13.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Χανιά: Πάνω από 220 άτομα θα μείνουν εκτός εστίας καταγγέλλει ο Σύλλογος Φοιτητών Εστιών ΠΚ

Ημερομηνία:

«Για άλλη μια χρονιά πετιούνται φοιτητές έξω από τις Εστίες στο Πολυτεχνείο Κρήτης», επισημαίνει ο Σύλλογος Φοιτητών Εστιών ΠΚ.

Στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος επισημαίνει:

«Στο Πολυτεχνείο Κρήτης αυτήν τη στιγμή φοιτούν πάνω από 4.000 φοιτητές, ενώ η εστία έχει χωρητικότητα 78 ατόμων. Με την κατάσταση στα σπίτια μας να γίνεται κάθε μέρα όλο και πιο δύσκολη, ήρθε και πάλι η στιγμή που θα ξαναμπούμε στο διαγωνισμό φτώχειας, που ξεκινάει κάθε καινούργια χρονιά στο Πολυτεχνείο ώστε οι πιο φτωχοί να καταφέρουν να πάρουν ένα από τα 78 “χρυσά” κλειδιά της εστίας.

Οι αιτήσεις φέτος είναι πάνω από 290. Νούμερο πλασματικό, καθώς πολλοί φοιτητές που έχουν ανάγκη, δεν μπήκαν καν στη διαδικασία να κάνουν αίτηση, εφόσον τα κριτήρια για να είναι κάποιος δικαιούχος στέγασης φέτος είναι εξευτελιστικά. Εν ολίγοις, πάνω από 220 άτομα θα μείνουν εκτός εστίας και χωρίς καμία οικονομική βοήθεια. Αρκετοί πρωτοετείς φοιτητές δεν έχουν έρθει περιμένοντας τα αποτελέσματα και αν δεν τους πάρουν στην εστία μάλλον δεν θα έρθουν ποτέ. Αρκετοί επίσης, είναι εκείνοι που θα γυρίσουν σπίτια τους, παρατώντας τις σπουδές τους στη μέση.

Από πλευράς πρυτανείας αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχει καμία απάντηση για το τι θα γίνει με αυτούς τους φοιτητές. Όπως επίσης δεν υπάρχει καμία διαβεβαίωση για το πενιχρό επίδομα ενοικίου που μέχρι πέρυσι δινόταν σε 80 φοιτητές.

Αντίστοιχη είναι η κατάσταση και με τις αιτήσεις σίτισης.

Καλούμε κάθε μαθητή, κάθε φοιτητή, κάθε Χανιώτη εργαζόμενο να σταθεί στο πλευρό μας και να στηρίξει τον αγώνα και τα δίκαια αιτήματά μας:

  • Κονδύλι ώστε να καλυφθούν όλες οι αιτήσεις που έγιναν φέτος για σίτιση-στέγαση.
  • Να μην διώχνονται φοιτητές από το 8ο έτος και πάνω.
  • Να αυξηθεί το επίδομα ενοικίου στα 300€.
  • Να παραχωρηθεί το Παλιό Ψυχιατρείο ή άλλα κτίρια που ανήκουν στο ΠΚ ως χώρος στέγασης σαν προσωρινή λύση μέχρι να φτιαχτεί καινούργια εστία.
  • Ανέγερση καινούργιας εστίας.
  • Δωρεάν μεταφορές για όλους.
  • Κάλυψη όλων των αιτήσεων για σίτιση.

Δηλώνουμε ότι δεν πάμε πίσω από το δικαίωμά μας για δωρεάν σπουδές. Θα παλέψουμε συλλογικά και οργανωμένα ώστε να μην αναγκαστεί κανένας φοιτητής να παρατήσει τις σπουδές του».

902.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ