20.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Χανιά – Ξεκίνησαν οι μπουλντόζες στο αεροδρόμιο

Ημερομηνία:

Άρχισαν οι εργασίες επέκτασης του αεροδρομίου στα Χανιά. Το έργο πέρασε από πολλές περιπέτειες έως να φτάσει στο σημείο να ξεκινήσει η πρώτη εκσκαφή σήμερα το πρωί και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε δύο φάσεις έως το 2015.

Τα σκαπτικά μηχανήματα της αναδόχου εταιρίας εργάζονται πυρετωδώς ανατολικά του αερολιμένα, ώστε να μπορεί να μεταφερθεί ο χώρος στάθμευσης των πούλμαν, προκειμένου να ξεκινήσει η επέκταση του κτιρίου από ανατολικά και δυτικά, με την κατασκευή εστιατορίου που δεν υπάρχει σήμερα, υπόγειων τεχνολογικών εγκαταστάσεων, νέου αμαξοστασίου και ειδικού χώρου αποκομιδής απορριμμάτων, όπως τόνισε ο Αερολιμενάρχης Χανίων Σταύρος Καστρινάκης.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 110.085.000ευρώ και υλοποιείται από την ΕΥΔΕ Αεροδρομίων Νοτίου Ελλάδος, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

Στη σύμβαση προβλέπεται και η κατασκευή νέου Πύργου Ελέγχου ύψους 28 μέτρων, χωρίς τον απαιτούμενο εξοπλισμό. Ο υφιστάμενος είναι παλιάς τεχνολογίας.

Ο σημερινός αεροσταθμός εγκαινιάστηκε το 1996 και έχει έκταση 13.500τμ. Μετά από την επέκταση ο διαθέσιμος χώρος θα διπλασιαστεί.

Όπως τονίστηκε και από τον Εκπρόσωπο της Κατασκευαστικής Εταιρίας “Άκτωρ” Παναγιώτη Μαλαμίτη θα χρησιμοποιηθεί εργατικό δυναμικό από το Νομό Χανίων, τα δύο χρόνια υλοποίησης της κατασκευής.

Στο χώρο των εργασιών σήμερα το πρωί βρέθηκε ο Γ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και Βουλευτής Χανίων της ΝΔ Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο οποίος ενημερώθηκε για το έργο, ενώ όπως τόνισε αν δεν είχαν γίνει έγκαιρα σημαντικές -νόμιμες- παρεμβάσεις, ώστε να ξεπεραστεί το πρόβλημα σε ότι αφορούσε το δικαστικό μέρος, το έργο θα είχε χαθεί.

Βαγγέλης Φυντριλάκης-neatv.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνάντηση Σέβης Βολουδάκη με τον υπουργό Yγείας Άδωνι Γεωργιάδη

Συνάντηση με τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη είχε η...

Συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης στο «Greek Luxury Tourism Workshop» στο Κουβέιτ

Η Περιφέρεια Κρήτης, στο πλαίσιο της συνεχούς και αδιάλειπτης...

Ηράκλειο: Πέντε καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο

Ούτε ένα ούτε δύο, αλλά πέντε περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας...

Δημόσια επιστολή προς τον Δήμο Καντάνου – Σελίνου για το ιστορικό Φαράγγι της Καντάνου

Δημόσια επιστολή προς τον Δήμο Καντάνου-Σελίνου απευθύνουν κάτοικοι της...