19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Χανιά: Καταποντισμό του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει έρευνα της MRB – Aπό το 41,7 των εκλογών του Σεπτέμβρη 2015 στο 28% και στη δεύτερη θέση

Ημερομηνία:

Καταρρέουν τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ στα Χανιά, σύμφωνα με δημοσκόπηση για το zarpanews.gr της εταιρείας MRB.

Σύμφωνα με την έρευνα, για την Π.Ε. Χανίων, στην πρόθεση ψήφου για τις Ευρωεκλογές η Νέα Δημοκρατία καταγράφει σημαντικό προβάδισμα με ποσοστό 4,3%  έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Πιο συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει 24% έναντι 19,7% που λαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Να υπενθυμίσουμε ότι στις προηγούμενες ευρωεκλογές του Μαϊου του 2014 ο ΣΥΡΙΖΑ είχε λάβει ποσοστό 31,66% και η Νέα Δημοκρατία 14,08% με το Ποτάμι να έρχεται τρίτο κόμμα με ποσοστό 12,91%.

Στη δημοσκόπηση της MRB τρίτο κόμμα είναι το ΚΚΕ με 5,3% ενώ ακολουθεί από κοντά το ΚΙΝΑΛ με 5,1%. Πολύ χαμηλά  η Χρυσή Αυγή που λαμβάνει μόλις 2,4% ενώ εξαφανισμένο είναι το Ποτάμι αφού δεν καταγράφει ποσοστό άξιο αναφοράς.

Πάντως, αξίζει να αναφέρουμε το τεράστιο ποσοστό αδιευκρίνηστης ψήφους που είναι και το πρώτο “κόμμα” με ποσοστό που ξεπερνά το 26,7% ενώ πολύ μεγάλο είναι και το ποσοστό του Λευκού / Αποχή που φτάνει το 8,1%.

Όσον αφορά τα στοιχεία της δημοσκόπησης για τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές, οι αναποφάσιστοι φτάνουν το 11,1% με τον ΣΥΡΙΖΑ να έρχεται και πάλι δεύτερος με ποσοστό 28% και τη Νέα Δημοκρατία να συγκεντρώνει ποσοστό 29,6%.

Σε σύγκριση με τους βουλευτικές εκλογές του Σεπτέμβρη του 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει μεγάλη πτώση αφού είχε λάβει ποσοστό 41,67% ενώ η Νέα Δημοκρατία μεγάλη άνοδο αφού είχε λάβει ποσοστό 19,4%.

Αν λάβουμε υπόψη ότι στο δημοψήφισμα του Ιουλίου του 2015 το ΟΧΙ στα Χανιά είχε λάβει ποσοστό 73,76% γίνεται εύκολα κατανοητό το πόσο μεγάλη είναι η ανατροπή που καταγράφει η δημοσκόπηση.

Τρίτο κόμμα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, είναι το ΚΚΕ με 6,4%, περίπου 1% πάνω σε σχέση με την εκλογική διαδικασία του Σεπτέμβρη του 2015 ενώ περίπου στα ίδια επίπεδα κινείται το ΚΙΝΑΛ με 6%. Στο 3,2% η Χρυσή Αυγή η οποία καταποντίζεται σε σχέση με το 6,1% που είχε λάβει στην προηγούμενη εκλογική διαδικασία.

Σημαντικό είναι και το στοιχείο της συσπείρωσης όπου η Νέα Δημοκρατία εμφανίζει συσπείρωση 88,8% σε σχέση με την εκλογική διαδικασία του Σεπτέμβρη του 2015 κερδίζοντας και ένα σημαντικό μερίδιο ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ που φτάνει το 13,8% σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ που εμφανίζει πολύ χαμηλή συσπείρωση που φτάνει μόλις το 54,7% με ένα μεγάλο αριθμό αυτών των ψηφοφόρων που φτάνει το 31,5% να προσανατολίζονται να ψηφίσουν άλλα κόμματα ενώ σημαντικό είναι και το ποσοστό που παραμένουν αναποφάσιστοι.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, προφανώς και ελπίζει στο να κερδίσει πίσω αυτούς τους ψηφοφόρους για να καταφέρει να αντιστρέψει το κλίμα.

Πάντως, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, στα Χανιά διαμορφώνεται σκηνικό ιστορικής ανατροπής αφού για πρώτη φορά στην ιστορία του νομού αποτυπώνεται η πιθανότητα η Νέα Δημοκρατία να είναι πρώτο κόμμα…

Με πληροφορίες από zarpanews.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

H Amazon επενδύει 150 δισ. δολάρια σε υποδομές ΑΙ

Σχεδόν 150 δισ. δολάρια σχεδιάζει να δαπανήσει η Amazon τα επόμενα...

Χαμηλή αγοραστική δύναμη, φθηνή εργασία και ακρίβεια – Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι

Κακά μαντάτα για τα ελληνικά νοικοκυριά κομίζουν οι δείκτες...