21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Χανιά: Θέατρο και μαγειρική για τους κρατούμενους στην Αγιά

Ημερομηνία:

Δράσεις για την ψυχαγωγία και την ψυχολογική υποστήριξη των κρατουμένων στις φυλακές της Αγιάς στα Χανιά, διοργανώνονται από το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας.

Οι δράσεις πραγματοποιούνται από εθελοντές και αφορούν την μουσική, το θέατρο, εκμάθηση μαθημάτων και μαγειρικής.

Οι κρατούμενοι προετοιμάζουν τη Χριστουγεννιάτικη γιορτή, με την παράσταση «μπάρμπα Πανόφ», μια διασκευασμένη χριστουγεννιάτικη ιστορία του Τολστόι. Η παράσταση θα ανέβει στις 21 Δεκεμβρίου στο χώρο του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας, παρουσία συγγενών των κρατουμένων που συμμετέχουν.

Ο ηθοποιός Μιχάλης Αεράκης διδάσκει εθελοντικά θέατρο σε μια ομάδα κρατουμένων, οι οποίοι παρακολουθούν τα μαθήματα του Σχολείου δεύτερης ευκαιρίας της Φυλακής.

Παράλληλα, λειτουργεί ειδικό πρόγραμμα εκμάθησης ελληνικής γλώσσας, πρόγραμμα γυμναστικής ενώ τους τελευταίους μήνες, με τη βοήθεια του διευθυντή του σχολείου, οι κρατούμενοι δημιούργησαν το δικό τους κήπο στο χώρο του προαυλίου.

Επίσης, ο Χανιώτης μουσικός Γιάννης Γιαννακάκης άρχισε να επισκέπτεται τους κρατούμενους, οι οποίοι φοιτούν στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας της Φυλακής Αγυιάς και ηχογράφησαν ψηφιακό δίσκο CD, με γνωστά κρητικά και έντεχνα τραγούδια αλλά και με δικές τους μαντινάδες. Το CD με τα τραγούδια των κρατουμένων έχει τίτλο «Μουσική από – δραση».

Τέλος, από τον Ιανουάριο και μετά, τριάντα κρατούμενοι της Φυλακής Αγυιάς θα μπορούν να παρακολουθούν πρόγραμμα μαγειρικής τέχνης.

 

efsyn.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ηράκλειο: Αναστάτωση σε γειτονιά από 44χρονο που ήθελε να αυτοκτονήσει

Αναστάτωση προκάλεσε τα ξημερώματα σε γειτονιά του Ηρακλείου ένας...

Κωνσταντοπούλου: «Ό,τι γίνεται στην κυβέρνηση είναι ευθύνη Μητσοτάκη»

«Η ΝΔ προσπάθησε να κλείσει γρήγορα τη συζήτηση και...

Ένοχος ο Ηλίας Μίχος και για τον βιασμό της 12χρονης στα Σεπόλια – Αθώα η μητέρα

Την ενοχή του Ηλία Μίχου, βασικού κατηγορούμενου για την...

Αλιεύτηκε τόνος βάρους 485 κιλών – 25 ευρώ το κιλό στην αγορά

Μια απίστευτη ψαριά έκανε ένας ψαράς στον Αστακό, καθώς στα δίχτυα...