20.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Χανιά: Γονείς ζητούν ψευδείς βεβαιώσεις για να αποφύγουν τη μάσκα τα παιδιά τους

Ημερομηνία:

Αρκετές είναι οι περιπτώσεις γονέων στα Χανιά (και όχι μόνο), οι οποίοι προσπαθούν να βρουν τρόπους για να αποφύγουν τα παιδιά τους τη χρήση της προστατευτικής μάσκας στο σχολείο.

Πνευμονολόγος των Χανίων δήλωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ότι το προηγούμενο χρονικό διάστημα και πιο συγκεκριμένα κατά την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων, πολλοί ήταν εκείνοι οι γονείς οι οποίοι προσπάθησαν να εξασφαλίσουν ιατρική βεβαίωση ώστε τα παιδιά τους να προσέρχονται στην τάξη χωρίς το προβλεπόμενο μέτρο ατομικής προστασίας ενάντια στον κορωνοϊό.

Όπως ο ίδιος σημείωσε, το φαινόμενο σταδιακά αρχίζει να φθίνει, ωστόσο τόσο ο ίδιος όσο και αρκετοί συνάδελφοί του έχουν δεχθεί τηλεφωνήματα γονέων, που στις περισσότερες περιπτώσεις δεν είναι ασθενείς τους, οι οποίοι είτε ρωτούν διερευνητικά πως μπορούν να εξασφαλίσουν μία απαλλακτική ιατρική βεβαίωση, είτε το ζητούν ευθέως.

Ο πνευμονολόγος από τα Χανιά αποδίδει το φαινόμενο στην έλλειψη ενημέρωσης των γονέων τους οποίους διαβεβαιώνει ότι η χρήση της μάσκας δεν προκαλεί κανένα πρόβλημα υγείας. Παράλληλα, επισήμανε ότι ανάλογα φαινόμενα σημειώνονται σε πολλές περιοχές της χώρας.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ