13.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Χανιά: Γυναίκα καταγγέλλει αστυνομική αυθαιρεσία με επιβολή προστίμου για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Ημερομηνία:

Σύμφωνα με καταγγελία από τα Χανιά που δημοσιεύτηκε στην “Εφημερίδα των Συντακτών“, μια γυναίκα (τα στοιχεία της στη διάθεση της εφημερίδας) καταγγέλλει πως έπεσε θύμα «τρομοκρατίας και απειλών» από αστυνομικό που της επέβαλε πρόστιμο για παράτυπη μετακίνηση.

Όπως αναφέρει, κατά τη διάρκεια ελέγχου και ενώ γύριζε από το σούπερ μάρκετ, με τα ψώνια μέσα στο αυτοκίνητό της, επέδειξε το χειρόγραφο σημείωμα που είχε μαζί της, με το οποίο δικαιολογούσε την έξοδό της από το σπίτι, το οποίο όμως αρνήθηκε να δεχτεί ο αστυνομικός.

Στις διαμαρτυρίες της γυναίκας ο αστυνομικός απάντησε με απειλές ότι θα την πάει στο αυτόφωρο, αναγράφοντας ψευδώς στη βεβαίωση προστίμου πως η γυναίκα δεν έφερε κανένα έγγραφο για τη μετακίνησή της. Επίσης, σύμφωνα με την καταγγελία, ο αστυνομικός θέλησε να τιμωρήσει ακόμα περισσότερο τη γυναίκα γράφοντας ψευδή διεύθυνση ως τόπο κατοικίας της. Παρ’ όλο που τη σταμάτησε σχεδόν έξω από το σπίτι της, στη Χαλέπα Χανίων, και παρ’ όλο που τη συγκεκριμένη οδό είχε γράψει και στο χειρόγραφο σημείωμά της, εντούτοις στην κλήση ο αστυνομικός έγραψε ως τόπο κατοικίας τη διεύθυνση που φαινόταν στην ταυτότητά της, εκεί δηλαδή όπου διέμενε η γυναίκα πριν από 15 χρόνια, σε περιοχή που τυχαίνει να βρίσκεται στην άλλη πλευρά της πόλης και άρα δικαιολογεί ακόμα καλύτερα το πρόστιμο.

Ήδη η γυναίκα έχει κινηθεί νομικά ζητώντας ακύρωση του προστίμου, ωστόσο, όπως καταγγέλλει, η ένστασή της απορρίφθηκε επειδή δεν είχε σημειώσει και την ώρα επιστροφής στο σπίτι της (σ.σ. κάτι που δεν προβλέπεται), ενώ από τα στοιχεία προκύπτει πως βρισκόταν έξω περίπου μιάμιση ώρα.

Η γυναίκα τονίζει ότι παρά τις επίμονες προσπάθειές της, η επικοινωνία με την εισαγγελία και τις αστυνομικές αρχές παρεμποδίζεται συστηματικά αφού αρνούνται ακόμα και να της πουν το όνομα του αστυνομικού για να υποβάλλει μήνυση. Παρόλα αυτά δηλώνει αποφασισμένη να κινηθεί νομικά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

1 ΣΧΟΛΙΟ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρωσία: Ο Πούτιν ξανά πρόεδρος με 88% των ψήφων – Εξασφάλισε πέμπτη θητεία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συγκέντρωσε το 87,97% των ψήφων στην εκλογική διαδικασία...

«Τσουνάμι» στο Μαξίμου από το «Newsletter Gate» – Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου

Χιονοστιβάδα εξελίξεων έρχεται για την κυβέρνηση μετά τη «θυσία» του...