17.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Χανιά: Η αστυνομία έβαλε 300 ευρώ πρόστιμο για τον κορωνοϊό σε άπορο που ζει χωρίς νερό και ρεύμα

Ημερομηνία:

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Μ. Χρυσοχοϊδης είπε ότι «η Αστυνομία είναι, στην πανδημία, το ΕΣΥ της προστασίας μας» και φαίνεται ότι η αντίληψη αυτή διαποτίζει όλη την κυβέρνηση στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Αντί να δίνουν λεφτά για την ενδυνάμωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ) γέμισαν τους δρόμους αστυνομία για να κυνηγούν τους πολίτες. Και ως συνήθως, πολλές φορές, αυτοί που πληρώνουν το μάρμαρο είναι οι πιο αδύναμοι.

Σύμφωνα με καταγγελία που έγινε στην εφημερίδα “Χανιώτικα Νέα” πρόστιμο 300 ευρώ επιβλήθηκε σε άπορο συνάνθρωπό μας που ζει σε ένα ερείπιο χωρίς ρεύμα και νερό.

Του επιβλήθηκε το πρόστιμο καθώς πήγαινε στα συσσίτια της Σπλάντζιας για να λάβει φαγητό, αφού δεν έχει να φάει, ενώ κρατούσε τη μάσκα στα χέρια του.

Το σπίτι που ζει με τη γυναίκα του είναι σε τέτοια άθλια κατάσταση ώστε όταν βρέχει να πέφτουν από παντού νερά. Χαρακτηριστικό είναι ότι ακόμα και για τις ανάγκες σε νερό καταφεύγει στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους.

Αυτό τον άνθρωπο λοιπόν κάποιος αστυνομικός του “ΕΣΥ της προστασίας μας” θεώρησε ότι έπρεπε να του επιβληθεί το πρόστιμο των 300 ευρώ, για να… προστατευθεί από τον κορωνοϊό.

Προφανώς και υπάρχουν και αστυνομικοί που κάνουν καλά τη δουλειά τους. Τώρα, είναι και αυτοί εργαζόμενοι, κι εργάζονται μέσα σε μία πανδημία και έχουν αναλάβει ένα έργο που αρκετοί αν είχαν επιλογή δε θα το έκαναν. Έρχονται σε επαφή με πολλούς ανθρώπους θέτωντας τους εαυτούς τους σε κίνδυνο, και ο ρόλος που έχουν αναλάβει των διαρκών ελέγχων στους πολίτες είναι άχαρος.

Όμως αρκούν λίγοι πολύ… νομοταγείς αστυνομικοί για να δημιουργήσουν μεγάλο πρόβλημα, ειδικά σε μία περίοδο που η επιβολή του νόμου γίνεται εις το όνομα της προστασίας της υγείας του ανθρώπου.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...