14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Χανιά: Κάλεσμα σε σύσκεψη φορέων για συμμετοχή στην Παγκόσμια Ημέρα Δράσης για τη σωτηρία του πλανήτη

Ημερομηνία:

Σύσκεψη φορέων θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 7 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Χανίων. Σκοπός της σύσκεψης είναι η οργάνωση δράσεων ενόψη της Παγκόσμιας Ημέρας Δράσης για τη Σωτηρία του Πλανήτη στις 20 Σεπτεμβρίου.

Η πρωτοβουλία για τη σύσκεψη πάρθηκε από τη νεοεμφανιζόμενη συλλογικότητα “Πρωτοβουλία Ενάντια στην Περιβαλλοντική Καταστροφή και την Κλιματική Αλλαγή”.

Σε σχετικό κείμενο αναφέρονται τα εξής:

Την Παρασκευή 20 του Σεπτέμβρη παίρνουμε μέρος στην παγκόσμια κινητοποίηση για να σταματήσουμε την περιβαλλοντική καταστροφή και να απαιτήσουμε άμεσες λύσεις για τη σωτηρία του πλανήτη από την κλιματική αλλαγή. Είμαστε αλληλέγγυοι με τα εκατομμύρια των πολιτών, και πρώτα απ’ όλα των νέων και των μαθητών/τριών, που θα διαδηλώνουν και που θα απεργούν την ίδια μέρα σε δεκάδες χώρες και εκατοντάδες πόλεις σε όλο τον κόσμο! Το διεθνές κίνημα συντονίζεται και κλιμακώνει τις δράσεις του, εν όψει και της συνόδου του ΟΗΕ, και δηλώνει αποφασιστικά “αλλάξτε το σύστημα, όχι το κλίμα”!

Χρειάζεται και στα Χανιά να βγούμε στους δρόμους ενάντια στις πολιτικές των κυβερνήσεων και την ανεξέλεγκτη κερδοσκοπία των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων που ευθύνονται για τις μεγάλες περιβαλλοντικές καταστροφές (πυρκαγιές τεράστιων διαστάσων σε Αμαζόνιο και Σιβηρία, λιώσιμο πάγων στην Ανταρκτική), την υπερχειλίζουσα αστικοποίηση, την ρύπανση των θαλασσών, την υπερθέρμανση του πλανήτη, για να συνεχίσουμε τους αγώνες που έχουν ήδη ξεκινήσει και στην πόλη μας (οικόπεδο ΑΒΕΑ, στρατόπεδο Μαρκοπούλου, ιδιωτικοποιήση παραλίων, εξορύξεις υδρογονανθάκων κτλ) συνδέοντας άμεσα τα αιτήματα τους με την περιβαλλοντική καταστροφή και την κλιματική αλλαγή.

Γι’ αυτό ακριβώς καλούμε σε σύσκεψη φορέων και συλλογικοτήτων για την διενέργεια και στα Χανιά σχετικής κινητοποίησης για τις 20 του Σεπτεμβρη και συγκεκριμένα την Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου και στις 7μμ στην αίθουσα του διοικητικού συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου Χανίων.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...