13.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Χανιά: Εξαπατούν στο όνομα του ΚΕΘΕΑ και του προβλήματος των εξαρτήσεων

Ημερομηνία:

Με αφορμή καταγγελιών συμπολιτών μας για περιστατικά που συνέβησαν στο κέντρο της πόλης των Χανίων τις τελευταίες ημέρες, τα μέλη και το προσωπικό του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ θέλουν να ενημερώσουν το κοινό για την ύπαρξη ατόμων που χρησιμοποιώντας το όνομα του ΚΕΘΕΑ και των Θεραπευτικών Κοινοτήτων και εκμεταλλευόμενοι την ευαισθησία του κοινού για το θέμα των εξαρτήσεων, αποκομίζουν χρήματα για προσωπικό όφελος.

Οι πρακτικές που χρησιμοποιούν τα άτομα αυτά, προκειμένου να αποσπάσουν χρήματα, ποικίλουν. Ενδεικτικά μπορούμε να αναφέρουμε τους εξής: 1) η δήθεν οικονομική ενίσχυση των προγραμμάτων, με κόψιμο αποδείξεων, χωρίς διάτρηση, που φέρουν πλαστές σφραγίδες και ψεύτικο αριθμό φορολογικού μητρώου ή και με απλό κουτί που αναγράφει «Έρανος για το ΚΕΘΕΑ» 2) η πώληση διαφόρων αντικειμένων (κεριά κ.α.) και περιοδικών αγνώστου προέλευσης με θέμα τα ναρκωτικά σε εκκλησίες, στο δρόμο, σε υπηρεσίες, καταστήματα ή σπίτια, 3) η επαιτεία προκειμένου να εξασφαλιστεί η μετάβαση σε κάποια Θεραπευτική Κοινότητα, μετάβαση που στην πραγματικότητα είναι δωρεάν.

Το ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ ενημερώνει ότι κανένα από τα προγράμματα του ΚΕΘΕΑ  δεν καταφεύγει σε τέτοιες μεθόδους ανεύρεσης χρημάτων και παρέχει όλες τις υπηρεσίες του δωρεάν.

Για το λόγο αυτό για ακόμα μία φορά εφιστά την προσοχή του κοινού, προκειμένου να μην πέφτει θύμα απάτης και εκμετάλλευσης. Όσοι πολίτες και φορείς είναι ευαισθητοποιημένοι και θα ήθελαν είτε να ενημερωθούν για τη λειτουργία του προγράμματος είτε να ενισχύσουν το έργο του μπορούν να απευθυνθούν στα παρακάτω τηλ.: Ηράκλειο 2810 261026, Άγιο Νικόλαο 28410 22981, Χανιά 28210 87040.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρωσία: Ο Πούτιν ξανά πρόεδρος με 88% των ψήφων – Εξασφάλισε πέμπτη θητεία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συγκέντρωσε το 87,97% των ψήφων στην εκλογική διαδικασία...

«Τσουνάμι» στο Μαξίμου από το «Newsletter Gate» – Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου

Χιονοστιβάδα εξελίξεων έρχεται για την κυβέρνηση μετά τη «θυσία» του...