18.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Χανιά: Νέες ανακοινώσεις φορέων και συλλογικοτήτων για συμμετοχή στην πορεία της 17ης Νοέμβρη παρά την κυβερνητική απαγόρευση

Ημερομηνία:

Νέες ανακοινώσεις συμμετοχή στην πορεία της 17 Νοέμβρη στα Χανιά παρα την απαγόρευση που έχει επιβαλλει η κυβέρνηση.

Αποφαση Συλλόγου Φοιτητων ΗΜΜΥ για συμμετοχή στην πορεία της 17ης Νοεμβρίου:

Το Σάββατο 7/11, ξεκίνησε το δεύτερο καθολικό lock down μετά από το διάγγελμα Μητσοτάκη. Στο διάγγελμα αυτό ανακοινώθηκε η απαγόρευση κυκλοφορίας, η επαναφορά του συστήματος μηνυμάτων, το καθολικό κλείσιμο των Β και Γ βαθμίδων της εκπαίδευσης κλπ. Αυτό που παρέλειψε να αναφέρει ο πρωθυπουργός για το δεύτερο και σφοδρότερο κύμα της πανδημίας είναι οτιδήποτε αφορά την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, τις προσλήψεις στο ΕΣΥ, το άνοιγμα κλινών ΜΕΘ και ΜΑΦ ή τι θα γίνει τελικά με τους/ις εκατοντάδες εργαζόμενους/ες που μένουν για άλλη μια φορά ξεκρέμαστοι/ες. Δεν είπε τίποτα για τον συνωστισμό στα ΜΜΜ, τις γεμάτες με μαθητ(ρι)ές τάξεις, τα ανοιχτά εργοστάσια χωρίς το παραμικρό μέτρο υγειονομικής προστασίας για τους εργαζόμενους.

Η κυβέρνηση πάλι βλέπουμε να διαχειρίζεται την πανδημία κάνοντας λόγο για έλλειψη “ατομικής ευθύνης” του λαού ή για την “ανεύθυνη νεολαία” που πηγαίνει στα πάρκα και τα εφετεία. Στην πραγματικότητα όμως πίσω από την απόδοση ευθυνών στον λαό και την νεολαία, κρύβεται μια πολιτική που θυσιάζει την υγεία τους στο βωμό των συμφερόντων των επιχειρηματικών ομίλων, του κεφαλαίου και της αγοράς. Αυτό αποδεικνύεται περίτρανα από το άνοιγμα του τουρισμού χωρίς καμία υγειονομική πρόληψη, από την πληρότητα στα αεροπλάνα και στα πλοία και από την μη διεξαγωγή τεστ στους τουρίστες που εισέρχονταν στην “covid free zone” της Ευρώπης.

Την πολιτική αυτή συνεχίζει και τώρα με μία σειρά αντεργατικών – αντιλαϊκών μέτρων και νομοσχέδιών όπως το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο Κεραμέως (βάση του 10, διπλά πτυχία, διαγραφές φοιτητών, αξιολόγηση κλπ), τον πτωχευτικό νόμο που άρει την προστασία πρώτης κατοικίας, το νομοσχέδιο Βρούτση που επί της ουσίας καταργεί το οκτάωρο και ελαστικοποιεί τις σχέσεις εργασίας. Σε συνέχεια του χουντικού νόμου περί απαγόρευσης των διαδηλώσεων νομιμοποιείται η επίθεση στα συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων (βλ. ηλεκτρονικές ψηφοφορίες, περαιτέρω χτύπημα στην απεργία, μητρώο συνδικαλιστικών οργανώσεων) καθώς και στο φοιτητικό κίνημα με την ίδρυση της πανεπιστημιακής αστυνομίας, το face-control, τις κάμερες και τις πειθαρχικές διαγραφές, τα οποία θίγουν άμεσα τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες της νεολαίας. Οι προθέσεις της κυβέρνησης γίνονται ολοφάνερες όταν ενώ οι συνθήκες καλούν για ενίσχυση της δημόσιας υγείας, αυτοί επιλέγουν να ενισχύσουν τον κατασταλτικό μηχανισμό, όπως είπε και ο Χρυσοχοΐδης “η ελληνική αστυνομία τον καιρό της πανδημίας είναι το ΕΣΥ της προστασίας μας”.

Η παραπάνω φράση συμπυκνώνει το δόγμα νόμου και τάξης της κυβέρνησης σύμφωνα με το οποίο όποιος/α αντιδρά και διεκδικεί καταστέλλεται, με τραγικά παραδείγματα τα γεγονότα που έχουμε ζήσει τους τελευταίους μήνες. Από το σπάσιμο της αντιφασιστικής συγκέντρωσης έξω από το εφετείο στις 7/10, την βίαιη επίθεση με ξύλο, χημικά και συλλήψεις στις μαθητικές πορείες, μέχρι και την καταστολή των υγειονομικών σε διάφορες συγκεντρώσεις. Αυτοί που παίζουν τις ζωές μας κορώνα-γράμματα τολμούν και εξαγγέλλουν την απαγόρευση της πορείας του Πολυτεχνείου.

Παίρνουν ξεκάθαρη θέση ενάντια στο μαζικό κίνημα, τα σωματεία και τους φοιτητικούς συλλόγους γιατί γνωρίζουν πως μόνο αυτοί μέσα από τους αγώνες τους μπορούν να ανατρέψουν την βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης.

Οι συνθήκες που βιώνουμε εν μέσω πανδημίας επιβεβαιώνουν με τον καλύτερο τρόπο για ποιο λόγο το σύνθημα “Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία (και Υγεία)” είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Είναι επιτακτική ανάγκη να πραγματοποιηθεί φέτος η πορεία του Πολυτεχνείου, ώστε η οργή του λαού και της νεολαίας να δημιουργήσει ένα αντικυβερνητικό και αντιιμπεριαλιστικό στίγμα. Εργαζόμενοι και νεολαία να αγωνιστούν κόντρα στην κυβερνητική πολιτική – αντιλαϊκά μέτρα, την καταστολή, την πολεμική απειλή και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ.

Όλοι/ες στην πορεία για το Πολυτεχνείο την Τρίτη 17/11 στις 18:00 στην πλατεία της δημοτικής αγοράς.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΗΜΜΥ

Ανακοίνωση ΚΚΕ (μ-λ):

Σήμερα που:

-όλη η χώρα γίνεται βάση του θανάτου και η νεολαία κινδυνεύει να γίνει κρέας για τα κανόνια για τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών και των υποτακτικών τους.

-εντείνεται η επίθεση στις καταχτήσεις της εργατικής τάξης και συνολικά των εργαζόμενων λαικών μαζών με αιχμή μάλιστα τα νέα αντεργατικά μέτρα.

"google ad"

-Η υγεία του λαού βρίσκεται απειλείται από την αντιλαική διαχείριση της πανδημίας.

-Η πολιτική της φασιστικοποίησης οργιάζει με την αστυνομοκρατία και την καταστολή να γνωρίζουν νέες δόξες, ενώ το αποκορύφωμα είναι η επιχείρηση απαγόρευσης της πορείας του Πολυτεχνείου.

Σήμερα λοιπόν τα συνθήματα για ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΥΓΕΙΑ -ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ παραμένουν ανεκπλήρωτα και επίκαιρα.
47 χρόνια μετά, η ΕΞΕΓΕΡΣΗ παραμένει φάρος των αγώνων του λαού μας κόντρα στο σύστημα της εξάρτησης και της εκμετάλευσης.

Η κυβέρνηση με πρόσχημα την πανδημία, προσπαθεί να επιβάλλει σιωπητήριο στις λαικές αντιστάσεις και διεκδικήσεις , σε κάθε φωνή που αμφισβητεί την αντιλαική πολιτική της.

Αυτοί που άφηνουν ακόμα και τώρα το λαό απροστάτευτο απέναντι στη πανδημία,που αξιοποιούν το lockdown για να ξεθεμελιώσουν δικαιώματα , απαγορεύουν στον λαό να διαδηλώσει κόντρα σε αυτή τη πολιτική!

Η τρομοκρατία δε θα περάσει!Στους δρόμους ο λαός αγωνίζεται για την υγεία, τη ζωή του και το μέλλον του!

Η Κομματική Οργάνωση Χανίων του ΚΚΕ(μ-λ) καλεί τους εργαζόμενους,τη νεολαία, κάθε δημοκράτη, να συμμετέχει μαζικά στη φετινή διαδήλωση του Πολυτεχνείου που έχουν καλέσει σωματεία και συλλογικότητες της πόλης.

ΟΛΟΙ την Τρίτη 17 Νοέμβρη στις 18:00 στη πλατεία Αγοράς με τα απαραίτητα μέτρα υγεινομικής προστασίας.

Ανακοίνωση Πρωτοβουλίας Αντίστασης για το Πολυτεχνειο

Επί 47 συναπτά έτη η εξέγερση του Πολυτεχνείου, κορυφαία στιγμή της πάλης του λαού μας, εμπνέει και πολλές χιλιάδες εργαζόμενου λαού και νεολαίας, στην πορεία προς την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα και σ’ όλη τη χώρα, τιμούν το Νοέμβρη με αγώνα προτάσσοντας τα ανεκπλήρωτα αιτήματα για Ψωμί- Παιδεία- Ελευθερία – Ανεξαρτησία, Έξω οι ΗΠΑ- Έξω το ΝΑΤΟ, Θάνατος στο φασισμό και τον ιμπεριαλισμό.

Αντίστοιχα επί 47 συναπτά έτη οι δυνάμεις του συστήματος, της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης και της εκμετάλλευσης, συκοφαντούν την εξέγερση και το νόημά της, προσπαθούν να την υποτάξουν στην κυριαρχία τους και καταστέλλουν άγρια (ακόμη και με νεκρούς το 1980 και το 1985) τις μαζικές μαχητικές διαδηλώσεις που κρατούν ζωντανό το νήμα της λαϊκής πάλης. Και όμως το Πολυτεχνείο ζει στη συνείδηση λαού και νεολαίας και εξακολουθεί να εμπνέει.

Στη σημερινή συγκυρία αποκαλύπτονται οι εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης και του συστήματος σε βάρος της υγείας και της ζωής του λαού.

Αποκαλύπτεται σ’ όσους έχουν την τόλμη να το δουν πως, η υγεία , το ψωμί, η ειρήνη και η ελευθερία είναι υπόθεση της λαϊκής πάλης. Κεφάλαιο και ιμπεριαλιστές σ’ όλο τον κόσμο λειτουργούν με όρους βαρβαρότητας. Στο ίδιο πλαίσιο το ντόπιο καθεστώς βαθαίνει την ιμπεριαλιστική εξάρτηση, γεμίζει τη χώρα βάσεις και ποντάρει στην εύνοια των φονιάδων των λαών για κέρδη και ρόλους για την πλουτοκρατία. Ρισκάρει έτσι ακόμη και την εμπλοκή της χώρας σε άδικους πολέμους που συνεχώς πυροδοτεί στην περιοχή ο ιμπεριαλιστικός ανταγωνισμός. Δίνουν δις για όπλα στους ιμπεριαλιστές και άλλα τόσα στους μεγαλοεπιχειρηματίες, μα φράγκο για νοσοκομεία, μέσα μαζικής μεταφοράς για να μη στοιβάζεται ο λαός και να γίνεται έρμαιο της πανδημίας. Αντίστοιχα έπραξαν με τα παιδιά στα σχολεία.

Παντού στον κόσμο ένεκα του συστήματος της βαρβαρότητας οι λαοί είναι έρμαιο της πανδημίας και ας είμαστε στην εποχή της τεχνολογικής εκτίναξης και της αλματώδους αύξησης των παραγωγικών δυνατοτήτων της ανθρωπότητας. Το Ψωμί, η Υγεία, η Ειρήνη, η Παιδεία και η Ελευθερία κατακτιούνται μόνο με αγώνα. Είναι θράσος αυτοί που έχουν σειρά εγκληματικών ευθυνών για την ήδη τραγική κατάσταση στη Βόρεια Ελλάδα και συνολικότερα για το σύστημα περίθαλψης και τα μέτρα για την πανδημία σ’ όλη τη χώρα, να στοχοποιούν τις διαδηλώσεις στη βάση του ελέγχου τους στην εξουσία και στα ΜΜΕ .

Μας θέλουν στο γύψο χωρίς ζωή και δικαιώματα. Να μην υποταχτούμε! Να διαδηλώσουμε μαζικά και αποφασιστικά, όπως πάντα, φέτος με τα αυτονόητα μέτρα προστασίας την Τρίτη 17 Νοέμβρη στις 6.00μ.μ. στην Πλατεία Αγοράς.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ιστορική καταγραφή μιας Μελαμπιανής παρέας

Του Σταύρου Φωτάκη Στο κουτί της μουσικής-τραγουδιστικής Μελαμπιανής παράδοσης υπάρχουνε...

Δολοφονία Λυγγερίδη: Οι σοκαριστικοί διάλογοι των χούλιγκαν μετά τα επεισόδια στου Ρέντη

Τα σοκαριστικά συνθήματα που φώναζαν οι χούλιγκαν που πραγματοποίησαν...

Συγκέντρωση και πορεία στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων για τον Κ. Μανιουδάκη | Βίντεο

Νέες εξελίξεις έρχονται στο φως στην υπόθεση θανάτου του...