14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Χανιά: Κοινή διαμαρτυρία αγροτών, εμπόρων και επαγγελματιών της εστίασης στην Αντιπεριφέρεια Χανίων

Ημερομηνία:

Κοινή παράσταση διαμαρτυρίας στην Αντιπεριφέρεια Χανίων θα πραγματοποιήσουν την Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι, ο Σύλλογος Εστίασης Χανίων, η Επιτροπή Αγώνα του Εμπορικού Συλλόγου και η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Χανίων.

Για την κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε κοινή συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι της Δευτέρας, όπου εκπρόσωποι των κλάδων εξέφρασαν τα σοβαρά προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν.

Στα αιτήματά τους, περιλαμβάνονται μέτρα ασφαλείας και ενίσχυση της δημόσιας υγείας για το σταδιακό άνοιγμα των οικονομικών δραστηριοτήτων και μέτρα οικονομικής υποστήριξης για τους επαγγελματίες και αγρότες.

«Αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα στήριξης του κλάδου θα έρθουν πολλά λουκέτα στα καταστήματα εστίασης», ανέφερε ο πρόεδρος των επιχειρηματιών εστίασης στα Χανιά, ενώ χαρακτήρισε προκλητική τη στήριξη σε ακτοπλοϊκές, αεροπορικές και μεγαλοξενοδόχους και όχι των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Κατώτατες εγγυημένες τιμές παραγωγού, μείωση του κόστους παραγωγής, φτηνά αγροεφόδια σε συνδυασμό με κατάργηση του ΦΠΑ σε αυτά, αφορολόγητο πετρέλαιο κ.α. ζητούν οι αγρότες των Χανίων με τον πρόεδρο της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων να τονίζει πως η κυβέρνηση δεν στηρίζει ούτε τον αγροτικό κόσμο, ούτε τις μικρές επιχειρήσεις.

«Ενώνουμε τη φωνή μας με τους υπόλοιπους κλάδους και απαιτούμε η κυβέρνηση να πάρει άμεσα μέτρα στήριξης του δημοσίου συστήματος υγείας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων», ανέφερε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Αγώνα του Εμπορικού Συλλόγου.

Στην κινητοποίηση της Τετάρτης ανακοίνωσε πως θα συμμετέχει και ο Αγροτικός Σύλλογος του πρώην Δήμου Αρμένων.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ