στρατό και απαγορεύεται να αναρτείται για οποιαδήποτε άλλη χρήση. Μάλιστα, για όποιον προχωρά παρά την απαγόρευση στην ανάρτηση, επιβάλλεται πρόστιμο.

Οι δύο 23χρονοι καταδικάστηκαν σε ποινή 10 μηνών με αναστολή αφού συνελήφθησαν με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Κατά την απολογία τους δήλωσαν μετανιωμένοι ενώ είπαν ότι βρέθηκαν εκεί στα πλαίσια πεζοπορίας. Επειδή έφτασαν σε κορφή και μέσα στον ενθουσιασμό τους, κατέβασαν την ελληνική σημαία και στη θέση της ανέρτησαν την σημαία του Γερμανικού κράτους με τον αετό.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

1 ΣΧΟΛΙΟ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...