19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Χανιά: Οι θαλάσσιες περιοχές στις οποίες απαγορεύεται η κολύμβηση

Ημερομηνία:

Κατάλληλα κρίνονται τα νερά κολύμβησης σε όλες τις ακτές της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, σύμφωνα με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, κ. Απόστολου Βουλγαράκη.Η απόφαση αυτή εκδόθηκε μετά από συνεχείς (μηνιαία επαναλαμβανόμενους) ελέγχους της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας & Κοιν. Μέριμνας σε 60 σημεία των ακτών κολύμβησης.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, απαγορεύεται η κολύμβηση σε συγκεκριμένες θαλάσσιες περιοχές, οι οποίες είναι οι εξής:

1. Απαγορεύεται η κολύμβηση σε όλα τα μικρά και μεγάλα λιμάνια, αγκυροβόλια, ναυπηγεία, και διαλυτήρια πλοίων της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.

2. Απαγορεύεται η κολύμβηση σε ζώνη 50 μέτρων εκατέρωθεν του στομίου εκβολής όλων των αγωγών όμβριων υδάτων στη θάλασσα.

3. Απαγορεύεται η κολύμβηση σε ζώνη 200 μέτρων δυτικά των Βυρσοδεψείων της οδού Λάκκων & Πλοιάρχων 1866 έως 200 μέτρα ανατολικά από το τέρμα της οδού Αγίας Κυριακής, με εξαίρεση την παραλία «ΚΟΥΛΟΥΡΑ» της Δ. Ε. Χανίων του Δήμου Χανίων, όπου επιτρέπεται η κολύμβηση.

4. Απαγορεύεται η κολύμβηση σε ζώνη 200 μέτρων εκατέρωθεν του στομίου εκβολής στη θάλασσα του αγωγού του ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ του ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ (περιοχή ΚΟΥΜΠΕΛΗΣ).

5. Απαγορεύεται η κολύμβηση σε ζώνη 200 μέτρων εκατέρωθεν του στομίου εκβολής στη θάλασσα του αγωγού του ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ του ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΚΑΛΥΒΩΝ.

6. Απαγορεύεται η κολύμβηση σε ζώνη 200 μέτρων εκατέρωθεν του στομίου εκβολής στη θάλασσα του αγωγού του ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ του ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑΣ.

7. Στις περιοχές που απαγορεύεται η κολύμβηση πρέπει να τοποθετηθούν πινακίδες με την ένδειξη «ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ» με την ευθύνη των Ο.Τ.Α στην περιοχή των οποίων υπάγονται οι ακτές.

Οι Λιμενικές Αρχές παρακαλούνται για την επιτήρηση των σημείων αυτών, έτσι ώστε οι πινακίδες να τοποθετούνται κατάλληλα και να μην καταστρέφονται.

8. Σε όλες τις θαλάσσιες ακτές που δεν αναφέρονται στις απαγορευμένες περιοχές ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...