15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Χανιά: Διαμαρτυρία Συλλόγων Γονέων 7 δημοτικών σχολείων για την αύξηση των μαθητών ανά τμήμα | Φωτός

Ημερομηνία:

Τα διοικητικά συμβούλια των δημοτικών σχολείων των συλλόγων γονέων του 19ο , 15ου, 12ου, 18ου, 6οΝεροκουρου με κείμενο που έδωσαν στη δημοσιότητα αναφέρονται στην παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν σήμερα στις 9 το πρωί στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στα Χανιά.

Όπως αναφέρεται:

Συνολικά συμμετείχαν  γονείς από 7 συλλόγους γονέων (15ο, 19ο, 12ο, 18ο, 6ο, Νεροκουρου, Παλαιοχωρα ) που επηρεάζονται άμεσα από την διάταξη  του νόμου  για την αύξηση των μαθητών ανά τμήμα .Επίσης παραβρέθηκαν γονείς και από άλλους συλλόγους όπως Αγροκηπιο,2ο δημοτικο,2οΚουνουπιδιανων κ.α.

Εκφράσαμε την αντίθεση μας στην εφαρμογή του νόμου  του υπουργείου παιδείας που έχει σαν αποτέλεσμα τα παιδιά  μας να πρέπει να κάνουν μάθημα σε τάξεις  ακόμα και 25  μαθητών υποβαθμίζοντας παραπέρα την μορφωτική διαδικασία και πολύ δεπερισσότερο κάτω από τις πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνουμε τον τελευταίο καιρό (πανδημίας)

Η απάντηση του  διευθυντή της πρωτοβάθμιας  εκπαίδευσης ήταν ότι  το θέμα είναι πολιτικό και θα εφαρμόσει τις  οδηγίες τις κυβέρνησης με όσο πιο ορθολογικό τρόπο πάντα μέσα στα πλαίσια του αντιεκπαιδευτικού νόμου. Στο πλαίσιο αυτό σήμερα (η διεύθυνση πρωτοβάθμιας)με ιδιαίτερη ταχύτητα απευθύνθηκε σε γονείς από το 15ο δημοτικό σχολείο και τους ανακοίνωσε ότι τα παιδιά τους  «περισσεύουν»  και πρέπει να μετακινηθούν άμεσα  στο 19ο δημοτικό !!!!!

Πιστεύουμε  ότι ενώ  οι ανάγκες των παιδιών μας (πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμια)  για μόρφωση δεν χωράνε σε 25αρια τμήματα αλλά ούτε σε μεταγραφές –μετακινήσεις σε αλλά σχολεία. Τα παιδιά μας έχουν ανάγκη από μόνιμους δασκάλους σε  ολιγομελή  τμήματα. Σύμφωνα και  με τις διεκδικήσεις του γονεϊκου κινήματος για  ένα εκπαιδευτικό ανά 15 μαθητές στα νηπιαγωγεία και Α,Β δημοτικού  και ένας προς  20 για τις υπόλοιπες τάξεις.

Καλούμε όλους τους γονείς ,τους συλλόγους γονέων .εκπαιδευτικούς, σωματεία την Κυριακή 21/6/2020 στις 20:00 μ.μ. στο Πάρκο Ειρήνης και φίλιας να συζητήσουμε  και να αποφασίσουμε για τις παραπέρα ενέργειες μας .

Αγαπητοί γονείς η δημόσια δωρεάν παιδεία αποτελεί ανάγκη δικιά μας και των παιδιών μας. Εμείς χρειάζεται να μπούμε μπροστά γιατί η μόρφωση δεν είναι απλώς ζήτημα γνώσης αλλά ζήτημα ζωής.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...